Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kolmas erä kosmetiikkaa – Pelicans nöyrtyi selvin numeroin

Ensimmäisen erän karu kuva: vierailla viidet maalijuhlat. Kuva: Sami Lettojärvi

Pelicans on hävinnyt jääkiekon Liigassa kotijäällään Ässiä vastaan maalein 2-6.

1. erä

Erä oli alkuhetkistä lähtien Pelicansille synkkä. Toisella minuutilla Pavel Vorobei passitettiin rangaistusaitioon hänen kampattua ex-pelikaani Aleksi Rekosen, eikä jäähy ehtinyt vanheta kymmentäkään sekuntia, kun Jonatan Tanus linkosi kiekon katsomoon ja joutui jäähyboksiin Vorobein seuraksi. Ässät hyödynsi kahden miehen ylivoimansa nopeasti.

Jakob Stenqvist läväytti komealla ylänurkkavedolla vieraat johtoon ajassa 1.59.

Kylmä suihku jatkui erän jälkipuoliskolla. Ensin kanadalaiskaksoset Tylor ja Tyson Spink sahasivat vastahyökkäyksestä Pelicans-puolustuksen rikki, ja veljeksistä Tyson päätti hienon kuvion ylänurkkalaukaukseen. Puolitoista minuuttia myöhemmin oli kultakypärä Peter Tiivolan vuoro kurittaa kotijoukkuetta. Pelikellossa 12.50, taululla 0-3, ja Pelicans vaihtoi maaliltaan Tomi Karhusen Atte Tolvaseen.

Tolvasen urakka ei alkanut sen paremmin. Ajassa 14.56 Niklas Appelgren laukoi Ässät jo neljän maalin johtoon.

Hetkeä myöhemmin Pelicans-konkari Antti Tyrväinen hermostui Tiivolan taklauksesta ja yritti haastaa tämän tappeluun. Tiivola ei tanssiin lähtenyt, vaan Tyrväinen sai kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta ja päälle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen hanskojen pudottamisesta.

Alivoima kostautui tälläkin kertaa. Nyt Spinkin veljeksistä maalintekijöiden kirjoihin sai Tylor, ja peli 0-5. Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

2. erä

Erätauko ei tuonut muutosta pelinkuvaan. Toinen erä vanheni vain minuutin ja 17 sekuntia, kun 0-6-maali oli tosiasia. Asialla oli jälleen ruotsalaispuolustaja Stenqvist, joka kartutti illan pistesaldokseen jo 2+2. Vain hiukan myöhemmin hattutemppu oli lähellä, kun Stenqvistin kuti kilahti ylärimaan.

Murheellinen ilta ei sentään jäänyt ilman pienintäkään lahtelaista valonpilkahdusta. Pelicans-hyökkääjä Jonatan Tanus onnistui kauden 13. ottelussaan viimein tekemään kauden ensimmäisen maalinsa. Osuma ajassa 34.00 syntyi tyylikkäällä viimeistelyllä Aleksi Mustosen ja Miro-Pekka Saarelaisen esityöstä.

3. erä

Kolmannen erän alussa Pelicans pääsi hiukan sievistelemään lukemia. Erän ensimmäinen ylivoima tuotti kotijoukkueelle tulosta, kun Aleksi Mustonen laukoi 2-6-kavennuksen ajassa 42.54

Loppuaika pelailtiin sävyisästi ilman maaleja. Viimeisellä minuutilla nähtiin vielä pieni polemiikki, kun Pelicans-pakki Santtu Kinnusen taklaus kuumensi tunteet. Kinnuselle tuomittiin 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Samansuuruinen jäähy tuomittiin Antti Tyrväiselle väkivaltaisuudesta, jo toista kertaa samana iltana.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi