Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans mittaa minskiläisten vireen CHL:ssä

Jääkiekko: Puolustaja Pavel Vorobei kohtaa kasvattajaseuransa. Aleks Haatanen ja Samuel Salonen tuovat nuorta voimaa lahtelaisten hyökkäykseen.

Pavel Vorobei on Pelicansin Liiga-otteluiden peliaikakuningas ja tehotilaston kakkonen. Yhdeksässä ottelussa teholukeman +4 saldonnut valkovenäläispuolustaja on pelannut keskimäärin 21,5 minuuttia per ottelu. Kuva: Ronja Koskinen

Viikonlopun HIFK- ja KalPa-peleissä ryhtiliikkeen tehnyt Pelicans kohtaa Champions Hockey Leaguen viimeisissä alkulohko-otteluissaan valkovenäläisen Yunost Minskin. Keskiviikkona joukkueet iskevät yhteen Lahdessa ja ensi tiistaina vajaat 9 000 katsojaa vetävällä Chizhovka-areenalla Minskissä.

Vuonna 2003 perustettu minskiläisseura on kahdeksankertainen Valko-Venäjän Extraligan mestari. KHL:ssä pelaavan Dinamo Minskin "pikkuveli" on mukana CHL:ssä kolmatta kertaa.

– Peri venäläinen joukkue sieltä vastaan luistelee. Yunost pelaa organisoidusti ja sitoutuneesti puolustuspää edellä, kuvaili Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen.

D-lohkossa kaikki auki

Yunost aloitti CHL-kauden kotivoitoilla Lausannesta (3–2 ja.) ja Trinecistä (2–0). Vieraskaukalosta tuloksena oli tappiot varsinaisella peliajalla (Lausanne 3–2, Trinec 7–2).

Kotimaansa pääsarjassa Yunost on neljäntenä. Eroa kolme ottelua enemmän pelanneeseen sarjakärki Neman Grodnoon on kahdeksan pistettä.

– Yunost on tehnyt seitsemän pelitilannemaalia kuudessa edellisessä sarjaottelussaan. Tästä huolimatta he ovat raapineet kasaan 12 pistettä. Se kertoo heidän vahvasta puolustusmoraalistaan, Nieminen painotti.

CHL:n D-lohkossa kaikki on vielä auki ennen viimeisiä tuplapelejä. Pelicansin kahdesti rankkareilla kaatanut Lausanne paahtaa kahdeksalla pisteellään lohkokärjessä ennen kahden pisteen päässä vaanivaa Ocelari Trineciä. Kärkikaksikko kohtaa keskiviikkona Tshekissä ja ensi viikolla Sveitsissä.

Pelicans ja Yunost ovat molemmat viidessä pisteessä. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee CHL:n pudotuspelivaiheeseen.

Kamppailupelaamista luvassa

Syyskuussa 22 vuotta täyttänyt valkovenäläispuolustaja Pavel Vorobei tuntee keskiviikon vastustajan muita lahtelaispelureita paremmin. Vorobei aloitti kiekkouransa minskiläisseuran junioreissa alle viisivuotiaana.

– Yunost on yksi Valko-Venäjän pääsarjan laadukkaimmista joukkueista. He haluavat saada pelivälineen nopeasti itselleen ja hallita peliä kiekollisena. Odotettavissa on haastava ja raskas ottelu, josta ei tule kamppailupelaamista puuttumaan, kommentoi Vorobei venäjäksi.

KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburgista Lahteen lainattu Vorobei on suoriutunut alkukauden yhdeksästä Liiga- ja neljästä CHL-ottelustaan kunnialla. 190-senttisen puolustajan henkilökohtainen tähtihetki osui syyskuun lopulla pelattuun SaiPa-vieraspeliin, jossa Vorobei nakutti Liiga-uransa ensimmäiset ja toistaiseksi myös viimeiset tehopisteet 1+2.

Lahtelaisten venäläispuolustaja Aleksandr Shchemerovin tulkkauksen mukaan Vorobei ei halua arvioida omia pelisuorituksiaan. Itsearvioinnin sijaan vastaukseksi irtosi yksi lätkäjargonian kuluneimmista helmistä.

– Työni on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta menestymään.

Päävalmentaja Nieminen on ollut tyytyväinen oikea käsi alhaalla pelaavan suojattinsa edesottamuksiin.

– Pavelin perustaidot ovat kunnossa. Iloinen kaveri, joka uskaltaa tuoda persoonansa mukaan tähän meidän toimintaan. Hänellä on hyvä pelisilmä ja hän uskaltaa pelata paineen alla. Henkisen puolen sietokyky ja liikkumiskyky erottavat hänet vielä toistaiseksi KHL:stä.

Haatanen ja Salonen mukaan hyökkäykseen

Pelicansin kokoonpanoon on odotettavissa muutamia muutoksia viikonlopun voitokkaisiin HIFK- ja KalPa-otteluihin verrattuna. Puolustaja Santtu Kinnunen, 20, palaa keskiviikkona turkoosipaitojen kokoonpanoon.

Hyökkäykseen nuorta voimaa tuovat alkukaudella Peliittojen Mestis-joukkueessa viilettäneet Aleks Haatanen, 18, ja Samuel Salonen, 19.

– Pelaajasiirtojen Mestis-sääntö ei koske CHL-otteluita, joten saamme heistä lisäbuustia kokoonpanoon, Nieminen sanoi.

Hyökkääjistä Valtteri Merelä ja Jesse Mankinen huilaavat keskiviikkona. Viikon takaisessa Ilves-pelissä loukkaantunut Mankinen harjoitteli tiistain aamujäillä yhdessä fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkosken kanssa.

Viimeisten CHL-alkulohkopelien välissä Pelicans pelaa kaksi Liiga-ottelua. Perjantaina lahtelaiset kohtaavat JYPin Jyväskylässä ja lauantaina KooKoon Isku Areenalla.

CHL: Pelicans–Yunost Minsk keskiviikkona 9.10. klo 19 Isku Areenalla.

Champions Hockey League

Pelicans

30.8. Pelicans–Ocelari Trinec 1–0.

1.9. Pelicans–Lausanne 4–5 VL.

6.9. Ocelari Trinec–Pelicans 5–3.

8.9. Lausanne–Pelicans 4–3 VL.

Ke 9.10. Pelicans–Yunost Minsk klo 19 Isku Areenalla.

Ti 15.10. Yunost Minsk–Pelicans.

CHL, D-lohko (joukkue, ottelut, voitot, voitot lisäajalla, tappiot, tappiot lisäajalla, maaliero, pisteet):

1. Lausanne 4 1 2 0 1 14–12 8

2. Ocelari Trinec 4 2 0 2 0 12–8 6

3. Pelicans 4 1 0 1 2 11–14 5

4. Yunost Minsk 4 1 1 2 0 9–12 5

Lahtelaisten parhaat pistemiehet: 1) Juhamatti Aaltonen 1+5=6, 2) Hannes Björninen 2+3=5, 3) Waltteri Merelä 1+2=3 , 4) Jesse Ylönen 1+1=2, 5) Otto Nieminen 1+0=1.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi