Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans sai alakertaansa kokoa, näköä sekä kiekollista osaamista

Kuusi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa marinoitunut puolustaja Alex Lintuniemi oli matkalla harjoituksiin, kun agentti soitti ja kertoi lahtelaisseuran kiinnostuksesta: ”Tilanne eskaloitui tosi nopeasti, mutta nyt tuntuu hyvältä olla täällä”.

Turkoosipaitaan sonnustautunut Alex Lintuniemi kasvoi Pohjois-Amerikan vuosinaan sekä fyysisesti että henkisesti. Kuvassa maalineduspainivastusta tarjoaa Pelicans-hyökkääjä Waltteri Merelä. Kuva: Sami Kuusivirta

Puolustaja Alex Lintuniemi, 24, oli viime keskiviikkona ajelemassa kaikessa rauhassa Charlotessa AHL-joukkueensa Checkersin treeneihin, kun yhtäkkiä hänen puhelimensa soi. Luurin toisessa päässä oli Lintuniemen agentti, joka sanoi, että hei Alex, älä menekään harjoituksiin. Nyt on mahdollisuus siirtyä Lahteen ja Pelicansiin.

Lintuniemi pohti asiaa tovin, ja päätti sen jälkeen tarttua uuteen mahdollisuuteen.

– Välillä asiat etenevät ammattilaisurheilussa erittäin nopeasti, suorastaan silmänräpäyksessä. Lauantaina lensimme perheen kanssa Suomeen ja tulimme saman tien Lahteen. Pelicansin yhteydenotto tuli äkkiä, Lintuniemi sanoi tiistain aamuharjoitusten jälkeen.

Lintuniemi on varmasti monelle tavalliselle jääkiekon seuraajalle hieman tuntemattomampi suuruus. Jykevä puolustaja on pelannut viimeiset kuusi kautta Pohjois-Amerikassa. Edelliset kolme vuotta kuluivat Los Angeles Kingsin farmijoukkueessa AHL:ssä. Viime kaudella syntyivät ennätyspisteet 2+23.

Minulla on ollut pikkuisen erilainen polku kuin monella muulla. Pelicans-puolustaja Alex Lintuniemi

Turkoosimiehistössä entuudestaan tuttuja kasvoja

Täksi kaudeksi Lintuniemi siirtyi Carolina Hurricanesin organisaatioon, mutta tarunhohtoinen NHL jäi vielä toistaiseksi saavuttamatta.

– Kun homma ei siellä Jenkeissä lähtenyt kunnolla rullaamaan, päätin että lähden hakemaan uutta vauhtia Euroopasta. Vaihtoehtoja oli muitakin, mutta Pelicans vaikutti tässä vaiheessa uraani parhaalta ratkaisulta.

Lintuniemelle on kaavailtu isoa ruutua lahtelaisryhmässä.

– Pelicans etsi kiivaasti puolustajaa. Uskon, että löydän paikkani joukkueesta nopeasti. Lahti oli sijainniltaankin paras vaihtoehto, sillä vanhempani ja pikkusiskoni asuvat Helsingissä. Nyt vanhemmat pääsevät näkemään lastenlastaankin hieman useammin, Lintuniemi naurahti.

192-senttinen ja 105-kiloinen pelaaja on ehtinyt nyt vetää muutamat treenit uuden joukkueensa kanssa. Ensi tuntuma on ollut mieleinen.

– Täällä koutsit vaativat paljon ja meno on kaikin puolin tosi ammattimaista. Mikäs tässä on ollessa.

Pelicansissa on entuudestaan paljon tuttuja pelaajia.

– Casimir Jürgensin kanssa pelasimme kiekkokoulusta aina B-junnuihin asti samassa jengissä. Aleksi Mustonen, Hannes Björninen, Jonatan Tanus ovat myös tuttuja jätkiä. Juhamatti Aaltosen ja Topi Jaakolan kanssa olen treenannut monia kesiä yhdessä Salmisaaressa.

NHL-unelma elää edelleen

Lintuniemi veti tiistain viimeistelyharjoitukset yhdessä Aleksandr Shtshemerovin kanssa. Se, nähdäänkö pakkipari tositoimissa heti keskiviikkona KooKoota vastaan ratkeaa myöhemmin.

– Meillä klikkasi yhteispeli heti. Puhumme molemmat hyvää englantia, joten kommunikoinnin kanssa ei pitäisi tulla ongelmia.

Lintuniemi ei kadu lähtöään nuorena pojankloppina rapakon taakse. Pohjois-Amerikan vuodet eivät menneet hukkaan.

– Ei todellakaan. Kasvoin ainakin ihmisenä paljon. Pelaajana kehityin niillä osa-alueilla, joissa halusinkin.

Niin, minkälainen pelaaja Lintuniemi sitten onkaan. Miehen omien sanojensa mukaan hän on monipuolinen luuta, jolta luonnistuvat niin puolustuspään pelaaminen kuin hyökkäysten tukeminenkin.

– Olen kahden suunnan pakki. Osaan pelata kiekolla ja tykkään myös hyökätä. Maalinedustan yritän pitää puhtaana, enkä kaihda myöskään kaksinkamppailuita.

Lintuniemi on vasta 24-vuotias. Vaikka kokemusta on kertynyt eri sarjoista, niin keskiviikkona on silti edessä liigadebyytti.

– Minulla on ollut pikkuisen erilainen polku kuin monella muulla. On hienoa päästä nyt pelaamaan ja ottamaan urallani seuraava steppi. NHL-unelma oli lähellä toteutua. Haluan tehdä kovasti hommia, jotta ”änärin” kirkkaat valot vielä joskus loistaisivat minulle.

Pelicans–KooKoo Liigaa Isku Areenassa keskiviikkona kello 18.30.

Kuka?

Alex Lintuniemi

Syntynyt 23. syyskuuta 1995 Helsingissä.

Puolustaja (left). Solmi viime viikolla loppukauden mittaisen sopimuksen Pelicansin kanssa.

Helsingin IFK:n isokokoinen (192 cm, 105 kg) kasvatti on pelannut viimeiset kuusi kautta Pohjois-Amerikan sarjoissa (OHL, ECHL, AHL).

Pelannut tänä syksynä neljä ottelua AHL:n Charlotte Checkersissä ilman tehoja. Viime kaudella Ontario Reign'ssä 67 AHL-ottelua tehoin 2+23. AHL:ssä yhteensä 180 runkosarjaottelua tehoin 8+52.

NHL-seura Los Angeles Kingsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2014. Siirtyi täksi kaudeksi Kingsistä Carolina Hurricanesin organisaatioon.

Ei pelattuja NHL- eikä Liiga-otteluita.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi