Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Björnisen hattutemppu musertui videotarkistukseen - Tappara vei pisteet

Pelicans taisteli urhoollisesti, mutta pisteet lähtivät maalein 3-2 Tampereelle.

Pelicansin maalitilin avannut Hannes Björninen niittasi maalin edestä irtokiekon häkkiin. Syöttöpiste kirjattiin Juhamatti Aaltoselle ja Topi Jaakolalle. Kuva: Samuli Ikäheimo

1. erä

Pelicans tuli hyvällä draivilla perjantai-illan kotikamppailuun Tapparaa vastaan. Isännät taistelivat jokaisen tilanteen loppuun asti. Vaikka Antti Tyrväinen istui yhden kaksiminuuttisen, ei sekään hetkauttanut Pelicansia. Lahtelaiset selvittivät alivoiman tyylikkäästi.

Palkinto työstä tuli erän puolivälin jälkeen, kun Hannes Björninen seurasi Juhamatti Aaltosen nousun loppuun. Björninen niittasi maalin edestä irtokiekon häkkiin. Syöttöpisteen kirjasi Aaltosen lisäksi myös Topi Jaakola.

Ei Tapparakaan jäänyt ilman maaliipaikkoja, mutta Tomi Karhunen oli kuin itsevarmuus.

2. erä

Pelicans sai kakkoserään mahdollisimman synkän startin, kun Hannes Björniselle sattui harvinainen työtapaturma. Pelicans-kapteeni hävisi oman pään aloituksen 100-0 Tyler Morleylle, jonka jälkeen Charles Bertrand tälläsi suoraan kiekon etukulmaan ohi voimattoman Tomi Karhusen.

Erää oli pelattu vain 31 sekuntia. Takaiskusta huolimatta Pelicansin tatsi säilyi eikä mitään lamaantumista tapahtunut. Pelicans pääsi myös kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta, mutta parista maukkaasta paikasta huolimatta maalit jäivät tekemättä.

3. erä

Päätöserä oli täynnä tapahtumia. Kun kamppailua oli pelattu 47 minuuttia, sattui Juhamatti Aaltoselle karmaiseva harhasyöttö omalla alueella, josta Tyler Morley ja Charles Bertrand ponkaisivat vastaiskuun, joka päättyi ranskalaishyökkääjän osumaan. 

Lahtelaisisännät eivät maalista välittäneet, vaan painoivat entistä hurjemmin päälle. Pelicans sai tasoituksen, kun Hannes Björninen tinttasi kiekon yläkulmaan Aaltosen ja Miro-Pekka Saarelaisen esityöstä.

Vain hetkeä myöhemmin Isku Areenan katto nousi metrin, kun Björninen seurasi irtokiekon loppuun asti ja laukoi isännät johtoon. Juhlat olivat ennenaikaiset, sillä maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Syynä oli maalivahdin häirintä, koska Saarelaisen nähtiin häirinneen Michael Garteigia.

Viisi minuuttia ennen loppua nousi esiin Tapparan maajoukkuehyökkääjä Niko Ojamäki, joka punnersi päädystä näyttävän yksilösuorituksen jälkeen maalille ja laittoi kiekon verkkoon.

Pelicans pääsi vielä pelaamaan ylivoimalla, mutta tasoitus jäi tekemättä. Etenkin Juhamatti Aaltosella oli kova hinku ampua. Tulos jäi kuitenkin laihaksi.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi