Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans päätti CHL-pelit rankkarivoittoon: "Päätimme tehdä matkasta hyvän tarinan" - katso Severi Lahtisen upea rankkarikikka

Hyvin junioripitoisella ryhmällä Valko-Venäjälle matkannut Pelicans sai kovasta työstä ansaitun palkinnon tiistai-iltana. Lahtelaisryhmä puristi komean 3–2-voiton rankkareiden jälkeen.

Pelicansin jatkopaikka oli jo ennen kamppailua kiven alla. Tukala lähtökohta otteluun ei kuitenkaan näkynyt kaukalossa.

Rankkareissa lahtelaiset olivat häikäiseviä. Alkutahdit löi taiteilija Severi Lahtinen, joka tempaisi niin sanotun patenttiharhautuksensa: kiekko jalkojen välistä rystylle ja peliväline nätisti yläputken alle. Kun myös Artturi Toivola ja Aleksi Mustonen onnistuivat, oli Minsk lyöty.

Pelicans-maalilla Atte Tolvanen koppasi kaksi valkovenäläisten yritystä kiinni. Yksi Minskin laukoja kilautti tolppaan.

"Pelasimme toisillemme"

Itse ottelussa Pelicans oli hyvin mukana. Etenkin kaksi ensimmäistä erää peli soljui vähintäänkin tyydyttävästi. Päätöserässä isännät painoivat päälle, mutta uhrautuva lahtelaispuolustus piti pintansa.

Kaanit sai kamppailuun loistavan lähdön, kun Mustonen päätti avausminuutilla läpiajonsa komeaan osumaan. Nätin esityön tekivät Jonatan Tanus ja Lahtinen.

Kakkoserän alussa Miro-Pekka Saarelainen näytti maalintekijän lahjojaan. Mustonen ja Aleksi Ek kirjauttivat syöttöpisteet. Mustosen poikittaissyöttö oli hieno, eikä Saarelaisen viimeistelyssäkään ollut moitittavaa. Napakka ranne painui Minskin maalin yläkulmaan.

Minskin tehohetki osui ottelun puoliväliin, kun valkovenäläiset nousivat parissa minuutissa tasoihin.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen oli todella tyytyväinen kaukalon tapahtumiin.

– Kun lähdimme maanantaina reissuun, päätimme tehdä matkasta hyvän tarinan. Halusimme pelata ylpeästi seuran logolle ja siinä onnistuimme mielestäni loistavasti. Pelasimme toisillemme, Nieminen korosti.

Nuoret saivat kiitosta

Pelicansilla oli useita nuoria pelaajia matkassa mukana. Joonas Uimonen, Aleksi Ek, Sakke Hämäläinen, Samuel Salonen, Aleks Haatanen ja Lauri Heino täyttivät paikkansa hyvin.

– Halusimme, että nuoret pojat saavat kokea sellaista, mitä he eivät ole vielä tähän mennessä kokeneet, ja nimenomaan vieraassa kulttuurissa, Nieminen sanoi.

– Toki tiesimme, mitkä mahdollisuutemme olivat jatkoon ennen peliä. Ottelu oli vaiherikas. Tarvitsimme juuri tätä tähän paikkaan. Nyt siirrämme katseet viikonlopun liigapeleihin.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi