Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-pelaajat puivat tappiota pitkään suljettujen ovien takana – "Vituttaa ihan saatanasti"

Pelicans on lasketellut viikon ajan jyrkästi alamäkeen. Keskiviikon Ilves-kotiottelu oli päävalmentajan mukaan "sieluton ja hävettävä esitys".

Ilves antoi Pelicansille oppitunnin. Tässä Jasse Ikonen pysäyttää Casimir Jürgensin. Tilannetta vaihtopenkiltä seuraava maalivahti Jasper Patrikainen pääsi myöhemmin pelaamaan ensimmäiset Liiga-minuuttinsa. Kuva: Katja Luoma

Mitä ihmettä Pelicansille tapahtui viime viikon puolivälissä?

Joukkue haki tuolloin keskiviikkona makean 5–2-vierasvoiton SaiPasta ja kasvatti pisteputkensa Liiga-kauden alusta lukien jo viiden ottelun mittaiseksi. Se oli sen verran vahva suoritus, että päävalmentaja Ville Nieminen oikein innostui Pelicansin Twitter-tilille kuvatulla videolla. ”Perkele, mää tykkään tästä porukasta”, hän hehkutti.

Ei ehkä olisi pitänyt hehkuttaa, sillä sen jälkeen Pelicansin pelisuoritukset ovat lasketelleet jyrkästi alamäkeen.

Ensin tuli viime perjantain mahalasku (3–5) Vaasan Sportia vastaan. Sitä oli aikaa sulatella viisi päivää ennen eilisen Ilves-koitosta, mutta mikään ei muuttunut ainakaan paremmaksi. Pisteet lähtivät Tampereelle tuloksella 2–7, joka antoi täysin oikeutetun kuvan pelitapahtumista.

– Ennen kaikkea sieluton esitys. Täysin hävettävä esitys, Nieminen latasi ottelun jälkeen.

– Tiesimme, miten Ilves tulee ja laittaa koko sielunsa peliin. Me ei laitettu mitään. Meillä on tällainen puistokävelyottelu.

Tyrväinen totisena

Niemisen palautepalaveri pelaajille ottelun jälkeen oli – odotetusti – hiukan tavallista pidempi, mutta vain hiukan.

Pelaajat kävivät keskenään vielä syvemmän itsetutkiskelun. Valmentajapalautteen jälkeen he pitivät lähes varttitunnin kestäneen oman palaverin ennen kuin kukaan astui pukukopista ulos.

Tiesimme, miten Ilves tulee ja laittaa koko sielunsa peliin. Me ei laitettu mitään. Päävalmentaja Ville Nieminen

Kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut Antti Tyrväinen tuli häntä odottaneiden toimittajien eteen totisena.

– Kaikki näkivät, millaista meidän peli oli. Virheitä sattuu liikaa. Se on fakta, Tyrväinen tiivisti.

Tyrväisen mukaan Pelicans tiesi hyvin, että Ilves tulisi otteluun kovaan, kun taustalla on tuoreet valmentajapotkut. Toteutus meni kuitenkin täysin pieleen.

– Kovalla kädellä he meitä tänään rankaisivat. Vituttaa ihan saatanasti.

Tyrväinen, 30, myönsi ottaneensa kokeneena pelaajana jonkin verran roolia palaverissa.

– Totta kai. Olen mä vähän jääkiekkoa nähnyt. Välitän tästä joukkueesta ja seurasta, ja haluan menestyä täällä. Varmasti kaikki muutkin haluavat. Kyllä silloin pitää suuta aukaista.

– Tämä on jääkiekkoa. Asioita käydään läpi, kuten muuallakin työelämässä, jos jokin mättää, hän totesi.

Antti Tyrväisen (kesk.) mukaan pelikunnossa ei ollut valittamista kuuden viikon tauosta huolimatta. Moni muu asia kyllä hiersi. Kuva: Katja Luoma

Eläimiä putosi ilvesläisten hartioilta

Tyrväinen oli ollut sivussa tositoimista lähes kuusi viikkoa ylävartalovamman vuoksi. Se on nyt selätetty, ja pitkästä tauosta huolimatta pelaaminen tuntui hänen mukaansa hyvältä.

– Olin tietyllä tapaa niin innoissani ennen peliä, oli kiva pelata. Kyllä se sitten latisti tunnelmaa, miten tuo peli päättyi.

Välitän tästä joukkueesta, haluan menestyä täällä. Kyllä silloin pitää suuta aukaista. Hyökkääjä Antti Tyrväinen

Ilveksellä tunnelmat olivat päinvastaiset. Heikon alkusyksyn jälkeen lokakuu alkoi makealla murskavoitolla, jossa kuusi eri pelaajaa sai nimensä maalintekijöiden kirjoihin.

– Siellä on varmaan pieni eläintarha ollut joillakin pelaajilla hartioilla. Nyt sieltä ainakin jokunen eläin poistui, tuore Ilves-luotsi Jouko Myrrä sanoi tyytyväisenä.

Pelicansin maalit tekivät Juhamatti Aaltonen ja Hannes Björninen. Maalivahtiosastolla Tomi Karhunen vedettiin viiden takaiskumaalin jälkeen vaihtoon toisella erätauolla. Tilalle luisteli 19-vuotias Jasper Patrikainen, joka pääsi näin tekemään Liiga-debyyttinsä. Patrikainen suoritui tulikasteestaan ryhdikkäästi eikä voinut ainoalle päästämälleen maalille mitään.

"Pelit sen kuin helpottuvat"

Helpompaa ei ole luvassa lähipäivinä. Meneillään on Pelicansin kauden ensimmäinen kolmen ottelun viikko. Perjantaina joukkue matkaa HIFK:n vieraaksi, ja lauantaina Lahdessa vierailee KalPa.

– Pelit sen kuin helpottuvat tästä, Nieminen heitti sarkastisesti.

Liiga

Pelicans–Ilves 2–7

1. erä: 10.59 Samuli Vainionpää (Jasse Ikonen-Panu Mieho) 0–1, 18.50 Juhamatti Aaltonen (Janos Hari-Antti Tyrväinen) 1–1.

2. erä: 24.55 Topias Haapanen (Joona Ikonen-Antti Saarela) 1–2, 26.54 Aleksi Elorinne (Tuomas Salmela-Joose Antonen) 1–3, 39.23 Eemeli Suomi (Arttu Ruotsalainen-Jarkko Parikka) 1–4.39.38 Kalle Maalahti (Robert Leino) 1–5.

3. erä: 45.23 Hannes Björninen (Waltteri Merelä-Casimir Jurgens) 2–5, 53.20 Eemeli Suomi (Jasse Ikonen) 2–6 tm, 54.27 Lassi Thomson (Robert Leino-Joose Antonen) 2–7.

Maalivahtien torjunnat: Tomi Karhunen Pelicans 9+8+(0)=17, Jasper Patrikainen Pelicans (0)+(0)+7=7 (poissa 52.05–53.20), Lukas Dostal Ilves 6+4+13=23.

Yleisöä: 3 556.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi