Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Ei painanut yläpäässä eikä liioin jaloissakaan" – Pelicans mureni KooKoon käsittelyssä, katso videokooste ottelusta  

Epäonninen pomppu ja jäähyt sekoittivat lahtelaisten fokuksen. Miihkali Teppo ei laittanut tappiota väsymyksen piikkiin.

Naapurikaupungin oranssipaidat oli ilkeä vastus Pelicansille lauantaina Isku Areenassa. Viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa liitävä KooKoo tylytti lahtelaisisäntiä kotiyleisön edessä peräti maalein 5–1.

Loppulukemissa ei ollut yhtään liikaa, sillä Pelicans oli selvästi heikompi. Kamppailun sisällä tapahtui muutama asia, jotka sotkivat Pelicansin pelaamista.

Avauserässä kouvolalaiset siirtyivät onnekkaasti johtoon, kun Atte Tolvanen lähti pysäyttämään vaaratonta rännikiekkoa. Kiekko otti kuitenkin oudon pompun, joka yllätti lahtelaismolarin täysin. Kim Strömberg ehti pelivälineeseen ja tarjoili sen maalin eteen kiiruhtaneelle Juha-Pekka Haatajalle, joka löi kiekon helposti tyhjiin.

Jaakola taklasi itsensä suihkuun

Hieman ennen erätaukoa lahtelaispuolustaja Topi Jaakola niittasi avojäällä Vilmos Galloa. Vaikka tilanne näytti puhtaalta vahingolta, tuomio oli päähän kohdistunut taklaus. Jaakola sai 5+20 minuuttia plus pelirangaistuksen.

KooKoo käytti saumansa edukseen. Strömberg iski erän lopussa toisen maalin. Kakkoserän ensimmäisellä minuutilla Anrei Hakulinen lisäsi joukkueen johdon jo 3–0:aan. Se riitti myös Atte Tolvaselle, jonka ensimmäinen kotipeli päättyi karvaaseen pettymykseen.

Kun Hakulinen löi Aleksandr Shtshemerovin hölmöilyn jälkeen taululle jo 4–0, peli oli taputeltu.

Kuva: Juha Tanhua

– Avauserä oli kaikesta huolimatta meidän näköistämme kotilätkää. Emme vain saaneet maalia. Sitten vihollinen sai yhden, kohta toisen ja sen jälkeen koeteltiin jänteemme kestävyyttä. Vuori oli siinä vaiheessa liian korkea kiivettäväksi, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen kiteytti kaukalon tapahtumat.

Päätöserän ryhdikäs taistelu miellytti myös Niemistä.

– Se oli ottelun parasta antia. Tsemppi kantoi loppuun asti, emmekä onneksi kompastuneet omaan alahuuleemme.

Väsymys ei painanut

Pelicans pelasi KooKoota vastaan kolmannen ottelunsa neljään päivään. Savotta on ollut varmasti kova, mutta Pelicansin puolustaja Miihkali Teppo ei mennyt sen taakse.

– Ei painanut yläpäässä eikä liioin jaloissakaan, Teppo vakuutti.

Oli niin tai näin, lahtelaisjoukkueen esitys jätti ilmaan kysymysmerkkejä. Kaanien pelillinen anti jäi kovin laihaksi.

Tepon mielestä joukkue ei ole pelannut niin huonosti kuin viimeaikaiset tulokset antavat ymmärtää. Jos viime keskiviikon CHL-kamppailu lasketaan mukaan, lahtelaisten pistepussi ei karttunut kolmessa pelissä lainkaan.

– Esimerkiksi perjantaina Jyväskylässä pelasimme mielestäni yhden kauden parhaista vierasmatseista. Harmittaa tietysti, ettemme saaneet siitäkään pisteen pistettä. Tämä on välillä kovaa hommaa. Eikä jatkossakaan hirveästi helpota, sillä kolmen pelin viikko on taas edessä, Teppo sanoi.

Kuka kotikaukalossa määrää?

Mikä oli KooKoo-tappion tärkein oppi?

– Varsinkin lauantain kotipeleissä kamppailuiden alkuun on ladattava aina kaikki. Pitää näyttää kotiyleisölle, kuka kaukalossa määrää. Ehkä se jäi nyt vähän laimeaksi, vaikka avauserä oli meiltä vähintäänkin tyydyttävä. Se ei vaan riitä. Kotiottelut täytyy aloittaa kovemmin ja tylymmin, komean läpisyötön Hannes Björnisen päätöserän osumaan antanut Teppo korosti.

KooKoolle kamppailu oli viides putkeen, jossa sille on tehty ainoastaan yksi maali. Joukkueen nuori maalivahti Niilo Halonen torjui ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Liigassa. Ex-lahtelaishyökkääjä Anrei Hakulinen nautiskeli tehot 2+1. Kim Strömberg nakutti makoisat pisteet 2+2.

Liiga

Pelicans–KooKoo 1–5 (0–2, 0–3, 1–0)

1. erä: 9.10 Juha–Pekka Haataja (Oskari Manninen–Kim Strömberg) 0–1, 18.25 Kim Strömberg (Matthew Caito–Juha–Pekka Haataja) 0–2 yv,

Jäähyt: 6.53 Juha–Pekka Haataja KooKoo 2 min, 16.47 Topi Jaakola Pelicans 5 min, 16.47 Topi Jaakola Pelicans 20 min.

2. erä: 20.44 Anrei Hakulinen (Matthew Caito–Kim Strömberg) 0–3 yv, 24.01 Anrei Hakulinen 0–4, 26.43 Kim Strömberg (Anrei Hakulinen–Trevor Mingoia) 0–5 yv.

Jäähyt: 24.13 Taavi Vartiainen Pelicans 2 min, 24.13 Pavel Vorobei Pelicans 2 min, 24.13 Matthew Caito KooKoo 2 min, 26.19 Matteo Pietroniro Pelicans 2 min, 28.49 Toni Suuronen KooKoo 2 min.

3. erä: 50.39 Hannes Björninen (Miihkali Teppo–Jesse Ylönen) 1–5.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 3x2 min Topi Jaakola 5 min Topi Jaakola 20 min=31 min, KooKoo 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Atte Tolvanen Pelicans 11+1=12 Tomi Karhunen Pelicans 12+8=32 Niilo Halonen KooKoo 12+9+13=34

Yleisöä: 4023

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi