Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin puolustus vahvistuu – haaviin ui isokokoinen suomalaispakki AHL:stä

Pelicans vahvistaa puolustustaan 24-vuotiaalla Alex Lintuniemellä. Isokokoisen (192 cm, 105 kg) puolustajan sopimus kattaa loppukauden.

HIFK-kasvatti Lintuniemi on marinoitunut kuusi viime kautta Pohjois-Amerikan sarjoissa: ensin pari vuotta OHL-junioriliigassa ja sen jälkeen ECHL:ssä ja AHL:ssä.

Syksyn aikana Lintuniemi on pelannut neljä ottelua AHL:n Charlotte Checkersissä. Tältä kaudelta hänen pistesaldonsa näyttää nollaa, mutta kahdella edelliskaudella hän ylsi kummallakin yli 20 pisteen AHL-tehoihin Ontario Reignin riveissä.

Lintuniemi on Los Angeles Kingsin toisen kierroksen NHL-varaus kesältä 2014. Täksi kaudeksi hän siirtyi Kingsistä Carolina Hurricanesin organisaatioon.

– Lintuniemi on hyvä kahden suunnan puolustaja, joka tuo takalinjoillemme sekä fyysisyyttä että kiekollista osaamista. Mies haluaa hakea Lahesta uuden nosteen uralleen, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoo tiedotteessa.

Pelicansilla oli tarve vahvistaa puolustustaan, sillä lainamies Pavel Vorobei palasi tällä viikolla Lahdesta KHL:ään. Lisäksi avainpakki Casimir Jürgens on todennäköisesti loppukauden sivussa.

Lue myös: Pelicansin nuoret Jämsenit ovat todellisesta kiekkoperheestä - tavoittelevat isänsä saavutuksia
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi