Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin päävalmentaja Nieminen: ”Herra koettelee, muttei hylkää”

Hannes Björnisen hattutemppu mureni videotarkastukseen. Pelicans otti pelillisesti harppauksia eteenpäin.

Pelicans oli kuin uudesti syntynyt, mutta Hannes Björnisen kaksi maalia eivät riittäneet voittoon asti. Kuva: Samuli Ikäheimo

Tyly fakta on se, että Pelicans on nyt hävinnyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan peräti seitsemän. Mikään salaisuus ei ole sekään, että lahtelaisjoukkueen peliesitykset ovat olleet ajoittain vaatimattomia.

Vaikka Liigan kakkonen Tappara poistuikin Isku Areenasta perjantaina 3–2-voitto takataskussaan, olivat Pelicansin pelaaminen, peli-ilme ja taistelutahto aivan eri tasolla kuin menneinä viikkoina.

Lahtelaiset olivat pitkiä toveja parempi joukkue kaukalossa. Tapparaa on usein kuvailtu tillilihamaiseksi viholliseksi, jota vastaan on ikävä pelata. Tamperelaisten rutiinitaso on sillä tasolla, että voittaakseen täytyy pelata hyvin.

Ja hyvinhän Pelicans pelasikin.

"En osaa sanoa tuomiosta mitään"

Joukkue oli kuin uudesti syntynyt. Edelliset murheelliset kotipelit olivat kuin muisto vain. Isännät pelasivat suoraviivaisesti ja aktiivisesti. Pelicans loi tekopaikkoja ja voitti kamppailuita.

Kamppailun yksi merkittävimpiä tilanteita nähtiin hieman ennen kolmannen erän puoliväliä. Ensin Hannes Björninen löi pelin tasoihin komealla ylänurkkakudillaan. Esityön tekivät Juhamatti Aaltonen ja Miro-Pekka Saarelainen. Osumasta ei ehtinyt kulua kuin hetki, kun Björninen oli jälleen pahanteossa. Lahtelaiskippari seurasi irtokiekon loppuun asti ja sivalsi isännät johtoon. Hallin katto nousi useita metrejä ilmaan ja innokkaimmat fanit viskoivat lippalakkinsa jäälle hattutempun merkiksi.

Ilo oli ennenaikaista. Tappara haastoi onnistuneesti maalitilanteen. Saarelaisen maila osui kiistatta tamperelaisvahdin Michael Garteigin patjoihin. Se, häiritsikö osuma maalivahtia torjumaan, on sitten eri asia.

– En osaa sanoa tuomiosta mitään. Se pitää katsoa rauhassa ja analysoida sen jälkeen. Totta kai se harmittaa, joukkueensa molemmat maalit tehnyt Björninen sanoi.

Kapteeni näytti pelitapaesimerkkiä. Ajoittain vaikutti, että Björninen liitää kaukalossa kunnon flow-tilassa.

– Paikkoja tuli, ja nyt oli kiva onnistua. Kunhan säilytämme samanlaisen ilmeen myös jatkossa, niin eiköhän voittojakin ala ropista. Tällä tavalla meidän täytyy pelata joka ilta.

Ratkaisuhetkillä Björninen haluaisi nähdä vielä entistäkin kliinisempää pelaamista.

– Tärkeillä hetkillä pitää olla parempi. Mitään oikotietä ei ole olemassa. Huolellisesti ja tarkasti on vain painettava, kapteeni painotti.

"Maalien hinta oli hyvinkin alhainen"

Yksi osoitus kurinalaisuuden puutteesta nähtiin päätöserässä, kun taiteilija Juhamatti Aaltonen sortui järkyttävään hasardisyöttöön omalla alueella. Aaltonen "tarjoili" rystyltä poikittaissyötön, jonka vastustajan kultakypärä Tyler Morley haisteli. Sen jälkeen Morley ja Charles Bertrand ponkaisivat karkuun ja ranskalaishyökkääjällä oli helppo työ siirtää Tappara 2–1-johtoon.

– Maalien hinta, mitä meille tehtiin, oli hyvinkin alhainen. Tai sillä hetkellä se oli korkein hinta, mitä olimme valmiita maksamaan niistä. Otan siitä täyden vastuun, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

Nieminen oli joka tapauksessa hyvin tyytyväinen jään tapahtumiin.

– Kaikki oli pelissä. Peli-ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen. Herra koettelee, muttei hylkää, Nieminen runoili.

Pelicansin pakistossa nähtiin uusi mies, kun Ossi Ikonen pelasi kauden ensimmäisen liigapelinsä. Ikonen sai vastuuta reilut 15 minuuttia ja hän onnistui hyvin.

– Odotin, että olisin ollut enemmän jaloissa, koska pelituntumaa ei ollut yhtään. Pelinopeuden kanssa on yleensä tekemistä aina tauon jälkeen, Ikonen korosti.

Ikosen pätkäsopimus kattaa toistaiseksi enää lauantaisen Sport-kamppailun. Jatkosta mies ei tiennyt vielä mitään muuta.

– Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minulle on ihan sama, mikä logo koristaa pelipaitaani. Annan aina 110-prossaa sille ryhmälle, missä pelaan. Tappio kismittää, koska olimme mielestäni parempia. Yleensä tällaisella esityksellä voittaa matsin. Sanoisin, että joukkueen suunta on oikea.

Liiga

Pelicans–Tappara 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)

1. erä: 13.22 Hannes Björninen (Juhamatti Aaltonen–Topi Jaakola) 1–0.

Jäähyt: 6.09 Antti Tyrväinen Pelicans 2 min.

2. erä: 20.21 Charles Bertrand (Tyler Morley) 1–1.

Jäähyt: 29.53 Juhani Jasu Tappara 2 min, 35.04 Alexander Ytterell Tappara 2 min.

3. erä: 47.00 Charles Bertrand (Tyler Morley) 1–2, 48.39 Hannes Björninen (Juhamatti Aaltonen–Miro-Pekka Saarelainen) 2–2, 55.48 Niko Ojamäki 2–3.

Jäähyt: 56.12 Tyler Morley Tappara 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 1x2 min=2 min, Tappara 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Tomi Karhunen Pelicans 6+5+4=15 (pois: 58.03–60.00) Michael Garteig Tappara 9+11+9=29.

Yleisöä: 3 810.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi