Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Pelaamalla vahvasti haluaisin ansaita lisää peliaikaa" –  Frank Gymer tuli Pelicansiin tekemään töitä

Kova vaatimustaso motivoi pelaajia. "Täällä on selvät sävelet sen suhteen, että menestystä halutaan, ja sen saavuttamiseksi ollaan valmiita tekemään töitä."

Frank Gymer halusi siirtyä Pelicansiin, koska havaitsi viime kauden päätteeksi, kuinka useat pelaajat rikkoivat joukkueessa piste-ennätyksiään. Kuva: Sami Kuusivirta

Kun viime lauantain liigakamppailua Jukureiden ja Pelicansin välillä oli pelattu 1.28 selätti lahtelaishyökkääjä Frank Gymer, 23, tietämättään yhden peikon harteiltaan.

Gymer ehti nimittäin pelata viime kauden keväästä lähtien 17 ottelua ilman tehtyä maalia. Kun hän napautti Mikkelissä Hannes Björnisen esityöstä kiekon ohi Sami Rajaniemen, tuuletus oli siksi tunteikas, että useat luulivat Gymerin hakeneen maalia kenties hanakammin kuin moni muu. Se ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

– Oikeastaan en tiennyt moisesta maalittomasta putkesta yhtään mitään. Se oli ensimmäinen maalini Pelsussa ja näin aihetta iloon. En ole urallani vielä mässäillyt osumilla, joten jokainen onnistuminen tuntuu vielä tässä vaiheessa hyvältä, Gymer sanoi tiistaiaamun treenien jälkeen.

Maali oli Itä-Helsingin Kiekon kasvatille kaikin puolin tärkeä. KalPasta Lahteen siirtynyt hyökkääjä ei ole ollut täysin tyytyväinen omiin esityksiinsä alkukaudesta. Hakemista on ollut, sen Gymer myöntää itsekin.

– Jos mietin harjoituspelejä ja neljää CHL-kamppailua, niin omat odotukset olivat korkeammalla. Ei ole lähtenyt niin lennokkaasti käyntiin kuin odotin.

"Pärmäkoski on kovan luokan ammattilainen"

Kaksi pelattua liigapeliä HIFK:ta ja Jukureita vastaan ovat olleet jo lupauksia herättäviä. Sujuvaliikkeinen ja nopea pelaaja haluaa repiä itsestään koko ajan enemmän irti. Siihen hänellä on myös kaikki eväät, sillä kesäharjoittelu sujui ongelmitta. Kun Gymer raahasi heinäkuun loppupuolella muuttokuormansa Kuopiosta Lahteen, hän pääsi kunnolla kiinni Tommi Pärmäkosken fysiikkakouluun.

– Silloin kun pääsee treenaamaan ehjänä, kehitystä tapahtuu väkisinkin. Pääpaino oli voimassa, nopeudessa ja räjähtävyydessä. Niiden lisäksi yleistä kestävyystasoa hiottiin, koska silloin on mahdollisuus pelata 60 peliä hyvällä tasolla. Joka ilta pitää pystyä olemaan parhaimmillaan. Täytyy sanoa, että Lahdessa saa ammattimaista harjoittelua. Pärmäkoski on kovan luokan ammattilainen, Gymer hehkuttaa.

Joka ilta pitää pystyä olemaan parhaimmillaan. Jääkiekkoilija Frank Gymer

Gymer on ollut muutenkin vaikuttunut kaikesta, mitä hän on Pelicansissa tähän asti kokenut. Organisaatio saa pelkkiä kehuja.

– Täällä on selvät sävelet sen suhteen, että menestystä halutaan, ja sen saavuttamiseksi ollaan valmiita tekemään töitä. Vaatimustaso on joka päivä kova. Seura haluaa oikeasti kehittyä ja saavuttaa jotain. Se motivoi myös pelaajia, Gymer korostaa.

"Miksen minäkin voisi kehittyä täällä"

Gymer kirjoitti pelaajasopimuksen jo hyvissä ajoin lahtelaisseuran kanssa. Kun Pelicans otti ensimmäisen kerran yhteyttä, hyökkääjä pohti asiaa hetken, mutta lopullinen päätös syntyi melko vaivattomasti.

– Pelicansissa on ollut hyvä ja railakas meno jo usemman vuoden ajan. Halusin siirtyä tänne. Ei minulta jäänyt viime kauden päätteeksi huomioimatta se, että useat Pelicansin pelaajat rikkoivat omia piste-ennätyksiään. Ajattelin jo silloin, että miksen minäkin voisi kehittyä täällä, Gymer järkeilee.

Helsingin Savelasta kotoisin oleva pikakiituri on aito stadilainen. Gymer ei ainakaan toistaiseksi ole pukukopin suulain kaveri, vaan hän mieluummin tarkkailee menoa taka-alalta. Lahtelaisten kopissa riittää äänitorvia.

– Onhan siellä muun muassa Tyrväinen, Aaltonen ja Vartiainen. Istun kopissa Juhamatti Aaltosen vieressä. Hänen tarinoitaan kun kuuntelee, niin siinä saa nauraa kunnolla. Vielä kun ne tulee sellaisella hauskalla murteella. Pyrin itse olemaan sosiaalinen ja positiivinen kaveri.

Tämän kauden henkilökohtaiset tavoitteet Gymerillä on selvät.

– Pelaamalla vahvasti haluaisin ansaita lisää peliaikaa ja kasvattaa rooliani kauden edetessä. Viime kaudella tein 19 tehopinnaa. Sitä määrää pitää kyetä nostamaan.

Pelicans–Lukko, keskiviikkona Isku Areenassa kello 18.30.

Kuka?

Frank Gymer

Syntynyt 7.6.1996 Helsingissä.

Pituus/paino: 177 cm/77 kg.

Hyökkääjä, kätityys left.

Sopimus Pelicansin kanssa vuoteen 2021.

Aikaisemmat seurat: Jukurit (Mestis), Jokerit (KHL), Kiekko-Vantaa (Mestis), KalPa.

Ylioppilas Mäkelänrinteen lukiosta keväällä 2016.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi