Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-sentteri Artturi Toivola lähestyy huippukuntoa – lahtelaisjoukkue löi Växjön harjoituskauden ainoassa kotiottelussaan

Uusiutunut lahtelaisnippu näytti kannattajilleen oivaa venymiskykyä päätöserässä.

Pelicansin voittomaalista vastanneella keskushyökkääjä Artturi Toivolalla on allaan rikkonainen kesä. Kuva: Antti Yrjönen

Pelicans esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen perjantaina, kun joukkue kohtasi ainoassa kotiharjoituspelissään ruotsalaisen Växjö Lakersin.

Monivaiheinen ja vauhdikas kamppailu tarjosi melko runsaslukuiselle lahtelaisyleisölle mielekästä jääkiekkoa.

Pelicans nappasi ottelusta voiton. Päätöserän puolivälissä syntyneet osumat siivittivät Kaanit 4–3-karkumatkalle, eivätkä isännät enää sen jälkeen johtoasemastaan luopuneet, vaikka ruotsalaiset hakivat lopussa tasoitusta ilman maalivahtia.

Pelicansin kolmannen erän esitys oli vahva. Ensin Waltteri Merelä siirsi nätin ylivoimakuvion jälkeen maalin edestä kiekon ohi Viktor Fasthin. Osa kiekkoihmisistä saattaa muistaa ruotsalaisvahdin vuoden 2011 MM-kisojen loppuottelusta, jossa Leijonat murjoi Tre Kronorin jään rakoon maalein 6–1.

Voittomaalista vastasi hyvän ottelun pelannut Artturi Toivola, joka summasi tehot 2+1.

– Aloitimme todella väkevästi, mutta sen jälkeen ote kirposi. Oli hyvä nähdä, että tästäkin joukkueesta löytyi uskoa. Tiesimme, että jos vaan paiskimme hommia, matsi kääntyy eduksemme, Toivola sanoi.

Tunteet kuumenivat ottelun tiimellyksessä. Kuva: Antti Yrjönen

Alla rikkonainen kesä

Toivolan kesä ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Lupaava sentteri joutui olemaan pitkään sivussa tositoimista. Kun muut joukkuetoverit vetivät pää märkänä treeniä, Toivola seurasi touhua sivusta. Hieman omituinen sairauskierre vesitti Toivolan kesän.

– Jos ihan rehellisesti sanon, niin kesä meni ihan vihkoon. Nyt olen saanut onneksi vetää jo reilut kaksi kuukautta täysiä. Voisin jopa väittää, että alan pikkuhiljaa olla siinä kunnossa, missä olin, kun edellinen kausi loppui. Mitkään punttisalin ennätykset eivät ole paukkuneet, mutta onhan tässä aikaa laittaa itsensä kondikseen.

Toivola odottaa jo malttamattomana tosipelien alkamista. Ennen CHL-taipaleen alkua odottaa vielä tänään lauantaina perinteinen kohtaaminen yhteistyöseura Heinolan Peliittoja vastaan pelattava kauden viimeinen treenimatsi.

Taavi Vartiainenkin löysi ottelun tiimellyksessä ruotsalaisleiristä tanssiparin itselleen. Kuva: Antti Yrjönen

Tulevana perjantaina Pelicans saa CHL-avauksessaan vastaan tshekkiläisen HC Ocelari Trinecin.

– Vaikka harjoituskauden pelit ovatkin menneet vaihtelevasti, niin onhan se nyt nättiä, että aletaan laskea pisteitä ja pelit kovenevat. Tätä on odotettu, Toivola korosti.

Toivolalla on hyvä kutina uudesta Pelicansin nipusta.

– Tosi hyvältä vaikuttaa. Nuoria ja innokkaita äijiä on koko koppi täynnä. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa, mutta sehän potkii meitä kaikkia eteenpäin.

Pelicansin avausmaalista vastasi Jesse Ylönen (1+1). Myös puolustaja Casimir Jürgens (0+2) ylsi kahteen tehopisteeseen.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi