Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans pelaa kolmatta kertaa liiga-ottelun Tallinnassa – mutta mitä sen jälkeen?

Tallinna-tapahtumista tehtiin alun perin kolmen vuoden aiesopimus. Diilin viimeinen vuosi käynnistyy nyt. Onko olemassa suunnitelmia seuraavallekin kaudelle? – On, vastaa Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu antaen ymmärtää, että seura järjestää spesiaaliotteluita tulevinakin vuosina.

Tallinnan-lautat kuljettavat Pelicans-faneja Viroon ensi tammikuussakin. Kuva: Juha Peurala

Pelicans pelaa Liigaa Tallinnassa jälleen ensi tammikuussa. Tapahtuma järjestetään kolmantena kautena peräkkäin ja tällä kertaa entistä laajempana. Tammikuun 25. päivän aikana Tondiraba-areenassa pelataan nimittäin kaksi Liiga-ottelua.

Pelipäivä käynnistyy kello 15.30 SaiPan ja Ilveksen kohtaamisella. Illalla kello 20 alkaa Pelicans–Lukko.

Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu näkee tulevassa Tallinna-tapahtumassa keskisuuren urheilufestivaalin ainekset.

– Jos viime kaudellakin puhuttiin, että tapahtuma on kuin MM-kisat minikoossa, niin nyt se on sitä vielä enemmän, kun on neljä kiekkojoukkuetta ja niiden fanit, Kolu sanoo.

– Se on ollut hyvä tapahtuma. Syy, miksi tähän ollaan edelleen lähdetty, on siellä olleilta asiakkailta tullut palaute.

Kolu ei vieläkään paljasta, paljonko edelliset Tallinnan-retket ovat seuralle tuottaneet. Plussaa joka tapauksessa, sen voi puheista päätellä.

– Jos olisi perseelleen mennyt, tuskin me olisimme sitä uudestaan tehneet. Meillä oli kolmen vuoden aiesopimus, mutta oli myös mahdollisuus juosta siitä karkuun.

Tällä kaudella tapahtuman läpivieminen ei ole pelkästään Pelicansin oma show.

– Me olemme tapahtumajärjestäjä, mutta ensimmäinen matsi on SaiPan kotiottelu. SaiPa on jakamassa kuluja ja myös tuottoja, Kolu kertoo.

Elävää musiikkia kerran kuussa

Myös Lahdessa pelattavissa kotiotteluissa on jonkin verran uutta väriä.

Viime kaudella lanseerattua Game of the Month -konseptia jatketaan. Se tarkoittaa, että joulukuu pois lukien kaikkina runkosarjakuukausina järjestetään yksi niin sanottu kuukauden ottelu, jonka yhteydessä Isku Areenassa esitetään elävää musiikkia. Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä lahtelaisen ohjelmatoimisto M-Eazyn kanssa.

Pelicansin kotipelien lippuhinnoittelu on entistä dynaamisempaa, eli mitä aiemmin lipun ostaa, sitä halvemmalla sen voi saada. Lisäksi perhe- ja lastenlippujen hinnoittelua on alennettu. Jatkossa alennetut lastenlippuhinnat pätevät myös istumapaikkoihin, ja 0–4-vuotiaat pääsevät halliin ilmaiseksi.

Pelicans alensi täksi kaudeksi istumapaikkojen perhe- ja lastenlippujen hintoja. Kuva: Antti Sepponen

Uutta on ollut myös osallistuminen jääkiekon Mestareiden liigaan eli CHL:ään. Elo-syyskuun vaihteessa pelatuissa Pelicansin kahdessa ensimmäisessä CHL-kotiottelussa yleisömäärä ylitti kummassakin 3 000 katsojan rajan.

CHL:n lohkovaihetta Pelicansilla on jäljellä kaksi ottelua. Valkovenäläisvastustaja Junost Minsk vierailee Lahdessa keskiviikkona 9. lokakuuta, ja Pelicans tekee vastavuoroisen vierailun Minskiin tiistaina 15. lokakuuta.

"Liiga tarvitsee erilaisia uusia juttuja"

Tallinna-tapahtumista tehtiin alun perin kolmen vuoden aiesopimus. Diilin viimeinen vuosi käynnistyy nyt.

Onko olemassa suunnitelmia seuraavallekin kaudelle?

– On, Kolu vastaa hymyillen.

Jonnekin vielä Tallinnaa kauemmaksi?

Jos tapahtuma oli viimeksikin kuin MM-kisat minikoossa, niin nyt se on sitä vielä enemmän. Toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu

– Sanon vain, että suunnitelmia on. Muuta en sano tässä vaiheessa.

Kolun mukaan Tallinnaan on turha enää lähteä, jos alkaa näyttää siltä, ettei tuote enää kiinnosta kuluttajia. Joka tapauksessa kuulostaa siltä, että kotiotteluita pelataan myös tulevaisuudessa muuallakin kuin Isku Areenassa.

– En tiedä, mennäänkö seuraavat kymmenen vuotta Tallinnaan vai jonnekin muualle, vai ollaanko täällä – mutta jotain tehdään, se on ihan varmaa.

– Me tarvitaan, ja Liiga tarvitsee, erilaisia uusia juttuja. Sarjan ja tapahtumien on pakko kehittyä, että pysytään kiinnostavana, tuodaan kannattajille ja sidosryhmille uusia hyviä juttuja, jotka antavat hyvän kokemuksen.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi