Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansilla opintäyteinen iltapuhde Imatralla – "Vastassa oli äijämäinen aikuisten jääkiekkojoukkue"

KHL-joukkue näytti lahtelaisille pelaamisen mallia.

Jasper Patrikainen torjui viime kaudella kahdeksan Mestis-ottelua Peliittojen tolppien välissä. Kuva: Tuomo Seppänen

Pelicansin mollivoittoiset harjoituspelit saivat jatkoa Imatralla tiistaina. Vastassa ollut KHL-joukkue Vitjaz laittoi hyrskyn myrskyn ja takoi taululle murskaavat lukemat 8–1.

Kamppailusta voi surutta käyttää hieman kulunutta ilmaisua isät vastaan pojat. Asian myönsi rehdisti myös lahtelaisten päävalmentaja Ville Nieminenkin.

– Nyt vastassa oli äijämäinen aikuisten jääkiekkojoukkue. Tulos oli myös sen mukainen, Nieminen sanoi.

Parempi jokaisella osa-alueella

Vitjaz oli jokaisella osa-alueella valovuoden Pelicansia edellä. Räikeimmin paremmuus näkyi lahtelaisten maalinedustalla, josta venäläiset latoivat kuusi ensimmäistä osumaansa.

Se oli tavallaan sääli, sillä Pelicansin maalissa pelasi oma kasvatti Jasper Patrikainen, 19. Ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa liigamiehistössä torjunut Patrikainen jäi Vitjazin myllytyksessä turhan yksin. Kenttäpelaajista ei juuri apua ollut.

Vaikka Patrikainen joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa kahdeksan kertaa, mahtui 60 minuuttiin myös hyviä hetkiä. Niistä varmasti mieleenpainuvin oli avauserän komea rankkaritorjunta.

Patrikainen valittiin viime kaudella A-nuorten SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Pelicansin puolustuspää oli suurissa vaikeuksissa läpi ottelun. Ville Nieminen ei sortunut selittelyyn.

– Vastustaja oli todella laadukas. Me emme pärjänneet kamppailupelaamisessa ollenkaan. Silloin kun et voita kamppailuja, pelaaminen on juuri niin vaikeaa kuin se nyt oli.

Pelicansin 4–1-kavennusmaalista toisessa erässä vastasi kapteeni Hannes Björninen, joka siirsi ylivoimalla Topi Jaakolan viivakudin reppuun.

Edessä vielä yksi harjoituspeli

Pelicansilla on edessään vielä yksi virallinen harjoituspeli ennen CHL-kauden alkamista. Ensi viikon perjantaina lahtelaiset kohtaavat kotonaan ruotsalaisen Växjö Lakersin.

Joukkue tulee elämään vielä jonkin verran ennen kuin tosipelit alkavat. Tiistain uutinen tshekkimaalivahti Jakub Skarekin siirrosta New York Islandersin riveihin tietää sitä, että Kaanit lähtee molarikaupoille. Sen lisäksi puolustuspää huutaa apuvoimia.

– Saimme taas hyvää tietoa sekä joukkueesta että yksittäisistä pelaajista. Nyt huomasimme sen, mikä ero on Liigan ja KHL:n välillä. Jonain päivänä ero on suurempi, toisena päivänä pienempi. Nyt se oli aika suuri, Nieminen sanoi.

Niemisen mukaan Pelicansilla riittää työsarkaa. Etenkin puolustusalueella.

– Joudumme puolustamaan liian pitkiä päätypelijaksoja. Sitä täytyy parantaa ja etsiä myös keinoja siihen. Ylipäätään puolustamisen määrä on peleissä vielä liian iso.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi