Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Hammasremontti, liigakarsintojen maalikuninkuus - tuoreella Ilves-luotsilla on värikkäitä muistoja Lahdesta

Jouko Myrrä aloitti Ilveksen päävalmentajana maanantaina Karri Kiven saatua potkut. Lahdessa Myrrä hurmasi vuosituhannen vaihteessa.

Ilveksen tuore päävalmentaja Jouko Myrrä hyökkäsi Pelicansissa vuosina 1998-2001. Kuva: mhus

Jouko Myrrän puhelin piippasi maanantaina viestien merkiksi tiuhaan tahtiin. Aamupäivällä julkisuuteen oli kerrottu, että Ilves oli antanut potkut päävalmentaja Karri Kivelle ja nostanut Myrrän apuvalmentajan paikalta päävastuulliseksi.

Myrrällä ei mennyt kauan oivaltaa, että päävalmentajadebyytti tapahtuisi erittäin tutussa hallissa.

– Hyvä ystäväni Jussi-Antti Reimari sen heti WhatsApp-viestillä kertoi, Myrrä kertoi naurahtaen tiistaina.

Reimari oli Myrrän joukkuetoveri Pelicansissa vuosina 1998–2001. Myrrä hyökkäsi lahtelaisten silloisissa keltavihreissä väreissä kolme kautta.

Myrrä on kuulunut Ilveksen liigajoukkueen valmennusryhmään syksystä 2016. Päävalmentajana hän aloitti maanantaina Karri Kiven saatua potkut. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Myrrästä on monella lahtelaiskatsojalla lämpimät muistot. Hän oli yksi keulahahmoista keväällä 1999, kun Pelicans marssi 1. divisioonasta SM-liigaan häviämättä pudotuspeleissä ja liigakarsinnoissa otteluakaan. Myrrä oli kevään maalikuningas tehtyään seitsemän osumaa yhdeksässä pelissä.

Myrrä oli maalintekijäluonne, mutta sellaiseksi poikkeuksellisen epäitsekäs. Kokenut hyökkääjä oli erittäin tunnollinen ja pidetty joukkuepelaaja.

Mahtaako Ilves olla nyt päävalmentajansa näköinen joukkue?

– Jos ajatellaan maalin tekemistä, se on pallopelien pääasia maalin estämisen kanssa. Sikäli joukkue on päävalmentajansa näköinen, että edelleen lähdetään iloisesti pelaamaan hyökkäyssuntaan ja suhtaudutaan siihen rohkeudella – toki tiedostaen, että puolustus on yhtä suuressa arvossa, ja sitä meidän pitää parantaa, Myrrä sanoo.

– Mitä taas tulee tunnollisuuteen ja pidettävyyteen, se tarkoittaa sitä, että pukukopin arjessa me arvostamme toisiamme, ja lyödään kaikki likoon. Enempää ei voi vaatia.

Maalien lisäksi moni lahtelainen muistaa Myrrän hänen leveästä, hampaattomasta hymystään.

– Se tapahtui silloin 1999, kun pelasimme nousukarsintoja KalPaa vastaan. Perusharjoitteen yhteydessä tuli pomppukiekko pelikaverin housun kautta, ja neljä hammasta meni, Myrrä kertaa.

Ei se George Clooneyn hymy ole, mutta hampaat ovat pysyneet kohta 20 vuotta. Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä

Legot laitettiin uusiksi 1,5 vuotta myöhemmin.

– Kiitos Pelicansille, jo silloin laitettiin implantit ja kruunut kuntoon. Ei se George Clooneyn hymy ole, mutta hampaat ovat pysyneet kohta 20 vuotta. Vähän heiluvat, mutta ruisleipää pystyy syömään.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi