Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Sarjakärki KooVee oli Peliittoja maalin verran parempi

Hylätty tasoitusmaali jäi kismittämään

Atte Antinahon maila on puhunut ja peli oli tasan 3-3. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitat oli kaksi erää voiton syrjässä kiinni perjantaisessa Mestis-kierroksen pelissä Versowood-areenan kaukalossa. Parhaimmillaan kotijoukkue oli kahden maalin johtoasemissa. Sarjaa johtava tamperelaisjoukkue KooVee oli kuitenkin päätöserässä vahvempi ja vei pisteet mukanaan lukemin 4-5(2-2,1-1,1-2)

Peliitat pisti sarjakärjen lujille perjantai-iltaisessa pelissä. Muutamia huonoja hetkiä lukuun ottamatta heinolalaisjoukkue tarjosi illan vieraalle tasaväkisen vastuksen. Oli myös jaksoja, jolloin Peliitat oli selkeästi antavampi osapuoli. Jokusessa ottelussa vaivannut maalinteon vaikeus ei nostanut päätään tässä pelissä, sillä kotijoukkue kykeni hyödyntämään tekopaikkojaan. Varsinkin ylivoima oli hyvässä kuosissa.

Valitettavasti hyvä vire ei kestänyt loppuun asti ja kokeneilla sarjajyrillä vahvistettu vastustaja teki päätöserässä voittoon tarvittavat maalit. Peliittojen maaleista vastasivat Matias Mustonen, Samu Kaasinen, Atte Antinaho ja Aapo Ahola. Jasper Patrikainen Peliitta-maalilla torjui 21 kertaa.

Valmentaja Vesa Petäjä harmitteli hylättyä maalia.

- Kai se oikein meni kun sitä 5 minuuttia videolta tarkasteltiin. Sitä oli turha kiistää. Meille se kuitenkin oli ratkaiseva ja olisi ehkä ansaittu tuo maali. Meidän peli oli aika ajoin sellaista millä voidaan voittaa mikä tahansa Mestis-joukkue, muotoili Petäjä.

Samu Kaasinen oli osallisena Peliittojen kahdessa avauserän maalissa. Toisen hän syötti ja toisen teki. Kuva: Tuomo Seppänen

Peliitoilta meni muutama minuutti ottelun alusta ennen kuin kone käynnistyi. KooVee piti kiekkoa tuon ajan, mutta sitten suunta muuttui. Kiekko alkoi tottelemaan kotijoukkuetta ja pelin painopiste siirtyi KooVeen päätyyn.

Peliitat jauhoi hyökkäyksiään ja työ palkittiin ajassa 12.09 kun Mustonen sohi Aleksi Ekin tarjoilun verkkoon. Toinen syöttöpiste merkittiin tilanteen alullepanijalle Kaasiselle, jolle tarjoiltiin tekopaikka ajassa 15.55. Peliittojen toisen syöttelivät Lauri Heino ja Samuel Salonen. Peliittojen jäähy erän lopulla kostautui ja KooVee teki kaksi maalia puolessa minuutissa.

KooVee aloitti maalinteon toisessa erässä. Roby Järventie vei vierailijan ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 23.57. Peliittojen vastausta saatiin odotella tasan kaksi minuuttia. Kaudella 2014-15 Peliittapaidassa luistellut Anton Ollikainen otti jäähyn ja Peliitat hyödynsi tilanteen. Antinaho laukoi verkon tötterölle Aleks Haatasen ja Sakke Hämäläisen esityöstä.

Hylätty jäähy kostautui

Kolmas erä alkoi myös vieraskomennossa. KooVee meni toista kertaa ottelussa johtoon ajassa 45.39 maalilla, joka tarkistettiin videolta. Vierailija karkasi kahden maalin karkumatkalle reilun minuutin kuluttua edellisestä maalista. Tämä pakotti valmentaja Vesa Petäjän takomaan taistelutahtoa joukkueeseensa aikalisän muodossa.

Ripitys puri ja Peliitat väänsi kavennuksen ajassa 53.15. Maalin sooloili Ahola. Peliitoille tarjottiin erän lopulla tasoitusta KooVeen kahden päällekkäisen jäähyn muodossa ja sen joukkue tekikin, mutta tehty maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Osumaa edelsi maalivahdin häirintä.

Peliitoilla on nyt viikon tauko, sillä seuraava ottelu on kotipeli ensi viikon perjantaina vastustajana kiekko-Vantaa. Heinolalaisia hellitään tuona viikonvaihteena kahdella kotipelillä, sillä lauantaina Versowood-areenan kaukaloon Peliittoja vastaan luistelee TuTo.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi