Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-kopissa syötiin torstaina kakkua, perjantaina maisteltiin makeaa voittoa – "Eihän tämän hienompaa tapaa ole juhlistaa"

Pelicans-vahti Tomi Karhunen kuorrutti vierasvoiton jo kauden toisella HIFK:n nollaamisellaan.

Jesse Ylönen (kesk.) tuhri ensimmäisen huippupaikkansa HIFK-ottelussa, mutta toisella tuli tulosta. Onnittelemassa Pavel Vorobei ja Hannes Björninen. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Vieraissa luistaa, ja HIFK tuo kakkuun vielä kuorrutuksen päälle. Lahdessa Pelicansilla on tuntunut tällä kaudella tökkivän, mutta nykymenossa matkapeli Helsingin IFK:n vieraana on helppo nakki.

Perjantaina Pelicans otti kauden kolmannestakin jääkiekkoliigan vierasottelustaan täydet pisteet lyödessään HIFK:n runkosarjassa jo kahdeksannen kerran peräkkäin.

Voiton tapa ei ollut kiekonhallinta. HIFK myllytti laukaisutilaston nimiinsä 66–28.

– Joskus on harmaata, mutta sekin voi olla todella värikästä, maalaili Pelicansin valmentaja Ville Nieminen koppikäytävällä hymy kuin hangon keksillä.

Jo kauden avauskierroksen kotivoitossa (myös 3–0) HIFK:n nollannut Pelicansin maalivahti Tomi Karhunen tarvitsi nyt maalinsa koskemattomana pitämiseen 42 torjuntaa, kun edelliskerralla urakka vaati niitä 29.

– Työtäni helpottaa kuitenkin paljon, kun tiedän keskustan olevan vapaa miehistä, vaikka siihen joku kiekko putoaisikin, jakoi Karhunen kehuja puolustuspään taistelijoille.

Björninen tarjoili hienosti

Pelicansin voittoputki HIFK:sta runkosarjassa on kahdeksan ottelun mittainen. Lahtelaiset ovat vieneet ottelujen pisteet 23–1 yhteismaalein 34–12. Tosin HIFK voitti viime kesään puolivälierät voitoin 4–2.

Illan voittomaali nähtiin avauserän puolivälissä, kun Juhamatti Aaltonen sai tilaa kaartaa hyökkäyspään kulmasta avopaikkaan laukomaan ranteella. Maali oli Pelicansin syksyn ykköstykiksi osoittautuneelle Aaltoselle jo viides.

Näin syntyi Pelicansin 2-0-maali. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Erän päätösminuutilla johdon tuplasi laitahyökkääjä Jesse Ylönen, jolla oli alla viisi maalitonta ottelua. Ylönen oli hävinnyt osuutensa kahden edellisen kotipelin rumissa tappioissa tasakentällisin 0–6. Yhdessä paikassa ennen osumaa yrityksessä tuntui olleen puristusta.

– Ei minulle mitään tuskaa maalinteosta ollut syntynyt, mutta onneksi Hannes Björninen tarjosi osumaani upean syötön. Eihän pelaamisemme olisi pitänyt mennä sen jälkeen niin passiiviseksi kuin meni, mutta välillä on pelattava kauneusarvoista välittämättä näin, Ylönen sanoi.

Makeat pari päivää

Tappiot viikko sitten Sportille (3–5) ja keskiviikkona Ilvekselle (2–7) olivat tienneet joukkueelle ylimääräisiä puhdetöitä. Ylösen juhlapäivää ne eivät olleet nollanneet. NHL:ssä 341 runkosarjaottelua pelanneen Juha Ylösen poika Jesse täytti torstaina 20 vuotta.

Välillä on pelattava kauneusarvoista välittämättä näin. Pelicans-hyökkääjä Jesse Ylönen

– Eihän tämän hienompaa tapaa ole juhlistaa ja jatkaa synttäreitä, kun voittaa IFK:n vieraissa. Kakkua kannoin eilen Lahdessa pukukoppiin, naurahti espoolaislähtöinen Ylönen.

Ja eikö ole hienoa pelata Suomessa?

– On. Olen viihtynyt Lahdessa hyvin.

Syntymämaassaan Ylönen olisi alaikäinen vielä vuoden ajan.

– Niin, onhan Suomessa tämän ikäisenä elämisessä puolensa.

Jesse syntyi Arizonan Scottsdalessa 1999 Juhan pelatessa Phoenix Coyotesissa.

IFK:n ex-pelikaanit urakoivat

Kauden toisen ottelunsa pelannut Antti Tyrväinen avasi maalitilinsä kuljettamalla lopussa kiekon isäntien tyhjään maaliin. Björninen kaappasi János Hárilta kultakypärän syöttöpisteen nostettua taistelijan pörssisaldon lukemiin 2+7.

– Arki rakentaa sen, millaiset maisemat tässä on. Aihepiiri oli annettu, kun pelaajat saivat eilen tilaa pohtia asioita, muotoili Nieminen valmistautumista.

Hämmästyttävintä Nordiksella oli ex-pelsulaisten tehottomuus. HIFK:n puolustaja Mikko Kousa sekä laitahyökkääjät Jesse Saarinen ja Iikka Kangasniemi laukoivat yhteensä 17 kertaa.

Kousan peliminuutit ovat rauhoittuneet hieman Pelicansin viime kevään jopa 27 minuutin lukemista, mutta hän on yhä joukkueen peliaikakingi takuuvarmalla 23 minuutin urakoinnilla.

Liiga

HIFK–Pelicans 0–3

1. erä: 11.46 Juhamatti Aaltonen (Antti Tyrväinen-Casimir Jurgens) 0–1, 19.46 Jesse Ylönen (Hannes Björninen-Aleksi Mustonen) 0–2,

Jäähyt: 5.17 Mikko Kousa HIFK 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 26.12 Jesse Ylönen Pelicans 2 min, 37.14 Joukkuerangaistus Pelicans 2 min.

3. erä: 58.59 Antti Tyrväinen 0–3 tm.

Jäähyt: 60.00 Miihkali Teppo Pelicans 2 min.

Jäähyt yhteensä: HIFK 1x2 min=2 min, Pelicans 3x2 min=6 min.

Maalivahtien torjunnat: Frans Tuohimaa HIFK 8+1+9=18 (pois: 56.32–57.43) (pois: 57.48–58.59) Tomi Karhunen Pelicans 9+20+13=42.

Yleisöä: 6 732.

Pasi Peltola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi