Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Ville Nieminen otti Pelicansin tappion omaan piikkiinsä: ”Vastuu kannetaan, tästä ei karkuun mennä” - katso ottelukooste

Pelicans-luotsi myönsi olevansa uransa haastavimmassa paikassa.

Ilves oli läpi ottelun Pelicansia edellä. Tässä syntyy Joona Ikosen 2-0-maali, kun Jarkko Pynnönen ja maalivahti Tomi Karhunen eivät ehdi kiekon tielle. Kuva: Mika Kanerva

Perjantain täystyrmäys Ässien käsittelyssä piti olla Pelicansin pohjakosketus, mutta olisikohan tuo pohja ollut sittenkin mudan peitossa.

Näytti nimittäin siltä, että lauantaina Hakametsässä Pelicans upposi entistäkin syvemmälle. Loppulukemat 5–2 (2–0, 1–0, 2–2) olivat lahtelaisille maalin verran armollisemmat, mutta Tampereella Pelicans ei päässyt kahteen ensimmäiseen erään edes maalipaikoille.

Lahtelaisten saldo seitsemästä viime ottelusta näyttää kuutta tappiota, eikä mikään lauantain peliesityksessä puhunut suunnan kääntymisen puolesta.

Päävalmentaja Ville Nieminen myönsi suoraan olevansa uransa haastavimmassa paikassa.

– Totta kai ollaan. Olen tiennyt, että tämä hetki tulee jossain vaiheessa. On tähän valmistauduttu. Tämä kuuluu olennaisesti jokaisen valmentajan uraan. Vastuu kannetaan, tästä ei karkuun mennä.

Tyhmiä jäähyjä ja pikkusikaa

Pelicansin alku Hakametsässä ei ollut aivan niin synkkä kuin perjantaina, mutta ei se nytkään kaksinen ollut. Isännät olivat pian erän puolivälin jälkeen jo kahden maalin karkumatkalla hattutempun iskeneen Samuli Vainionpään ja Joona Ikosen ylivoimaosumilla.

Eikä kyse ollut mistään sattumista. Eemeli Suomi ja Joose Antonen hukkasivat omat huippupaikkansa juuri ennen kumpaakin osumaa.

Pelicans ei päässyt lähellekään parhaita maalintekoalueita, mutta turvautui sen sijaan ”pikkusikaan”. Ilves-vahti Lukas Dostal sai jo avauserän aikana kahteen kertaan jäähileet kasvoilleen lahtelaispelurien jarrutuksista.

Aleksandr Shtshemerov puolestaan sai 10 minuutin käytösrangaistuksen 3–0-maalin jälkeen toisessa erässä lyömällä mailansa jäähän kaksin käsin ja oikein olan takaa.

Nieminen otti epäonnistumisen täysin omaan piikkiinsä.

– Minä kannan täysin vastuun. Emme saaneet kahteen erään yhtään laukausta boksista ja otimme tyhmiä jäähyjä ensimmäisessä erässä, kannan täysin vastuun, Nieminen kuittasi.

Olen tiennyt, että tämä hetki tulee jossain vaiheessa. Päävalmentaja Ville Nieminen

Erityisesti hän harmitteli paria tarpeetonta ja ”tyhmää” jäähyä avauserään, joiden avulla Ilves pääsi karkumatkalle.

– Siitä kestää oma aikansa toipua. Pääsimme peliin mukaan vasta kun se oli ohi, Nieminen kertoi.

Myös Pelicansin kapteeni ja 1–4-osuman ylivoimalla iskenyt Hannes Björninen oli vähäsanainen joukkueen esityksestä.

– Eihän se tietysti hyvä ollut, kun hävittiin. En oikein osaa siitä enempää sanoa, Björninen sanoi.

Samuli Vainionpää nautiskeli hattutempun Pelicansin kustannuksella. Hannes Björninen (vas.) vastasi ottelussa Pelicansin ensimmäisestä maalista. Kuva: Mika Kanerva

Sauna päälle ja sauvakävelemään

Pelicansin harvoja valopilkkuja oli maalilla useampaankin huipputorjuntaan venynyt Tomi Karhunen, joka pysäytti myös Joona Ikosen rangaistuslaukauksen toisen erän alussa.

Lisäksi Björnisen ja Jesse Ylösen ylivoimaosumat toivat pientä lohtua.

– Jos sieltä jotain kaivaa, niin ne varmasti sitten (olivat positiviisia). Mutta vaikeaa se on – kun on 4–0 taululla, ei se oikein lämmitä, Björninen totesi.

Pelicans-kapteeni uskoi kaikesta huolimatta, että suunta on jo piankin ylöspäin.

– Meillä on vahva usko, että käännetään tämä homma. Töitä se vaatii ja sitä tehdään taas ensi viikko. Ei tässä muu auta.

Niemiselläkin oli jo suunnitelma valmiina, miten uran haastavin paikka kohdataan.

– Sauna päälle ja huomenna sauvakävelemään.

Liiga

Ilves–Pelicans 5–2 (2–0, 1–0, 2–2)

1. erä: 7.00 Samuli Vainionpää (Niko Peltola-Joose Antonen) 1–0 yv, 11.43 Joona Ikonen (Eemeli Suomi-Arttu Ruotsalainen) 2–0 yv,

Jäähyt: 5.41 Jonatan Tanus Pelicans 2 min, 10.27 Artturi Toivola Pelicans 2 min, 17.43 Waltteri Merelä Pelicans 2 min.

2. erä: 25.52 Joose Antonen (Teemu Lepaus-Mikko Pukka) 3–0.

Jäähyt: 21.46 Antti Tyrväinen Pelicans 0 min, 25.52 Alexsandr Shchemerov Pelicans 10 min, 27.07 Arttu Ruotsalainen Ilves 2 min, 38.03 Miro-Pekka Saarelainen Pelicans 2 min.

3. erä: 44.25 Samuli Vainionpää (Matias Maccelli-Niko Peltola) 4–0 yv, 46.48 Hannes Björninen (Aleksi Mustonen-Juhamatti Aaltonen) 4–1 yv2, 52.08 Jesse Ylönen (Hannes Björninen-Topi Jaakola) 4–2 yv im.56.56 Samuli Vainionpää (Mikko Pukka) 5–2 tm.

Jäähyt: 44.16 Miihkali Teppo Pelicans 2 min, 45.24 Robert Leino Ilves 2 min, 46.22 Panu Mieho Ilves 2 min, 50.33 Jasse Ikonen Ilves 2 min.

Jäähyt yhteensä: Ilves 4x2 min=8 min, Pelicans 5x2 min Alexsandr Shchemerov 10 min=20 min.

Maalivahtien torjunnat: Lukas Dostal Ilves 7+6+5=18 Tomi Karhunen Pelicans 6+12+2=20 (pois: 50.33–52.08) (pois: 56.04–56.56)

Yleisöä: 6 680

Pekka Pernu
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi