Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Valmentajaa vaihtanut Ilves haastaa Pelicansin – "Epätoivo ja paine generoivat energiaa"

Karri Kiven potkut tulivat yllätyksenä lahtelaisillekin.

Pelicans-sentteri Aleksi Mustonen kohtaa keskiviikkona taas ex-seuransa Ilveksen. Kuva tammikuulta 2018, vastustajana Mark Flood. Kuva: Sami Kuusivirta

Palloilulajeissa on lukuisat kerrat nähty, että valmentajanvaihdon jälkeen joukkue on ensimmäisessä ottelussaan nälkäinen, virkeä ja vaarallinen.

Myytin paikkansapitävyys testataan keskiviikkona Lahdessa, kun Pelicansin vieraaksi saapuu Ilves. Karri Kivi sai viikon alkajaisiksi lähtöpassit tamperelaisseuran peräsimestä ja joutui tekemään tilaa Jouko Myrrälle, joka nousee apurin paikalta vastuuluotsiksi.

Pelicans-päävalmentaja Ville Nieminen tietää entisenä huippupelaajana, millaisen iskun valmentajanvaihdos joukkueen sisällä aiheuttaa.

– Se on totta kai näytön paikka. Kun heidän tilanteensa on, että on epätoivoa ja painetta, se generoi heille energiaa. Asioihin keskitytään ja paneudutaan, ja se näkyy sitten kovana taisteluna, Nieminen sanoi tiistaina.

Kiven potkut oli viikon avannut uutispommi, jota harva osasi odottaa.

– Totta kai se tuli yllätyksenä. En kommentoi enempää, sillä tunnen kaikki osapuolet erittäin hyvin, Nieminen totesi.

Potkuista päätti Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela, joka on Niemisen entinen pelikaveri Tapparasta.

Mustosella hyviä muistoja

Kivi oli valmentanut Ilvestä syksystä 2016 lähtien. Yhden kauden ajan hänen alaisuudessaan hyökkäsi Aleksi Mustonen, joka kehittyi Tampereella hyväksi Liiga-tason peluriksi ja siirtyi sitten Lahteen keväällä 2017.

Pelicans-sentteri ei halunnut kovin tarkkaan Kiven potkuja puida, koska taustan ja syyt tietävät parhaiten vain nykyiset ilvesläiset.

– Hän oli minulla kaksikymppisten maajoukkueessa, ja Ilveksessä sain paljon luottoa. Tykkäsin hänestä, Mustonen kertoi.

Ohipeli käyty läpi

Pelicansillakin on kasvojenpesun paikka. Viime viikolla joukkue lähti viikonloppuvapaille hapan maku suussaan heikon Sport-esityksen jälkeen.

Mustosen mukaan ohipeli oli ”varmaan enemmän pääkopasta kiinni”, mutta hän myönsi, että pelillisestikin on vielä paljon petraamisen varaa.

– Vähän on katsottu videoita ja puhuttu asioista, joita pitää parantaa. Pelissä on paljonkin parannettavia asioita. Laitetaan ne kuntoon, niin kyllä se hyväksi muuttuu.

Mustonen itse on onnistunut maalinteossa kahdessa ottelussa peräkkäin.

– Alkuun oli vaikeampaa, eikä pelaaminen tuntunut niin hyvältä, mutta nyt tuntuu. Plus tietenkin se, että ollaan voitettu joukkueena ja on tullut pisteitä.

Neliveto päälle

Pelicansin ketjut ovat eläneet alkukaudesta voimakkaasti. Keskiviikoksi ruletti pyörähtää taas uuteen asentoon, ja kaikki koostumukset ovat päävalmentajan mukaan eri muodossa kuin viime ottelussa.

Mustonen saa nimellisessä kakkosketjussa laidoilleen Frank Gymerin ja Waltteri Merelän.

Kokonaan uutena miehenä kokoonpanoon hyppää kokenut Antti Tyrväinen, joka on toipunut pelikuntoon ja pelaa kaudensa ensimmäisen Liiga-ottelunsa. Tyrväinen hyökkää János Hárin ja Juhamatti Aaltosen rinnalla.

Iskukykyä on jaettu tasaisesti kaikkiin ketjuihin.

– Neliveto pitäisi saada nyt päälle. Näytönpaikkoja, näytönpaikkoja. Meillä on nyt neljä ylimääräistä hyökkääjää terveenä, Nieminen totesi.

Taavi Vartiainen istuu kahden ottelun pelikieltoa Sport-ottelun nyrkkitappelun jäljiltä. Muut sivuun jäävät hyökkääjät ovat Jonatan Tanus, Miro-Pekka Saarelainen ja Roope Elimäki.

Pelicans–Ilves, Liigaa Isku Areenassa keskviikkona kello 18.30.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi