Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Tomi Karhunen kyttäili, kunnes löysi haluamansa Pelicansista – "Tämä joukkue pelaa voitosta"

Kolminkertainen Suomen mestari ei kiirehtinyt kesällä seuravalintansa kanssa, vaan keskittyi laittamaan itsensä kuntoon. Karhunen tietää, että Pelicansissa odottaa kova kilpailu ykkösvahdin paikasta.

Tomi Karhunen on pelannut Liigassa viimeksi kaudella 2015-16, jolloin hän torjui Tapparan Suomen mestariksi. Kuva: Sami Saarenpää

Kärppien ja Tapparan riveissä kolmea peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 2014–16 juhlinut Tomi Karhunen vahvistaa Pelicansin maalivahtiosastoa alkavalla kaudella. Lahtelaisseura tiedotti keskiviikkona Karhusen yksivuotisesta sopimuksesta.

Joensuun Jokipoikien 29-vuotias kasvatti saapuu Lahteen paikkaamaan Pohjois-Amerikkaan siirtyneen Jakub Skarekin jättämää aukkoa. Karhunen muodostaa lahtelaisten alkavan kauden maalivahtikaksikon yhdessä Atte Tolvasen kanssa.

Kilpailutilanne näyttää tiukalta. Karhusen meriitit ovat kovat, mutta Tolvanenkin antoi viime kaudella vahvoja näyttöjä AHL:ssä ja yliopistosarja NCAA:ssa.

– Tilanne on sama joka vuosi ja jokaisessa joukkueessa, Karhunen kuittasi keskiviikkona ensimmäisen Pelicans-jääharjoituksensa jälkeen.

– Pelipaikasta on joutunut aina kilpailemaan. Se kuuluu ammattilaisurheiluun.

"Olin avoin vaihtoehdoille"

Viime vuosina loukkaantumisista kärsinyt Karhunen ei halunnut kiirehtiä uuden työnantajan valinnassa. Pelicansin maalivahtitarpeiden edessä päätös oli kuitenkin helppo.

– Seurasin tilannetta ihan rauhassa ja keskityin laittamaan itseni kuntoon. Eihän kausi ole vielä alkanutkaan, joten hyvinhän tässä on aikaa pelien alkuun, Karhunen huomautti.

Sille, löytyisikö uusi seura koti- vai ulkomailta, ei ollut Karhusen mukaan mitään merkitystä.

Tomi Karhunen on edustanut KHL:n kiinalaisseuraa Kunlun Red Staria kahteen otteeseen. Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

– Olin avoin kaikille vaihtoehdoille. Nyt kun sopiva löytyi, valinta oli helppo tehdä. Palaset loksahtelivat loppujen lopuksi aika nopeasti paikoilleen, kun Pelicansille tuli tarve hankkia maalivahti.

Kolmen SM-kullan lisäksi Karhunen oli voittamassa myös Slovakian mestaruutta HC Slovan Bratislavan mukana keväällä 2012. Lahtelaisten nuorekas joukkue sai laatumaalivahdin mukana myös aimo annoksen voittamisen kulttuuria.

– Varmasti tietyissä tilanteissa siitä on hyötyä, että on ollut kovissa paikoissa. Toivottavasti pystyn kokemuksella auttamaan joukkuetta, vaatimaton Karhunen pyöritteli.

Takana matkavuosia

Karhusen osoite on vaihtunut tiuhaan Tapparassa keväällä 2016 voitetun SM-kullan jälkeen. Aluksi tie vei KHL:ään, kun juuri liigaan nostettu seura Kunlun Red Star pestasi maalivahdin joukkueeseensa.

Nyt kun sopiva vaihtoehto löytyi, valinta oli helppo tehdä. Maalivahti Tomi Karhunen

Ura kiinalaisseurassa ei alkanut toivotulla tavalla, sillä Karhunen loukkaantui jo alkukaudesta. Kaukaloon palattuaan hän kuitenkin nousi joukkueensa ykkösmaalivahdiksi ja torjui 27 ottelussa kiitettävällä torjuntaprosentilla 92,7.

Seuraavakin kausi alkoi Kunlunissa, mutta päättyi toisen KHL-seura Vitjaz Podolskin kautta Sveitsin pääsarjaseura HC Ambri-Piottaan. Kaudella 2017–18 loukkaantumisista ja pelaajakiintiöpakotteista kärsinyt Karhunen pelasi yhteensä vain 14 ottelua.

Viime kaudella ulkomaakierros jatkui ruotsalaiseen SHL-seura Brynäsiin ja uudemman kerran Kunluniin.

Tuttuja ihmisiä ympärillä

Kiertolaisvuosien jälkeen Karhunen halusi löytää vakituisen joukkueen, jossa hän pystyy saamaan itsestään enemmän irti myös pelillisesti.

– Se varmasti auttaa urheilulliseen suorituksen tasoon, kun ei ole niin suurta turbulenssia. Täällä on tuttuja ihmisiä ympärillä ja yhteinen äidinkieli pukukoppikielenä. Pelicansiin siirtymisessä on monia hyviä puolia ja henkilökohtaisesti uskon vahvasti siihen, että tämä joukkue pelaa tällä kaudella voitosta.

Pelicansin kannalta hyvä puoli on se, että joukkueessa on kaksi laadukasta ja peliajasta taistelevaa maalivahtia.

– Karhunen tuo meille rutkasti kokemusta ja osaamista maalivahtiosastolle. Mies muodostaa Atte Tolvasen kanssa erittäin vahvan maalivahtitandemin, joten tämä sektori on meillä nyt erinomaisessa kunnossa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi Pelicansin tiedotteessa.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi