Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Oikea all star -ilta! Kiekkotähdet tekivät hyvää Lahdessa

Pelicansista Detroit Red Wingsin organisaatioon ponnistanut Oliwer Kaski ei onnistunut maalinteossa.

Lahdesta jäi hyvät muistot Oliwer Kaskelle, eikä hän usko olleen sattumaa, että niin moni muukin Pelicansin pelaaja kehittyi viime kaudella. Kuva: Ronja Koskinen

Oliwer Kaski palasi hyvillä mielin Lahden Isku Areenalle, jossa hän pelasi täysosumakauden. Kaski oli viime kaudella Pelicansin paras pistemies ja maalintekijä. Hän vei nimiinsä myös Liigan puolustajien piste-, maali- ja syöttöpörssin.

Kaiken päälle Kaski palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana, ja tulihan keväällä myös maailmanmestaruus.

– Harmittaa, että hävittiin puolivälieräsarja, mutta muuten kausi Lahdessa oli tosi hieno. Moni pelaaja otti isoja steppejä, hän sanoi valmistautuessaan uransa ensimmäiseen Alumni All Star -hyväntekeväisyystapahtumaan.

Isku Areenalla nähtiin lukuisia NHL-pelaajia sekä uransa lopettaneita tähtiä Aleksander Barkovista Raimo Helmiseen, Kaapo Kakosta Jere Lehtiseen, Mikko Rantasesta Esa Tikkaseen, Patrik Laineesta Lasse Oksaseen, Miro Heiskasesta Teppo Nummiseen ja Ruotsin John Klingbergistä Reijo Ruotsalaiseen.

NHL:ää aikoo pelata tulevalla kaudella myös Kaski.

– Toivon, että saan reilun mahdollisuuden näyttää. Detroitissa pitäisi tulla mahdollisuuksia päästä pelaamaan. Osin siksi seuran valitsin.

Kaski on treenannut kesän Helsingissä Ari Räsäsen johdolla.

– Onhan se ollut erilaista kuin joukkueen kanssa treenaaminen. On haettu jalkoihin räjähtävyyttä, tasapainoa ja luistelua on hiottu.

Kausi Pelicansissa jätti Kaskelle hyvän maun lahtelaisesta kiekosta. Hän uskoo, ettei joukkueen menestys runkosarjassa ollut seuralta yhden kauden suonenveto.

– Pienten seurojen on pakko yrittää hankkia kehittyviä pelaajia, kun ei ole mahdollista ostaa valmiita pelaajia. En usko sen olleen sattumaa, että niin moni otti niin isoja steppejä. Jokapäiväinen tekeminen on seurassa hyvällä mallilla.

Kiekkotähtien nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa ennen ottelun alkua. Kuva: Ronja Koskinen

Liiga Alumnin missiona on edistää entisten pelaajien sopeutumista uran jälkeiseen elämään. Kasken ura on hyvässä nousussa, eikä hän hirveästi ole uran jälkeiselle elämälle ajatuksia uhrannut.

– Keskityn pelaamaan mahdollisimman hyvin. Raha-asioissa pitää tietysti olla fiksu, että jotain on sukanvarressa uran jälkeen. Alumni-toimintaa pidän tosi tärkeänä. Pelaaja ei voi tietää, kuinka pitkä urasta tulee, eikä sen päättyminen aina ole itsestä kiinni.

Kaski on lukenut finanssialaa puolitoista vuotta, mutta keskittyy nyt ainoastaan jääkiekkoon.

Toivon, että saan reilun mahdollisuuden näyttää. Jääkiekkoilija Oliwer Kaski

– Joskus kuulee, että jääkiekkoilijat eivät halua opiskella, mutta ei se aina niinkään ole. Vaikea se on kouluja käydä, jos vaikka nousee Liigaan 17-vuotiaana.

Kotijoukkue Hämeen Alumnin, jonka pelaajat olivat pääosin Lahdesta, Hämeenlinnasta ja Tampereelta, avausmaalin sivalsi Marko Jantunen. Jantunen kirjautti tehopisteen myös siitä, että Lahdessa nähtiin kerralla näin paljon kovia kiekkotähtiä.

– Kun tämä Oulussa ekan kerran järjestettiin, aloin kinuamaan tapahtumaa Lahteen. Hienoa, että tämä näin laajenee. Tapahtuma on upea. Yleisöä on paljon. Meillä on hieno kiekkoperhe. Oli aika jolloin en perheeseen kuulunut, mutta olen iloinen, että olen taas sen jäsen, hän sanoi.

Jantunen nousi pelaajauraansa seuranneesta huumehelvetistä osin alumnin tuella. Nyt hän toimii suomalaisten kiekkoilijoiden päihdehoito-ohjelman koordinaattorina.

Joakim Savolainen ja Max Tiukkanen olivat myymässä kiekkoja. Talkoohomma oli F1-junnuille mieluinen kutsu. Kuva: Ronja Koskinen

Pelicansin F1-joukkueen juniorit Joakim Savolainen ja Max Tiukkanen olivat saapuneet katsomaan kiekkotähtiä. Kaksikon tehtäviin kuului myös kiekkojen myynti tapahtumassa. Kolmatta kertaa järjestetyn Alumni All Starin tuotto meni lasten ja nuorten kiekkoharrastuksen tukemiseen.

Talkookutsu oli pojille mieluinen yllätys.

– Oltiin kopissa ennen treenejä, kun ovi aukesi. Ihmeteltiin, mitä Nemo (Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen) täällä tekee. Niilo (Laakoli) pääsee pudottamaan avauskiekon. Siksi ollaan täällä.

Isku Areenassa oli paikalla myös Teemu Selänne, joka ei kuitenkaan perjantaina lähtenyt jäälle. Kuva: Ronja Koskinen

Laakoli, Savolaisen ja Tiukkasen joukkuekaveri, keräsi pelipaitaansa nimimiesten nimikirjoituksia.

– Kaapo Kakko, Teemu Selänne, Patrik Laine ja yksi mitä en muista, hän eritteli saalistaan.

Laakoli ei sanojensa mukaan jäälle menoa jännittänyt, vaikka kaukalossa odottikin joukko NHL-pelaajia.

Liiga Alumni oli varsinaisella peliajalla parempi 3–2. Taitokilpailussa kovimman lämärin ampui Patrik Laine, 156 kilometriä tunnissa.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi