Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansilla uudistunut valmennusryhmä, turhan tuttu tulos – "Onni täytyy ansaita"

"Pärmä on luonteeltaan nopea oppimaan", päävalmentaja Ville Nieminen sanoi pelaajapenkin taakse tulleesta Tommi Pärmäkoskesta. Pelicans hävisi SaiPalle, vaikka hallitsi peliä.

Apuvalmentajan lähtö jääkiekkojoukkueesta ei välttämättä ole iso muutos, mutta Pelicansin tapauksessa tällainen väite ei ihan ole nieltävissä. Neljä kautta ja rapiat Pelicans-penkin takana yhtäjaksoisesti seissyt Pasi Nurminen oli perjantaina poissa, kun lahtelaisryhmä kärsi kelpo esityksellä tylyn 0–3-kotitappion SaiPalle.

Pelicansin johtokasvo Nurminen oli kertonut torstaina jättävänsä valmennustehtävät. Hänen paikkansa tiimissä otti Tommi Pärmäkoski.

Päätoimenaan joukkueen fysiikkavalmennusta hoitava Pärmäkoski on ollut Pelicans-aitiossa otteluiden aikana ennenkin, mutta nyt toimenkuva oli uusi ja aiempaa aktiivisempi. Hän peri Nurmisen roolin puolustajien peluuttajana. Pärmäkoski on aiemmin valmentanut Pelicansin A-nuorissa ja naisten SM-sarjassa Team Kuortaneen joukkueessa.

– Pärmä on ollut tässä vahvasti mukana. Hän on luonteeltaan sellainen henkilö, joka oppii hyvin nopeasti, päävalmentaja Ville Nieminen kehui.

Pasi Nurmisen paikan perinyt Tommi Pärmäkoski peluuttaa nyt Pelicansissa puolustajia. Tässä ohjeita saa Aleksandr Shtshemerov. Kuva: Mirja Hussain

"Olen asiani sanonut tiedotteessa"

Niemisen mukaan uudistuneen valmennusryhmän työ sujui ensimmäisessä ottelussa jouhevasti.

– Olemme tosi tyytyväisiä peli-ilmeeseen. Ne asiat, mitä haettiin, toimivat.

Me katsotaan eteenpäin ja mennään näin. Päävalmentaja Ville Nieminen

Lähtönsä syyksi Nurminen kertoi tiedotteessa, että intohimo valmennustyöhön oli hiipunut. Oliko päävalmentaja havainnut työparinsa liekin sammuneen?

– Olen oman asiani sanonut tiedotteessa. Me katsotaan eteenpäin ja mennään näin, Nieminen vastasi.

– Opettavaista on ollut seurata, mikä on ollut Pasin panos tälle yhteisölle ja joukkueelle. Kaikki se intohimo, millä hän tekee tätä hommaa. Meillä on kaikilla opettelua siinä.

Kysymykseen, onko nykyinen valmennusjärjestely pysyvä vai haetaanko tiimiin uusia vahvistuksia, Nieminen ei osannut vastata.

– (Urheilutoimenjohtaja) Janne Laukkanen vastaa niistä asioista.

Ilmiömäinen Kaarlehto

Perjantain ottelun yleiskuva oli luettavissa laukaustilastosta. Pelicans voitti laukaukset 61–37, mutta maalit menivät 0–3.

Tämä kuvastui myös valmentajien kommenteista. Tuloksesta huolimatta Nieminen oli Pelicansin pelilliseen suoritukseen tyytyväisempi kuin SaiPa-kollega Tero Lehterä omiinsa.

– Ei ehkä ollut ihan niin aktiivinen performanssi kuin valmennus olisi toivonut. Se vaati sitten uhrautumista pelaajilta, ja sitä me tänään nähtiin, Lehterä sanoi.

Voittajien ykköshahmo oli maalivahti Karolus Kaarlehto, joka teki nollapelin eteen 33 torjuntaa, useat niistä erittäin näyttäviä.

SaiPan maalivahti Karolus Kaarlehto pysäytti kaikki Pelicansin hätyyttelyt. Kuva: Mirja Hussain

– Kaarlehto epäonnistui viime ottelussaan Raumalla. Tapa, jolla hän tuli takaisin, kertoo minun mielestäni siitä, mihin suuntaan olemme menossa. Meille tulee epäonnistumisia, mutta me aletaan sietää niitä, Lehterä näki.

Pelicansille epäonnistumiset tuntuvat nyt kasautuvan. Tappio oli jo kolmas peräjälkeen. Esitykset ovat olleet numeroita parempia, ja paljon on kulminoitunut tehottomuuteen maalipaikoissa.

– Maalintekopeli, se on päättäväisyyttä, ja onni täytyy omalla yhteistyöpelaamisella ansaita puolelleen, Nieminen sanoi.

– Kun jaksetaan puhtain sydämin painaa hommia, yhteistyöllä ja ennakkoluulottomasti, niin kyllä se tulos sieltä myöhemmässä ajankohdassa tulee.

Ottelun ikävin tapahtuma oli Severi Lahtisen loukkaantuminen toisen erän alussa. Pelicans-hyökkääjä satutti itseään tultuaan taklatuksi, ja hänet talutettiin tuskaisen näköisenä pois jäältä.

Severi Lahtinen loukkaantui ottelun toisessa erässä. Kuva: Mirja Hussain
Liiga

Pelicans–SaiPa 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

1. erä: 9.21 Topi Piipponen (Tomi Iso-Mustajärvi-Ville Vainikainen) 0–1.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 31.00 Markus Kojo SaiPa 2 min, 33.06 Joukkuerangaistus Pelicans 2 min.

3. erä: 41.25 John Persson (Tuomas Kiiskinen-Robin Salo) 0–2 yv, 58.19 Joni Nikko (Simo-Pekka Riikola) 0–3 tm,

Jäähyt: 40.50 Jesse Ylönen Pelicans 2 min, 43.39 Emil Oksanen SaiPa 2 min, 53.38 Teemu Ramstedt SaiPa 2 min, 55.09 Anssi Löfman SaiPa 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 2x2 min=4 min, SaiPa 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Tomi Karhunen Pelicans 5+6+4=15 (pois: 57.59–58.19) Karolus Kaarlehto SaiPa 16+8+9=33.

Yleisöä: 3 556.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi