Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans-valmentaja Ville Niemisen kuti on kunnossa hyväntekeväisyystapahtumaa varten – "Huikeat pelit on tulossa"

NHL:n supertähtiä ja takavuosien legendoja vilisevän Alumni All Star -tapahtuman tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Isku Areenan tähdistöpelin päättävässä taitokisassa ei pelkällä suunsoitolla pärjää.

Pelivarusteet mahtuvat yhä Pelicans-valmentaja Ville Niemisen ylle. Myös suunsoitto luonnistuu vanhaan malliin. Kuva: Aake Roininen

CHL-kausi on jo nurkan takana eikä Liigan runkosarjan alkuunkaan ole aikaa kuin nelisen viikkoa. Hyökkäyksessä on jopa ylitarjontaa, mutta alakertaan pitäisi vielä löytää mielellään oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja. Nämä ja monet muut pelilliset asiat ovat pyörineet Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisen päässä viime aikoina.

Ammattilaisjoukkueen valmentaminen on raakaa työtä. Ulospäin näkyvin duuni tehdään jäällä, mutta valtaosa aherruksesta tapahtuu neljän seinän sisällä valmentajakammiossa ja omassa pääkopassa.

Perjantaina Niemisellä on mahdollisuus päästä nauttimaan itse pelaamisesta numero 17 selkämyksessään, kun Liiga Alumnin kolmatta kertaa järjestettävä All Star -tapahtuma kerää nykyiset NHL-tähdet ja takavuosien kiekkolegendat Lahden Isku Areenaan.

– Hyvä, että kerran vuodessa pääsee pelaamaan. Tähän otteluun on valmistauduttu huolellisesti. Koko kesä on saunottu, venytelty ja lauottu levyltä. Pelivarusteetkin mahtuvat vielä päälle, mutta aika robocopiksi niissä itsensä tuntee, Nieminen naurahtaa.

Porilaislegenda Veli-Pekka Ketola (vas.) ja viisinkertainen Stanley cup -voittaja Esa Tikkanen tähdittävät Liiga Alumnin joukkuetta. Kuva: Aake Roininen

Tikkasen uudet polvet

Pelicans-käskijä edustaa tähdistöpelissä Lahden, Hämeenlinnan ja Tampereen kiekkosuuruuksista koostuvaa Hämeen Alumnia. Vastaan luistelevassa Liiga Alumnin joukkueessa viilettävät muun Suomen huippunimet, kuten viisinkertainen Stanley cup -voittaja Esa Tikkanen sekä mahdollisesti myös Teemu Selänne, jonka pelaaminen on vielä toistaiseksi epävarmaa.

– Tikkanenkin on saanut uudet polvet, joten luistin varmasti kulkee. Huikeat pelit on tulossa. Jos saisin valita nimilistasta oman mielikentälliseni, niin istuisin itse penkillä, Nieminen veistelee.

– Koska olemme Lahdessa, niin valitsisin hyvän pelitoverini Toni Lydmanin puolustukseen yhdessä Tampereen Tapparan Teppo Nummisen kanssa.

Pelicansista Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Oliwer Kaski (vas.) ja Leijonien voittama MM-pokaali nähdään perjantaina Isku Areenalla. Kuva: Päivi Tuovinen

Nieminen olisi mielellään testannut yhteispelin toimivuutta vastapuolella viilettävien idoliensa, Tikkasen ja Veli-Pekka Ketolan kanssa. Kaksikon sijaan entinen Pelicans-hyökkääjä Leo Komarov on sanavalmiin Niemisen kanssa samassa jengissä. Nähtäväksi jää, löytääkö sanavalmis duo yhteisen kielen kaukalossa.

– Muistan omalta pelaajauraltani, ettei Komaroville viitsinyt edes vastata, koska hänen viesteistään ei saanut mitään selvää.

Tähdistöottelun peliaika on 2 x 20 minuuttia. Kolmas erä korvataan erilaisia peliominaisuuksia testaavalla taitokilpailulla.

– Jos suunsoitto olisi mukana taitokisassa, niin osallistuisin siihen. Mutta kuten aiemmin sanoin, olen ampunut koko kesän levyltä, joten kuti on kunnossa, vakuuttaa Nieminen.

Pelicansissa kaudet 2006-09 pelannut Leo Komarov viilettää Ville Niemisen rinnalla Hämeen Alumni -joukkueessa. Kuva: Vesa Tapiola

Takavuosien talkoolaisuus kunniaan

Raumalla ja Oulussa aiemmin järjestettyjen Alumni All Star -tapahtumien tapaan myös Lahden perjantaipäivän tuotto menee kokonaisuudessaan lasten ja nuorten kiekkoharrastuksen tukemiseen.

Varat ohjataan Alumnin Tukisäätiön rahastojen kautta tuen tarvitsijoille. Pieni osa tuotosta ohjautuu Liiga Alumnin kriisirahastoon, josta alumneja voidaan tukea heitä kohdanneissa kriisitilanteissa, muun muassa vakavien päihdesairauksien hoito-ohjelmassa.

– Urheiluhommista on nykyisin poistunut sellainen talkoolaisuus, että pidetään kaikista huolta. Tänä päivänä pidetään enemmänkin vain omista huolta. Erittäin tärkeää, että meillä on tällaisia avustusmenetelmiä, painottaa vuonna 1997 omaa nimeään kantavan ja Tapparan vähävaraisia junioripelaajia tukevan stipendirahaston perustanut Nieminen.

Reilun 20 toimintavuoden aikana Niemisen ja Tappara ry:n rahastosta on jaettu taloudellista tukea yhteensä yli 130 000 euroa.

Alumni All Star -tähdistöottelu: Hämeen Alumni–Liiga Alumni perjantaina 16.8. klo 18.30 Isku Areenalla.

Lue myös: Maisemanvaihdoksella kohti läpimurtoa? Pelicans-kasvatti Jonne Jantunen siirtyy Turkuun
Tähdistöjoukkueiden kokoonpanot

Hämeen Alumni

Maalivahdit: Veini Vehviläinen, Juuse Saros.

Puolustajat: Oliwer Kaski, Kari Eloranta, Jyrki Lumme, Teppo Numminen, Henri Jokiharju, Toni Lydman, Marko Tuulola, Joni Tuulola.

Hyökkääjät:

Jarkko Varvio, Marko Palo, Lasse Oksanen, Aleksander Barkov, Ville Nieminen, Antti Miettinen, Roope Hintz, Patrik Laine, Janne Ojanen, Niko Kapanen, Raimo Helminen, Leo Komarov, Marko Jantunen.

Valmentajat: Hannu Aravirta, Pasi Nurminen.

GM: Janne Laukkanen.

Joukkueenjohtajat: Kimmo Peltonen, Erik Kakko.

Huoltajat: Lasse Laukkanen, Juha Selin, Pelicansin huoltajat.

Maalivahdit: Kevin Lankinen, Antti Niemi.

Puolustajat: John Klingberg, Miro Heiskanen, Janne Niinimaa, Julius Honka, Sami Helenius, Reijo Ruotsalainen, Esa Lindell.

Hyökkääjät: Teemu Selänne (paikalla, mutta pelaaminen epävarmaa), Esa Tikkanen, Juha Lind, Veli-Pekka Ketola, Jesperi Kotkaniemi, Kaapo Kakko, Jere Lehtinen, Jussi Jokinen, Lauri Korpikoski, Joel Kiviranta, Valtteri Filppula, Teuvo Teräväinen, Mikko Rantanen.

Valmentajat: Jukka Jalonen, Erkka Westerlund.

GM: Kari Takko.

Joukkueenjohtaja: Tony Salmelainen.

Huoltajat. Riku Koivunen, Pelicansin huoltajat.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi