Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansin vahva kamppailu ei riittänyt Jyväskylässä – katso videolta kooste ottelusta

”Onneksi jo lauantaina pääsemme taas näyttämään, mitä olemme oppineet”, päävalmentaja Ville Nieminen sanaili.

Joka alussa hosuu, se lopussa väsyy.

Siinä kärjistetysti pelin henki perjantai-iltana JYPin ja Pelicansin välisessä jääkiekon Liigan ottelussa. Pelicans siirtyi jo kolmannella minuutilla johtoon Topi Jaakolan ylivoimamaalilla, mutta JYP puristi ohi ja piti pisteet 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) -voitolla.

No, ei Pelicansin kohdalla varsinaisesti hosumisesta ja väsymisestä voi puhua. Mutta johonkin lahtelaisten erittäin vahva ja energinen pelaaminen katosi avauserän jälkeen. Ensimmäisellä 20-minuuttisella näytti siltä, että Pelicans oli tullut vieraaseen taloon isännän elkein.

JYP oli alituiseen pulassa lahtelaisten vahvan paineistuksen kanssa. Kuvaava esimerkki saatiin noin 14 minuutin kohdalla, kun Aleksi Mustonen paineisti Dallas Starsin NHL-organisaatiosta JYPiin palannutta puolustaja Julius Honkaa niin, että tämä meinasi hätäpäissään kuljettaa kiekon omaan maaliin.

– Oli kyllä erittäin hyvä rytmi pelissä ja paketti kasassa ensimmäisessä erässä, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

"Valehtelisin jos väittäisin"

Myös ensimmäisen kerran entistä seuraansa vastaan pelannut JYPin sentteri Miska Siikonen huomasi Pelicansin vahvan alun.

– Pelicans tuli tosi kovaa päälle alussa, ja me olimme ihan telineissä. Mutta sitten saimme juonesta kiinni ja puolustimme johtoasemassa fiksusti, Siikonen kommentoi.

– Valehtelisin jos väittäisin, että tämä oli itselleni peli muiden joukossa. Tunnelataus oli paljon tavallista kovempi. Oli siistiä pelata vanhoja kavereita vastaan, Siikonen sanoi.

Niillä on ajettava, jotka ovat paikalla. Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen

JYP sai 1–1-tasoitusmaalin vain 14 sekuntia ennen avauserän loppua, kun Jarkko Immosen siniviivalaukaus yllätti Pelicans-vahti Tomi Karhusen. Ville Nieminen kiisti, että isäntien ”pukukoppimaali” olisi lamaannuttanut Pelicansin.

– Meillä oli toisen erän alussa vahva vaihe. Ihan viimeinen tappamisen meininki puuttui maalipaikoissa. Maailma on täynnä takamiehiä, mutta maalille menijät ratkovat pelit, Nieminen luonnehti.

– Tämä oli kaikkineen erittäin laadukas suomalainen jääkiekko-ottelu, jossa kumpikaan ei antanut toiselle montaa maalipaikkaa. Vahvaa kamppailua ja hyvää viihdettä, tuumaakaan ei annettu periksi. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen, mutta vain näytelmän loppuratkaisu jäi vähän harmittamaan, Nieminen sanoi.

Jäi arvoitukseksi, viittasiko Nieminen ylivoimalla syntyneeseen JYPin voittomaaliin. Severi Lahtinen sai hyvin kevyen näköisen jäähyn, ja JYP kuittasi Julius Nättisen näyttävällä ylivoimaosumalla.

– Aina nämä pelit johonkin ratkeavat. Joillekin annetaan joku viitta ja toisille toinen viitta, mutta jätetään nyt avaamatta tätä sen enempää, Nieminen pyöritteli.

"Jos ei iloitsisi arjesta"

Pelicansille kyseessä oli jo neljäs peli viikon sisään.

– Ehkä se jossain näkyi. Ja meillä on paljon poissaoloja. Mutta niillä on ajettava, jotka ovat paikalla, Nieminen kommentoi.

Tappiosta huolimatta Nieminen hymyili ja vitsaili median edessä, ja miksipä yhden jääkiekko-ottelun takia kannattaisikaan liikaa murehtia.

– Onneksi pelejä tulee nopeasti, ja pääsemme jo lauantaina kotona taas näyttämään, mitä olemme oppineet. Jos ei iloitsisi tästä arjesta, elämä lipuisi nopeasti ohi, Nieminen filosofoi.

Pelicans kohtaa tänään lauantaina KooKoon Lahden Isku Areenassa.

Liiga

JYP–Pelicans 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

1. erä: 2.58 Topi Jaakola (Juhamatti Aaltonen-Janos Hari) 0–1 yv, 19.46 Jarkko Immonen (Juuso Vainio-Jerry Turkulainen) 1–1,

Jäähyt: 2.04 Robert Rooba JYP 2 min, 11.00 Roope Elimäki Pelicans 2 min.

2. erä: 36.39 Julius Nättinen (Jerry Turkulainen-Jani Tuppurainen) 2–1 yv.

Jäähyt: 29.33 Ossi Louhivaara JYP 2 min, 36.09 Severi Lahtinen Pelicans 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 50.28 Severi Lahtinen Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: JYP 2x2 min=4 min, Pelicans 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Eetu Laurikainen JYP 2+9+6=17 Tomi Karhunen Pelicans 9+6+10=25 (pois: 58.17–58.33) (pois: 59.54–60.00)

Yleisöä: 3605

Harri Pirinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi