Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Ylempi loppusarja Jättien tähtäimessä – koossa on liikkuva, v-mäinen ja periksiantamaton kyläporukka

HC Giants on saanut riveihinsä liudan nälkäisiä nuoria, jotka haluavat tulevaisuudessa pelata Suomi-sarjaa korkeammalla tasolla.

Jarno Jokipakka yritti harjoituksissa pysäyttää Olli Leinosen. Leinonen, 21, on Bluesin kasvatti, joka pelasi viime vuonna 2. divisioonaa Harjun Kiekossa Lohjalla. Kuva: Sami Kuusivirta

Liikkuva, v-mäinen ja periksiantamaton kyläporukka, jota vastaan ei ole kiva pelata. Näin kuvailee HC Giantsin päävalmentaja Jesper Jalonen käytössä olevaa miehistöään.

Jäteillä ja Jalosella alkaa toinen kausi jääkiekossa maan kolmanneksi korkeimmalla tasolla, Suomi-sarjassa. Viime sesonki meni sarjan tavoille opetellessa, mutta tulevalta seurajohto odottaa enemmän kuin sarjapaikan uusimista. Tavoite on kammeta runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta ylempään loppusarjaan.

– Optimistisin fiiliksin lähdetään. Ryhmässä on paljon potentiaalia, joka valmennuksen täytyy saada ulos. Meillä on uusia nuoria, jotka haluavat pelata korkeammalla tasolla. He potkivat myös kokeneempia eteenpäin, Jalonen toteaa.

Jokipakka tähtää eteenpäin

Yksi Hollolasta nostetta hakevista pelaajista on Tampereen Ilveksen kasvatti Jarno Jokipakka, 22. Leijona-pakki Jyrki Jokipakan pikkuveli tuli Hollolaan Jalosen houkuttelemana.

– Haluan urallani eteenpäin ja täältä luvattiin hyvää pelipaikkaa. Tämä kausi voi olla ratkaiseva tulevaisuuden kannalta, sanoo viimeksi Nuorten Mestistä Lempäälän Kisassa pelannut puolustaja.

Jokipakka asuu Salpakankaalla Prisman vieressä, tekee varastotöitä ja suuntaa Giantsin treeneihin kolmesti viikossa.

– Olosuhteet on kunnossa. Saku Aavajoki, jonka kanssa pelasin viime kaudella samassa joukkueessa, asuu samassa kämpässä samoin kuin Kasper Korhonen.

22-vuotiaat Aavajoki ja Korhonen ovat niin ikään pelaajia, joiden tulevaisuus voi olla ylemmällä tasolla.

“Jusa” Veneskari on yksi Giantsin hyökkäyksen terävimmistä syömähampaista. Kuva: Sami Kuusivirta

Veneskari viihtyy Hollolassa

Yksi Giantsin hyökkäyksen terävimmistä syömähampaista on Juho “Jusa” Veneskari, 23. Viime kauden parhaalta pistemieheltä on lupa odottaa tehoja myös alkavalla kaudella. Hän uskoo, että Jäteillä on jalkeilla parempi jengi kuin vuosi sitten.

– On hyviä uusia jätkiä ja runko pysynyt hyvin kasassa. Nyt voidaan tavoitella jotain muuta kuin sarjapaikkaa.

Veneskari on palannut Mestistä Heinolassa ja kauden Suomi-sarjaa Hollolassa. Hollolan halli, nykyään HAT-areena, tuli tutuksi jo juniorina.

– Olen asunut Hollolassa kymmenvuotiaasta ja pelannut neljävuotiaasta. Mikä täällä on pelatessa.

Hän ei haikaile kirkkaampiin valoihin.

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta ainakin tällä hetkellä koulu on etusijalla. Opiskelen Vierumäellä liikunnanohjaajaksi ja valmennan kiekkojunnuja Lahdessa. Valmentaminen tukee opiskelua ja saan siitä opintopisteitä.

Maalivahtiosastokin pitäisi olla Jäteillä kunnossa. Ykkösvahdin otteita odotetaan 22-vuotiaalta Ville Viskarilta, joka on lainattu kaudeksi Mestiksen Imatran Ketterästä. Kovempiin kaukaloihin tähyäviin nuoriin voidaan lukea ainakin myös Viskarin ikätoverit serbialainen Viktor Kastel ja unkarilainen Zoltán Nagy sekä 19-vuotias slovakkipakki Michal Zak.

Suomi-sarjan avaus HC Giants–Kiekko-Espoo Hollolan jäähallissa lauantaina kello 16. Ottelun alussa Jättien monivuotisen kapteenin Miikka Sirenin paidan nosto.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi