Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Ketterä tiputti Peliitat

Ratkaisu haettiin lopulta jatko-ottelusta.

Peliitat ja Ketterä taistelivat jälleen perjantaina paikasta välieriin. Ratkaisua haettiin jatkoerästä. Kuva: Kiia Aha

Heinolan Peliittojen pelit jääkiekon Suomen Cupissa jatkuivat perjantaina Imatralla, kun Peliitat ja Ketterä ottivat yhteen puolivälierien toisen ottelun merkeissä.

Peliitat voitti ensimmäisen ottelun keskiviikkona Heinolassa maalein 4–3, joten voittamalla myös perjantain ottelun Peliitoilla oli mahdollisuus edetä Suomen Cupin välieriin. Mikäli Ketterä pystyisi voittamaan perjantaina, olisi edessä heti perään pelattava jatko-ottelu.

Ketterä oli perjantaina merkittävästi keskiviikkoista terävämpänä, ja Peliitat kaatui maalein 5–1, joten ratkaisua haettiin lopulta juurikin jatko-ottelusta. Ketterä onnistui maalinteossa kahdesti, ja imatralaiset jatkoivat välieriin tuloksella 2–0.

Ensimmäisessä erässä Peliitat joutui pelaamaan alivoimaa ja Ketterä sai pelin hallintaansa.

Kotijoukkue avasi maalinteon jo ottelun toisella peliminuutilla, kun viime kaudella Peliittoja edustanut Roope Mäkitalo siirsi Ketterän johtoon ylivoimamaalilla.

Erä jatkui rikkonaisena, ja etenkin Peliitat oli tuomariston hampaissa. Peliittojen alivoima silti piti pintansa, eikä Ketterä päässyt iskemään ylivoimalla.

Tasakentällisin imatralaiset kuitenkin osuivat, kun Aku Kestilä kasvatti Ketterän johdon kahteen maaliin. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Avauserän asetelmat näkyivät myös torjuntatilastoissa, sillä Peliittojen Jasper Patrikainen torjui peräti 16 kertaa, kun kollega Ketterän maalilla kirjautti vain yhden torjunnan.

Peliitat onnistui maalinteossa heti toisen erän alussa, kun Aapo Ahola kavensi lukemiksi 2–1 Pasi Kouvalaisen ja Atte Antinahon syötöistä. Lukemat pysyivät pitkään samoina, ja näytti siltä, että päätöserään Peliitat lähtisi hyvistä kiriasemista.

Ketterä kuitenkin synkensi heinolalaistunnelmia vain kahdeksan sekuntia ennen erän loppua. Sebastian Sjöholm iski Ketterän kolmannen maalin ja lukemiksi 3–1.

Kolmannessa erässä Ketterä kasvatti etumatkaansa, kun jälleen niin sanottu oma koira puraisi. Viime kaudella Peliittoja edustanut Arttu Rämö muutti lukemiksi 4–1, ja jatko-ottelu alkoi vaikuttaa väistämättömältä. Ketterä sinetöi loppulukemiksi 5–1 vielä sekunti ennen päätössummeria.

20 minuutin jatko-­ottelussa molemmat joukkueet saivat ­lyhyet saumansa ylivoimalla, mutta ensimmäinen maali syntyi tasakentällisin. Ketterän 1–0-maalin iski Valtteri Lipiäinen. Henry Karjalainen sinetöi loppulukemat 2–0 tyhjiin.

Tappion myötä Peliittojen taival Suomen Cupissa päättyi. Mestis-kausi sen sijaan on vasta alkamassa.

Runkosarja käynnistyy Peliittojen osalta 27. syyskuuta vierasottelulla SaPKoa vastaan. Ensimmäisen kotipelinsä Peliitat pelaa seuraavana iltana IPK:ta vastaan.

Toni Hakulinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi