Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Antti Tyrväinen: ”Tästä tulee vielä helvetin hyvä” - Tehominuutti taittoi Pelicansin tappioputken

Kuva: Minna Antila

Pelicansille ei ollut irronnut pisteitä neljään ottelun ennen lauantai-illan vierailua Vaasaan, ja viime aikoina lahtelaisjoukkueella on mennyt kauttaaltaan heikosti. Synkkä putki näytti pitkään saavan jatkoa, kun Sport johti vielä reilu viisi minuuttia ennen päätössummeria 1-0-lukemin.

Yksi minuutti voi kuitenkin muuttaa kaiken. Jo avauserässä Pelicans sai kiekon Sport-vahti Niko Hovisen selän taakse, mutta vaasalaispuolustajat ennättivät siivoamaan kiekot väljemmille vesille kreivin aikaan maaliviivalta. Avauserässä maalikehikoita kolisuttanut Juha-Matti Aaltonen nousi kuitenkin päätöserässä isoon rooliin. Liigaottelu Sport – Pelicans päättyi lopulta lukemiin 1-3 (0-0, 1-0, 0-3).

Sport meni johtoon toisessa erässä Roope Talajan ylivoimaosumalla, mutta ajassa 54.51 Aaltonen toi lahtelaiset tasoihin ja vain vajaata minuuttia myöhemmin Antti Tyrväisen ohjaus maalin edustalta vei Pelicansin 2-1-johtoon. Lahtelaisia läpi ottelun riivannut tehottomuus unohtui tuossa hetkessä.

- Juha-Matin tehtävä on olla esimerkillinen pelaaja ja kantaa vastuuta. Tänään hän teki sitä, Pelicans-luotsi Ville Nieminen kehui tasoitusmaalin tekijää.

Jäällä oli kaksi pitkässä tappioputkessa viilettänyttä joukkuetta. Siinä missä Pelicans tuuletti helpottuneena Jesse Mankisen tyhjään maaliin laittamaa 3-1-naulaa, oli Sport-leirissä lahtelaisten maalien jälkeen huomattavasti synkempi tunnelma.

Helpotusta ilmassa

Pelicansin voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman viimeistellyt Tyrväinen oli helpottunut taiston tauottua. Hän kertoo, että joukkueen peli alkoi löytyä jo perjantaina Tapparaa vastaan Lahdessa, vaikka silloin pisteitä ei jäänytkään käteen.

- Kaikki tietävät, että meillä on ollut omat haasteemme. Olemme tehneet töitä niiden korjaamiseksi ja eilen nähtiin jo ripaus siitä. Tänään jaksoimme jauhaa omaa juttuamme, ja saimme siitä lopussa palkinnon, Tyrväinen myhäili.

Pelicans pääsi hiomaan kuvioitaan koko alkuviikon, sillä lahtelaisten viikon pelit ajoittuivat perjantaille ja lauantaille. Tyrväisen mukaan nämä päivät käytettiin tehokkaasti harjoitteluun ja niiden tuloksia poimittiin Sport-ottelussa. Myös päävalmentaja Nieminen yhtyy näkemykseen.

- Olemme viikkoon tyytyväisiä: harjoitteluun ja peli-ilmeeseen. Vähän olemme kapealla kokoonpanolla liikenteessä, mutta nuoret ovat saaneet näytönpaikkoja. Olemme kuitenkin saaneet kokemuksia. Eivät ne kaikki hyviä ole olleet, mutta merkityksellisiä, Nieminen sanoi.

Sport-ottelu oli Pelicansin viimeinen ennen nyt alkavaa maajoukkuetaukoa. Seuraavan kerran lahtelaiset nähdään jäällä 13. marraskuuta Lahdessa, kun vieraaksi saapuu naapurikaupungista paikallisvastustaja KooKoo.

- Tauko tulee hyvään paikkaan. Pääsemme vetämään kuvioita läpi ja hiomaan asioita yhdessä. Tauolta tullaan vielä parempana takaisin. Tästä tulee vielä helvetin hyvä, Tyrväinen lupasi.

Mika Pukkinen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi