Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Jäällä tuli turpiin, mutta CHL on ollut Pelicansille ja lahtelaisfaneille mieluisa kokemus

Taloudellisesti Pelicansille jäi CHL-alkulohkosta käteen suunnilleen nollatulos. Lahtelaisfanitkin pääsivät matkaan Valko-Venäjälle kohtuullisin kustannuksin.

Lahtelainen ikämieskiekkojoukkue Red & White tukijoukkoineen matkusti Minskiin katsomaan Pelicansin CHL-ottelua. Matkan puuhamies Mauri Makkula eturivissä kolmantena vasemmalla. Kuva: Janne Urpunen

Pelicansin pelit päättyvät CHL:ssä alkulohkovaiheeseen, mutta seuralle jäi silti kokonaisuutena positiiviset kokemukset ensivisiitistään jääkiekon Mestareiden liigaan.

Taloudellisesti lahtelaisseuralle jää käteen ”aika lailla plusmiinusnolla-tulos”, kertoo toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu. Kotiottelut toivat tuloja, ulkomaanmatkat menoja.

– CHL oli erittäin hieno lisäväri syksyyn, ja totta kai olisimme halunneet päästä tässä kilpailussa paljon pidemmälle. Kokonaisuutena hieno sarja, ja toivottavasti päästään pian uudestaan mukaan, Kolu kertoi tiistaina iltapäivällä ennen kuin Pelicansin vierasottelu Junost Minskiä vastaan oli pelattu.

– Pelaajille tämä oli myös upea kokemus ja mahdollisuus pelata Euroopan huippujoukkueita vastaan.

Hintataso on hiukan pompannut, mutta siisteys ja ihmisten ystävällisyys on säilynyt. Kiekkoturisti Mauri Makkula

Yleisön tuki lämmitti

Euroopan-matkat tarjosivat uudenlaista herkkua myös lahtelaisfaneille. Sekä syyskuun alun Trinec–Lausanne-tuplavierasotteluun että tämän viikon Minskin-reissulle lähti Pelicansin tietojen ja arvion mukaan muutamia kymmeniä Pelicans-kannattajia. Kaikki olivat omatoimimatkailijoita.

– Faneja oli sekä Trinecissä että Lausannessa suhteellisen pieni, mutta äänekäs joukko, joka antoi kyllä lisävoimaa vierasmatseihin, Kolu kiitteli.

Pelicans pelasi CHL:ssä vauhdikkaita otteluita. Kuva syyskuun alun Lausanne-kotipelistä, etualalla Jesse Ylönen. Kuva: Sami Kuusivirta

"Olimme kuin kunkkuja jäällä"

Yksi Valko-Venäjän pääkaupunkiin omatoimisesti matkanneista lahtelaisista on Etelä-Suomen Sanomiinkin kirjoittava freelance-toimittaja Janne Urpunen.

Urpusen mukaan Minskiin pääsi varsin kohtuullisin kustannuksin.

– Otteluliput olivat yhdeksän euroa, ja ne ovat melkein parhailta paikoilta. Lennot olivat 170 euroa henkilöltä, ja kahden hengen majoitus viideltä yöltä samoin noin 170 euroa, hän kertoi puhelimitse Minskistä ennen tiistain ottelun alkua.

Matkaan oli lähtenyt myös lahtelainen ikämieskiekkojoukkue Red & White.

Punavalkoiset ovat tavanneet käydä ulkomailla pelaamassa noin kerran vuodessa. Maanantaina Red & White pelasi Minskissä ottelun paikallista ikämiesjoukkuetta vastaan ja voitti 6–4. Lahtelaisryhmä viiletti jäällä Pelicansin aidoissa CHL-pelipaidoissa, jotka pestiin edustusjoukkueen käyttöä varten tiistaiksi.

– Etukäteen hiukan jännitimme, miten jääjärjestelyt toimivat. Kaikki meni todella hyvin, ja olimme kuin kunkkuja jäällä. Vastuskin oli juuri sopivasti meidän luokkaa, Red & Whiten vasen laitahyökkääjä ja reissun puuhamies Mauri Makkula kertoi.

Red & Whiten porukka on käynyt ulkomailla jääkiekon MM-turnauksissa kymmenkunta kertaa. Kun Pelicansin CHL-otteluohjelma selvisi, Minsk ympyröitiin sieltä äkkiä, sillä kaupunki oli monelle tuttu kevään 2014 MM-kisoista.

– Hintataso on hiukan pompannut, mutta siisteys ja ihmisten ystävällisyys on säilynyt. Ei kuvittelisi, että ollaan Itä-Euroopan maassa, Makkula suitsutti Minskiä kaupunkina.

Red & Whiten porukka matkusti Minskiin maanantaina ja palaa kotiin torstaina. Seurueeseen kuuluu kaksi kentällistä joukkueen pelaajia sekä kymmenkunta turistia.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi