Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans osui kerran tolppien väliin ja se riitti Turussa - "Samuel Salonen oli eräänlainen taisteluhengen ilmentymä"

Maalivahti Tomi Karhunen oli lahtelaispuolustuksen viimeinen lukko.

Lahden Pelicans palasi voittojen tielle jääkiekon Liigassa, kun se kaatoi Turun Palloseuran Turussa. Tulos oli 0–1 (0–0, 0–1, 0–0), mikä kertoo tiukasta taistosta, mutta pisteet ovat pääasia.

– Tämä oli äärimmäisen tärkeä voitto. Olimme sitkeitä ja kärsivällisiä ja se tuotti hyvän tuloksen, Pelicansin kapteeni Hannes Björninen iloitsi.

Pelicans on todella usein aloittanut ottelut Turussa vimmatulla paineella, eikä lauantainen tuonut poikkeusta. Pelicans laittoi isännät ahtaalle vyöryttämällä hyökkäyksiä hyökkäysten perään ja laukoi jatkuvasti hyvistä ja vähän huonommistakin paikoista kohti TPS-vahti Rasmus Tirrosta. 12 minuutin aikana Tirroselle merkittiin 11 torjuntaa, kun toisessa päässä Tomi Karhunen torjui vain kerran.

– Peliin pitää tietysti tulla heti alussa hurjana, mutta varsinkin vieraissa se asenne korostuu. Ei kannata antaa isäntäjoukkueelle pelin hallintaa eli kotietua ilmaiseksi. Nyt olisi voitu tehdä avauserään 2–3 maalia, Björninen sanoi.

5639113.jpg

Yllätyksellinen voittomaali

Kakkoserä oli huomattavasti tasaisempi ja TPS olikin ahkerampi laukoja, mutta ensimmäinen osuma nähtiin vasta pari minuuttia ennen taukoa. Pelicansin avausmaalia katsottiin pitkään videolta. Päätuomarit menivät puhelimeen, kun TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen haastoi Miro-Pekka Saarelaisen täysosuman. Viiden minuutin tutkiskelun jälkeen peliä jatkettiin keskipisteeltä.

Saarelaisen maali oli yllätyksellinen. Hän liukui TPS:n maalin takaa nurkkaan, kääntyi nopeasti ja viskasi laatan päin turkulaisten maalia. Kiekko valahti Tirrosen varusteista verkkoon.

TPS ei käyttänyt avaimia

Pelicans menetti kolmannessa erässä parhaan teränsä ja antoi TPS:lle voiton avaimet, mutta TPS ei ole tällä kaudella tottunut juurikaan voittamaan, joten se ei saa käytettyä tilannetta, joka sille tarjoillaan. TPS jauhoi pikkunäppärää peliä Pelicansin puolustuspäässä, mutta laukaukset olivat heikkotasoisia ja ne Tomi Karhunen nappasi varmasti.

– Pelasimme kaksi ensimmäistä erää todella vahvasti. Kolmas erä meni puolustustaisteluksi, mutta teimme senkin hienosti emmekä lopulta antaneet TPS:lle huippuhyviä tekopaikkoja, totesi Björninen.

Pelicansin Samuel Salonen (vas.) pääsi kentälle toisessa erässä ja väänsi tiukasti yhdessä Artturi Toivolan kanssa TPS-pelaajia vastaan. Kuva: Lennart Holmberg

Salonen sai kehut

Antti Tyrväinen sai toisessa erässä mailasta kasvoihinsa, eikä palannut enää jäälle. Hänen paikkansa Pelicansin kolmosketjussa otti nuori Samuel Salonen.

Salonen sai vuolaat kehut kapteeni Björniseltä.

– Oli hieno katsella nuorukaisen otteita koko ilta. Todella vahva sisääntulo joukkueeseen. Hän oli eräänlainen taisteluhengen ilmentymä. Meillä on laaja rinki ja kaikki meillä tietävät, miten joukkueeseen tullaan sisään, kippari totesi.

TPS:n otteluissa käy nykyään niin vähän väkeä, että kotijoukkue ei saa otteluista sitä kuuluisaa ylimääräistä pelaajaa kentälle. Eilen yleisömääräksi ilmoitettiin hieman yli 3 900 katsojaa. Pelicansin Hannes Björninen myönsi, että pelaajakin aistii jäällä sen, kun katsomossa on monta kertaa enemmän tyhjiä kuin täytettyjä penkkejä.

– Teemme silti työmme samalla tavalla, oli tilanne mikä vaan.

Liiga

TPS–Pelicans 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

1. erä: Maaliton.

2. erä: 37.54 Miro-Pekka Saarelainen (Pavel Vorobei-Matteo Pietroniro) 0–1.

Jäähyt: 22.23 Elias Karvonen TPS 2 min, 30.31 Alexsandr Shchemerov Pelicans 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt yhteensä: TPS 1x2 min=2 min, Pelicans 1x2 min=2 min.

Maalivahtien torjunnat: Rasmus Tirronen TPS 13+7+7=27 (pois: 57.57–60.00) Tomi Karhunen Pelicans 2+8+9=19

Yleisöä: 3 951

Teemu Nurmi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi