Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Peliitoille ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto Kiekko-Vantaasta

Pelit jatkuvat Heinolassa heti lauantaina TUTOa vastaan.

Kultakypärä Samuel Salonen avasi Peliittojen maalihanat onnistuneella rangaistuslaukauksella. Kuva: Kiia Aha

Heinolalaista kiekkoyleisöä hemmotellaan tänä viikonloppuna, kun Peliitat pelaa kotijäällään Versowood Areenalla kahtena iltana peräkkäin. Perjantaina Heinolassa vieraili Kiekko-Vantaa ja lauantaina Peliitat saa vieraita Turusta, kun vastustajaksi saapuu TUTO.

Ennen viikonlopun pelejä Peliitoilta puuttui vielä niin täyden kolmen pisteen voitto kuin ensimmäinen kotivoittokin, joten joukkueella oli erinomainen tilaisuus kohentaa tilastoja ja pistesaraketta kotiyleisön edessä.

Perjantaina Peliittoja vastaan asettuneen Kiekko-Vantaan alkukausi on ollut vaisu, ja joukkue oli kerännyt seitsemästä ottelusta vain seitsemän pistettä. Heinolastakaan ei pisteitä tarttunut matkaan, sillä Peliitat vei voiton lukemin 3–2 (1–0, 1–1,1–1).

Peliitat aloitti ottelun selkeästi vierasjoukkuetta pirteämmin, ja erän alkuminuutit vietettiin pääosin vantaalaisten puolustuspäässä.

Peliitat sai ansaitun palkinnon paineistuksesta, kun kultakypärä Samuel Salosta rikottiin maalintekotilanteessa ja Salonen pääsi itse laukomaan rangaistuslaukausta. Salonen upotti kiekon napakalla laukauksella verkkoon ja lukemiksi 1–0.

Erän edetessä vantaalaiset pääsivät kuitenkin paremmin pelin päälle, ja erän lopulla Kiekko-Vantaa painoi vimmalla Peliittojen päätyyn. Peliittamiehistö kuitenkin piti pintansa ja lähti tauolle 1–0-johdossa.

Toisessa erässä ottelun tempo kiihtyi ja tunnelma lämpeni entisestään. Erä oli myöskin ensimmäistä tasaisempi, eikä tasaviisikoin pelatessa kumpikaan joukkue varsinaisesti päässyt niskan päälle.

Peliitat kasvatti kuitenkin johtoaan kahteen maaliin, kun puolustaja Joonas Uimonen päätti röyhkeän nousunsa laukomalla kiekon komeasti aivan maalin kattoon. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Atte Antinaholle ja Lauri Heinolle.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Peliitat joutui pariinkin kertaan alivoimalle, mutta Kiekko-Vantaan ylivoima ei tuottanut komeita syöttökuvioita enempää tulosta. Vantaalaiset onnistuivat kuitenkin iskemään kavennusmaalin vain neljä sekuntia ennen erätaukoa, kun Joonas Niemelä pyssytti kiekon ohi peliittavahti Jasper Patrikaisen.

Viimeiselle erätauolle Peliitat pääsi siten 2–1-johdossa.

Kolmanteen erään Kiekko-Vantaa tuli energisesti, ja kirivaihde oli selvästi lyöty silmään.

Lohipaidat eivät kuitenkaan päässeet maalinedustalle hääräämään, vaan hyökkäykset päättyivät usein kauempaa lähteneisiin laukauksiin, jotka olivat helppoja torjuttavia varmoin ottein esiintyneelle peliittavahti Patrikaiselle.

Erän puolivälissä Kiekko-Vantaalle tarjoutui mahdollisuus hakea tasoitusta ylivoimalla, eikä vierasjoukkue tällä kertaa hukannut tarjousta, vaan Joonas Niemelä viimeisteli pelin toisen maalinsa ja nosti Kiekko-Vantaan 2–2-tasalukemiin.

Vierasjoukkue ei kauaa ehtinyt iloita tasoitusmaalista, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin Joonas Uimonen nosti Peliitat jälleen johtoon pelin toisella maalillaan. Uimosen ensimmäisen maalin tapaan syöttäjänä toimi Atte Antinaho.

Ottelun lopulla Kiekko-Vantaa haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Peliitat pitivät kiinni voitosta ja varmistivat täyden pistepotin maalein 3-2.

Tulokseen voi olla tyytyväinen, vaikka peli oli hieman kaksijakoinen, arvioi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

– Pelattiin eka puoli tuntia hyvin, mutta johtoasemassa meillä tuli taas vähän ongelmia. Parannettavaa jäi, mutta tärkeää, että saatiin nyt voitto tähän väliin.

Voitolla Peliitat nousi tasapisteisiin kymppisijalla olevan Kiekko-Vantaan kanssa. Peliitat on kerännyt kuudesta pelistä seitsemän pistettä.

Peliittojen kausi jatkuu heti lauantaina viikonlopun toisella kotipelillä. Heinolassa vierailee turkulainen TUTO Hockey.

Ottelu alkaa Heinolan Versowood Areenalla kello 17.

Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi