Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

”Pidä koutsi turpa kiinni, me kyllä hoidetaan homma kotiin” - Pelicans ja TPS tarjosivat viihdettä ja draamaa

Jesse Mankinen räjäytti kotiyleisön jatkoajan lopussa.

Pelicansin Otto Nieminen (oik.) kohtasi vanhat seurakaverinsa kuten kultakypärä Lauri Korpikoskin ensi kertaa lahtelaisväreissä. Kuva: Sami Lettojärvi

Joskus perjantai-illan huumaa kannattaa odottaa pitkään ja hartaasti. Pelicansin ja TPS:n välinen liigataisto roihahti kunnolla liekkiin vasta päätöserän viime hetkillä, vaikka sitä ennenkin nähtiin ajoittain kelpo kiekkoa. Toki rehellisyyden nimissä on sanottava, että varsinkin kakkoserässä peli muistutti välillä enemmän miekkailua kuin jääkiekkoa.

Jatkoajalla Jesse Mankinen toi Pelicansille 3–2-voiton.

Taistelusta homma ei tälläkään kertaa jäänyt kiinni. Pelicans kesti vaikeat hetket tyylikkäästi ja roikkui mukana voittokamppailussa.

Maali maistui Mankiselle

TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen oli lahtelaisten peikkona 57 minuuttia. Lopulta Isku Areenan päästi piinasta venäläispakki Aleksandr Shtshemerov, jonka viivakuti painui vastustamattomasti ohi Tirrosen.

Tasoitusmaalista ei kulunut kuin kaksi minuuttia, kun kiekko oli jälleen turkulaisten pömpelissä. Tällä kertaa kapteeni Hannes Björninen huudatti kotiyleisöä.

Siinä vaiheessa lähes kaikki katsojat olivat varmoja, että täysi pistepotti jää mastojen juurelle. Mutta kuinkas kävikään, TPS:n kokenut taituri Ilari Filppula löi ottelun tasoihin vain 17 sekuntia ennen päätössummeria.

– Pystyimme käsittelemään tavallaan aika raskaan tasoitusosuman aivan hemmetin hyvin. Tulimme todella vahvana jatkoajalle, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi ja oli lausunnossaan täysin oikeassa.

Pelicans vei jatkoaikaa selvästi. Isännillä oli monta huipputonttia iskeä matsi pakettiin ennen kuin Jesse Mankinen ratkaisi voiton kotiin. Mankisen osuma syntyi ajassa 64.34.

– Täytyy myöntää rehellisesti, että maali tuntui poikkeuksellisen makealta. Mulla oli edellisessä ottelussa monta tekopaikkaa, mutta hukkasin silloin ne kaikki. Muutenkin kun meillä ei ole näistä jatkoaika- ja rankkarimatseista hirveän hyvä rekordi, niin senkin takia tämä onnistuminen tuntuu hyvältä. Ja olihan maali aika tärkeäkin, Mankinen myhäili.

Nieminen kunnioitti omiaan

Kun nyt mennään vasta syyskuun loppua, on ihan ymmärrettävää, ettei joukkueiden peli ole parhaassa mahdollisessa tikissä. Sitä se ei ole Pelicansillakaan.

– Nousu oli taas oiva osoitus jengin voimavaroista. Uskomme omaan hommaamme. Siinä ei ole kysymys rakettitieteestä, vaan puhtaasti siitä, että pelaamme yhdessä. Luotamme toisiimme, Mankinen korosti.

Mankista vähän kismitti omiensa tehoton ylivoimapeli.

– Siirtelimme kiekkoa ihan liikaa ja ihan turhaan. Ylivoimaa pitää seuraavissa peleissä vähän yksinkertaistaa. Silloin tuloskin on yleensä parempi.

Ville Nieminen oli tulta ja tappuraa taiston jälkeen. Päävalmentajan olemuksesta paistoi rehellinen kunnioitus omia sotureita kohtaan.

– Joukkueen tarinaan kuuluvat sekä hyvät hetket että vähän heikommatkin hetket. Kun pysyimme vahvana, niin se ruokki periksiantamattomuutta. Sitten olimme ratkaisun paikoissa silmä kirkkaana. Parhaimmillamme olemme aloitteellisia. Meillä oli kova haasto koko ajan päällä, Nieminen sanoi.

– Loppuhetkillä pelaajista huokui sellainen mentaliteetti, että koutsi hei, pidä turpas kiinni, me kyllä hoidetaan homma kotiin.

Liiga

Pelicans–TPS ja. 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 12.43 Aleksi Anttalainen TPS 2 min, 15.33 Pavel Vorobei Pelicans 2 min.

2. erä: 24.27 Lauri Korpikoski (Zach Budish–Anton Holm) 0–1 yv.

Jäähyt: 21.07 Aleksi Salonen TPS 2 min, 24.21 Artturi Toivola Pelicans 2 min, 26.40 Santeri Lukka TPS 2 min, 29.54 Jonatan Tanus Pelicans 2 min, 35.34 Topi Nättinen TPS 2 min, 35.42 Hannes Björninen Pelicans 2 min.

3. erä: 57.00 Alexsandr Shchemerov (Topi Jaakola–Hannes Björninen) 1–1, 59.01 Hannes Björninen (Aleksi Mustonen–Topi Jaakola) 2–1 yv, 59.43 Ilari Filppula (Petteri Wirtanen–Lauri Korpikoski) 2–2 im,

Jäähyt: 45.01 Jesse Mankinen Pelicans 2 min, 49.46 Aleksi Salonen TPS 2 min, 53.48 Santeri Lukka TPS 2 min, 58.42 Santeri Lukka TPS 2 min.

Jatkoaika: 4.34 Jesse Mankinen (Matteo Pietroniro–Jesse Ylönen) 3–2.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 5x2 min=10 min, TPS 7x2 min=14 min.

Maalivahtien torjunnat: Tomi Karhunen Pelicans 12+6+3+1=22 Rasmus Tirronen TPS 10+8+15+2=35 (pois: 59.22–59.43).

Yleisöä: 3 754.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi