Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliitoilta umpisurkea esitys kotijäällä – TUTO takoi peräti 10 maalia

Peliittojen päävalmentaja pyysi yleisöltä anteeksi.

TUTO oli tyly vieras lauantaina Heinolan Versowood Areenalla. Kuva: Kiia Aha

Heinolan Peliittojen kausi jatkui lauantai-iltana turkulaista TUTO Hockeyta vastaan. Kyseessä oli Peliitoille viikonlopun toinen kotiottelu, sillä perjantaina joukkue isännöi Kiekko-Vantaata.

Perjantain ottelussa Peliitat sai juhlia kauden ensimmäistä kotivoittoaan, mutta lauantaina TUTO ei antanut pienintäkään juhlan aihetta. Turkulaiset tekivät Peliitoista selvää jälkeä murskalukemin 2–10 (1–3, 1–2, 0–5).

Ottelu lähti heinolalaisittain väärille raiteille heti ensimmäisillä minuuteilla, kun TUTOn Niko Ahoniemen ja Karri Forsblomin laukaukset yllättivät turhankin helposti peliittavahti Jasper Patrikaisen. Vain kahden peliminuutin jälkeen vieraat johtivat jo kahdella maalilla ja Patrikaisen tilalle Peliittojen tolppien väliin luisteli Sami Suni.

Toivon että nekin fanit, jotka eivät saaneet rahoilleen vastinetta, tulevat seuraavaan peliin. Päävalmentaja Vesa Petäjä

Suni sinnitteli muutaman minuutin, mutta pian Oskari Siiki kasvatti turkulaisten johdon jo kolmeen maaliin ennen erän puoliväliä. TUTOn kolmannen maalin jälkeen peliittavalmennus pyrki herättelemään joukkuetta aikalisällä. Jonkinlainen herätys nähtiinkin, ja Peliitat paransi otteitaan selvästi erän loppua kohden.

Sakke Hämäläisen laukoma 1–3-kavennusmaali toi Peliitat takaisin peliin avauserän loppupuolella.

Peliitat pääsi tuulettamaan turkulaisten päässä kaksi kertaa. Kuva: Kiia Aha

Toisen erän alussa Samu Kaasinen pyssytti tarkalla rannelaukauksellaan Peliitat jo maalin päähän. Ensimmäisen tapaan toinenkin kavennusmaali syntyi ylivoimalla.

Peliitat haki tasoitusta sitkeästi. Tasoitusmaalikin oli kertaalleen enemmän kuin lähellä, mutta erän lopulla TUTO iski omista paikoistaan ja meni lopullisesti menojaan. Niko Ahoniemi viimeisteli TUTOn neljännen ja Juho Mäkelä viidennen maalin, joiden myötä Peliitat joutui lähtemään päätöserään kolmen maalin takaa-ajoasemista.

Kolmannessa erässä TUTO löi pelin lopullisesti pakettiin jo hyvissä ajoin, kun menneiltä kausilta Peliitoistakin tutut Mikko Laine ja Eetu Elo onnistuivat maalinteossa.

Ottelun loppu oli heinolalaiselle kiekkoyleisölle karmeaa katsottavaa. Vili-Jesper Koivula, Mikke Levo ja Lassi Vanhatalo viimeistelivät maalin mieheen ja sinetöivät loppulukemiksi synkät 2–10.

Peliittojen päävalmentaja Kuva: Kiia Aha

Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä ei lähtenyt selittelemään, vaan pahoitteli surkeaa esitystä rehellisesti.

– Ei tässä voi kuin pyytää anteeksi maksaneelta yleisöltä, oli sen verran karsea esitys meiltä, Petäjä harmitteli.

Valmentaja sanoi, että toisessa erässä Peliitoilla oli paikka jopa tasoittaa, mutta siitä ei tehty ja TUTO teki neljännen maalin.

– Siitä sitten lähti sellainen ralli, että ei voitettu aloituksista lähtien yhtään mitään. Sen jälkeen jouduttiin puolustamaan paljon ja se ei ole meidän pelaamisessa vahvuus.

Kokonaisuudessaan peli-ilmeessä ja taktisessa tekemisessä esitys oli todella heikko, Petäjä totesi ja käänsi katseita tuleviin koitoksiin.

– Me kannamme vastuun joukkueena. Toivon että nekin fanit, jotka eivät saaneet rahoilleen vastinetta, tulevat seuraavaan peliin, niin voimme todistaa, mitä peliä me voimme tarjota tälle yhteisölle. Teemme hommia niin että tämä peli ei määritä meitä ja olemme ensi kerralla parempia.

Peliitat on viikonlopun jäljiltä sarjataulukon sijalla 11. Seitsemästä ottelusta pisteitä on kertynyt seitsemän. Peliitat palaa tositoimiin ensi lauantaina, kun vuorossa on kotiottelu Joensuun Jokipoikia vastaan. Otteluun on Heinolan kaupungin tarjoamana ilmainen sisäänpääsy.

Ottelu alkaa Versowood Areenalla kello 17.

Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi