Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Maukas voitto! Pelicans tulitti HIFK:n kumoon päätöserässä

Pelicansin ja HIFK:n välinen Liigan avauskierroksen ottelu on ensimmäisen erän jälkeen tasatilanteessa 0-0. Kuva: Juha Peurala

Pelicansin ja HIFK:n välinen Liigan avauskierroksen ottelu on päättynyt Pelicansin 3-0-voittoon. Lahtelaisten maalit tekivät Juhamatti Aaltonen, Jesse Mankinen ja Waltteri Merelä. Illan ykköshahmo oli nollapelin pelannut maalivahti Tomi Karhunen.

1. erä

Pelicansin Liiga-kausi 2019-20 on käynnissä. Ottelu HIFK:ta vastaan alkoi jännittyneessä tunnelmassa täydessä Isku Areenassa. Joukkueet olivat valmiita peliin, mutta tulostaulu ei: pelikelloa ei saatu toimimaan avauserän aikana. Maalimerkintöjä tulostaululle ei tosin tullut muutenkaan, sillä erä päättyi tasan 0-0.

HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt lahtelaiskasvatti Jesse Saarinen oli erän näkyvimpiä hahmoja. Hän petasi nappisyötöillään huippupaikat ketjukaverilleen Sebastian Dykille erän alussa ja lopussa, mutta Pelicans-vahti Tomi Karhunen pysäytti tyylikkäästi molemmat viimeistely-yritykset.

Pelicansin ensimmäinen huippupaikka avautui erän puolivälissä Jesse Mankiselle. Otto Nieminen onnistui kiekonriistossa HIFK-maalin takana ja syötti keskisektoriin Mankiselle, jolta tuhrautui ratkaisevat sekunnin murto-osat laukaisuasennon hakemiseen. HIFK-molari Atte Engren torjui vedon helposti.

HIFK:n tavaramerkkeihin kuuluu kova taklauspeli. Siitäkin saatiin näyte, kun Ville Varakas pysäytti Waltteri Merelän näyttävällä avojäätaklauksella.

Sekä Karhuselle että Engrenille merkittiin erässä kuusi torjuntaa.

2. erä

Toisen erän alku oli HIFK:lta vahva. Vieraat olivat vahvoja päätypelissä ja saivat painetta toistuvasti lahtelaispäätyyn, ennen kuin Pelicans sai edes vähän juonesta kiinni.

Ennen erän puoliväliä Otto Nieminen ja Juhamatti Aaltonen hätyyttelivät vuorotellen vaarallisesti HIFK-maalia. Pelicansin hetkellisen virkistymisen jälkeen HIFK otti taas hallinnan. Pitkä pyöritys tuotti ottelun ensimmäisen ylivoiman ajassa 33.15, kun Miihkali Teppo passitettiin jäähyaitioon koukkaamisesta. Jäähyn aikana vaarallisimman paikan sai kuitenkin Pelicans, kun Jesse Mankinen spurttasi vastahyökkäykseen. Maalia ei syntynyt, mutta heti perään pilli soi HIFK:n väärän vaihdon ja rangaistuksen merkiksi, ja puntit tasoittuivat.

Ajassa 36.50 Pelicans pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla jauhamaan ylivoimaa HIFK:n Mikko Kousan jouduttua jäähylle. Ylivoima jäi melko vaisuksi, mutta heti Kousan jäähyn päättymisen jälkeen Aleksi Mustonen täräytti kiekon tolppaan.

Erän lopulla Jesse Saarinen pohjusti jo kolmatta kertaa huippumaalipaikan HIFK:n. Tällä kertaa tarjoilun kohteena oli ruotsalaispuolustaja Johan Motin, mutta tälläkin kertaa pisimmän korren veti Pelicans-vahti Karhunen. Karhusen näyttävä hanskatorjunta palkittiin äänekkäillä aplodeilla.

HIFK pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla. Pelicans-pakki Pavel Vorobeillä on jäähy istuttavanaan 1.57 minuuttia.

3. erä

Ottelun kolmas erä alkoi samassa hengessä kuin edellisetkin. HIFK pääsi entistä lähemmäksi Pelicans-maalia kahdella perättäisellä ylivoimallaan, mutta Tomi Karhunen pelasti Pelicansin jälleen yhdellä huipputorjunnalla.

HIFK:n hukattua omat tilaisuutensa Pelicans iski. Nopea vastahyökkäys repi HIFK-puolustuksen rikki, ja Juhamatti Aaltonen laukoi János Hárin tarjoilusta avausmaalin.

Vain 38 sekuntia myöhemmin lävähti uudestaan. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Jesse Mankinen.

HIFK:n ottama aikalisä ei kääntänyt pelin kulkua, vaan Pelicans puolusti tarkasti ja Karhunen hoiti loput. Viimeinen naula HIFK:n arkkuun lyötiin, kun Waltteri Merelä viimeisteli 3-0-osuman ajassa 56.27.

Pelicans-sankari Karhunen torjui nollapelinsä eteen 29 kertaa.

Ottelu HIFK:ta vastaan alkoi jännittyneessä tunnelmassa täydessä Isku Areenassa. Kuva: Juha Peurala
Lue myös: Näitkö Pelicansin paidoissa elokuussa erikoista värisävyä? Silmäsi eivät valehdelleet
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi