Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans haluaa kotikaukalon tuskasta eroon – päävalmentaja Ville Nieminen ei vaivu alakuloon, vaikka joukkuetta piinaa loukkaantumissuma

Lahtelaisseuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen: "Varmasti kaikki fanit haluaisivat maailmanluokan vahvistuksen, mutta me tähyämme sellaista, johon meillä on varaa".

Topi Jaakola vapautuu kolmen ottelun pelikiellostaan, mutta puolustajan pelikunto oli vielä Ässät-matsin alla arvoitus. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Pelicansin tiukka pelitahti liigassa jatkuu perjantaina, kun Porin Ässät saapuu Isku Areenaan vieraaksi.

Lahtelaisten kolmen ottelun viikko käynnistyi keskiviikkona Oulussa, jossa Kärpät otti 5–3-kotivoiton Pelicansin komeasta päätöserän noususta huolimatta.

Tarkoitus on löytää paras mahdollinen pelaaja meidän resursseillamme. Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen

Tappion lisäksi Kaanien harmitusta lisäsi hyökkääjä Otto Niemisen loukkaantuminen. Vaikka lahtelaisryhmää kiusaakin tällä hetkellä raivoisa loukkaantumissuma, ei joukkueen päävalmentaja Ville Nieminen vaivu alakuloon.

– Se tunne, mikä Kärpät-kamppailusta jäi, pitää laittaa mieleen. Siinä tunteessa on paljon energiaa. Nyt ratkaisee se, miten käytämme sen oikein. Siitä pitää oppia, Nieminen sanoo.

Nieminen kävi torstaina yhdessä joukkueen kanssa läpi sekä Ässiä että omaa pelaamista.

– Oma toiminta pitää saada kuntoon. Panos täytyy olla sitä luokkaa, että pääsemme tappelemaan voitoista, Nieminen korostaa.

Iso liuta pelaajia sivussa

Pelicans ja Ässät kohtaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Nieminen tietää tasan tarkkaan, minkälainen vastustaja asettuu vastaan.

– Ässät pelaa erittäin aktiivisesti. Joukkue tulee satavarmasti kovaa päälle ja pyrkii ottamaan tilan ja ajan pois. Valmiina pitää olla.

Pelicansilla on ollut suuria vaikeuksia kotipeleissä. Peli ei aina ole ollut linjassa eivätkä tuloksetkaan ole mairitelleet.

– Haluaisin nähdä sellaista pelaamisen riemua, en jännittämistä. Meillä on vahva halu päästä kotikaukalon tuskasta eroon. Näinä vaikeina hetkinä koetellaan henkistä vahvuutta. Meidän täytyy pysyä skarppina ottelun jokaisella hetkellä.

Tämän viikon Ässiä ja Ilvestä vastaan pelattavista otteluista ovat sivussa ainakin Jesse Mankinen, Otto Nieminen, Taavi Vartiainen ja Roope Elimäki. Casimir Jürgens on sivussa loppukauden. Frank Gymerin pelaaminen on vielä kysymysmerkki. Topi Jaakola on pelikelpoinen, mutta pelikunto on toistaiseksi arvoitus.

Uusi pelaaja kiikarissa kassan ehdoilla

Lahtelaisseuran toimistolla on herätty vallalla olevaan tilanteeseen. Urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen myöntää, että vahvistuksia on kartoitettu.

– Yritämme tavalla tai toisella miettiä, mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä. Olemme kovasti painaneet hommia, jotta jotain tapahtuisi. Ensimmäinen tarve on luonnollisesti puolustukseen, sillä olemme menneet aika ohkaisella pakistolla. Yleisesti kartoitamme pelaajia jokaiselle pelipaikalle, Laukkanen sanoo.

Lue myös: Pelicans-pelaajia leikkauspöydälle – Jürgensin kausi arvioiden mukaan paketissa
 

Pelicans tarkastelee mahdollisia vahvistuksia jokaisesta ilmansuunnasta.

– Ilmansuunnalla ei ole mitään väliä. Myöskään kotimaiset pelaajat eivät ole pois laskuista. Tarkoitus on löytää paras mahdollinen pelaaja meidän resursseillamme. Kun sopiva palanen löytyy, iskemme heti kiinni, Laukkanen korostaa.

Vaikka nyt eletään lokakuun loppua, niin vapaita pelaajia on markkinoilla.

– Varmasti kaikki fanit haluaisivat maailmanluokan vahvistuksen, mutta me tähyämme sellaista, johon meillä on varaa. Kassa on edelleen kuningas, Laukkanen toteaa vanhan viisauden.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi