Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Nujakka herätti Pelicansin, näki Sport-luotsi – "Tappelut kuuluvat jääkiekkoon"

Haluton Pelicans heräsi taistelemaan voitosta vasta lopussa. Sport otti 5–3-voiton ottelussa, jossa tunteet kiehuivat.

Pelicansin Taavi Vartiainen ja Sportin Erik Riska ottivat toisistaan mittaa nyrkein. Kuva: Katja Luoma

Huomio Pelicansin pelillisesti umpisurkeasta puolituntisesta heilahti hetkessä toisaalle, kun Taavi Vartiainen ja Erik Riska pudottivat hanskat jäähän.

Vierasjoukkue Sport oli juuri siirtynyt ottelussa 4–0-johtoon. Suoraan sitä seuranneesta aloituksesta Pelicans-hyökkääjä Vartiainen ja Sport-kapteeni Riska aloittivat tanssinsa, joka päättyi iskujenvaihdon jälkeen Vartiaisen selkävoittoon ja molempien pelaajien ulosajoon.

Itse ottelu päättyi Sportin 5–3-voittoon.

"Ei kukaan käsikirjoita otteluita"

Huomiota herättävää oli, että juuri ennen tappelua Vartiainen oli pelannut juuri pitkän ja uuvuttavan vaihdon, mutta Pelicans-valmennusjohto päätti kuitenkin jättää hänet kentälle.

Sosiaalisessa mediassa spekuloitiin tuoreeltaan käskytyksellä. Lehdistötilaisuudessa sanaa ei mainittu, mutta Niemisen reaktiosta oli pääteltävissä, että hän oli ennakoinut puheenaihetta.

– Luenko jotain rivien välistä, Nieminen vastasi, kun kysymykset tappelusta alkoivat.

Ei, vaan kysymys kuului, kuuluvatko suoraan aloituksesta alkaneet tappelut nykyjääkiekkoon.

– En tiedä. Peliin kuuluu sinä hetkenä mitä tahansa. Ei tässä kukaan ennalta käsikirjoita otteluita.

Miksi Vartiainen jätettiin kentälle niin pitkän vaihdon ja takaiskumaalin jälkeen?

– Ihan sen takia, kun pelasivat niin huonon vaihdon, niin menevät sitten selvittelemään sen vaihdon loppuun asti. Ihan opetuksena, että menevät selvittelemään jälkensä, pelaamaan hyvän vaihdon ja nostamaan joukkueen tunnetilaa.

– Se, mitä sen jälkeen tapahtui, ei ollut suunniteltua.

Ottelussa nähtiin toinen tappelu, mutta sillä kertaa kyse oli pelitilanteessa syntyneestä kahinasta. Suihkuun passitettiin Sportin Steven Seigo ja Pelicansin Matteo Pietroniro.

Sportin penkki meni sekaisin

Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma oli siinä käsityksessä, että aloite ensimmäiseen nujakkaan tuli Vartiaiselta. Hän ei kuitenkaan lahtelaisia syytellyt.

– Tappelut kuuluvat jääkiekkoon. Ne ovat kahden pelaajan välisiä juttuja. Välillä ollaan valmiita tekemään kaikkensa, jotta voidaan voittaa pelejä, Pajuluoma sanoi.

– Nyt se herätti kotijoukkueen. Oliko se sitten Taavilta väsyneen pelaajan ratkaisu? Mun mielestä se ei ollut huono. He saivat meidän penkin sekaisin.

Pelicans todella virkosi unestaan. Aleksi Mustosen 1–4-kavennus erän päätösminuutilla päästi kotijoukkueen erätauolle pienien toiveiden kera.

Peliesitys kiukutti Niemistä

Kolmas erä oli Pelicansin selvästi paras, ja joukkue sai aikaan ihan kunnon takaa-ajon. Ilman ylivoimapelin nukahdusta ja Antti Erkinjuntin 2–5-alivoimamaalia voitosta olisi voinut tulla tiukka kamppailu. Erän lahtelaismaalit tekivät Casimir Jürgens ja Artturi Toivola.

– Vastustaja tuli alkuun niin kovaa, että meille tuli nuha. Väärät odotusarvot meillä pelissä. Epäonnistuttiin kyllä joukkueen lataamisessa ja motivoinnissa. Joukkue oli tänään haluton, voimaton ja hidas, Nieminen niputti.

– On oikein kiva mennä viikonloppua viettämään tällaisen paskan jälkeen, hän puuskahti.

Liiga

Pelicans–Sport 3–5 (0–3, 1–1, 2–1)

1. erä: 1.48 Roope Talaja (Victor Westermarck-Juho Tommila) 0–1, 11.55 Juho Liuksiala (Juho Tommila) 0–2, 15.04 Niko Kuiri (Aaro Vidgren) 0–3.

Jäähyt: 7.30 Toni Kallela Sport 2 min, 12.39 Miro-Pekka Saarelainen Pelicans 2 min.

2. erä: 29.11 Valtteri Viljanen (Antti Erkinjuntti-Juho Liuksiala) 0–4, 39.23 Aleksi Mustonen (Janos Hari-Waltteri Merelä) 1–4,

Jäähyt: 20.58 Niklas Nevalainen Sport 2 min, 29.15 Taavi Vartiainen Pelicans 5 min, 29.15 Taavi Vartiainen Pelicans 20 min, 29.15 Erik Riska Sport 5 min, 29.15 Erik Riska Sport 20 min, 34.03 Matteo Pietroniro Pelicans 2 min, 34.03 Matteo Pietroniro Pelicans 5 min, 34.03 Matteo Pietroniro Pelicans 20 min, 34.03 Steven Seigo Sport 5 min, 34.03 Steven Seigo Sport 20 min.

3. erä: 44.51 Casimir Jurgens 2–4, 51.10 Antti Erkinjuntti (Niko Kuiri) 2–5 av, 58.42 Artturi Toivola (Aleksi Mustonen-Hannes Björninen) 3–5 yv im.

Jäähyt: 49.40 Jared Wilson Sport 2 min, 57.27 Niklas Nevalainen Sport 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 2x2 min ja Taavi Vartiainen 5+20 min ja Matteo Pietroniro 5+20 min=54 min, Sport 4x2 min ja Erik Riska 5+20 min ja Steven Seigo 5+20 min=58 min.

Maalivahtien torjunnat: Tomi Karhunen Pelicans 10+11+2=23 (poissa 54.31–56.40, 56.46–58.42, 58.49–59.49), Stefan Steen Sport 1+9+18=28.

Yleisöä: 3 501.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi