Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

A-nuorten SM-liigan viime kauden paras puolustaja liittyi Pelicansin harjoitusvahvuuteen

Espoon Bluesin juniorikoulun läpikäynyt Jaakko Haarti vahvistaa lahtelaisseuran liigamiehistön harjoitusrinkiä.

Lupaava puolustaja Jaakko Haarti liittyi Pelicansin harjoitusrinkiin. Kuva: Anssi Hietamaa

Pelicans tiedotti verkkosivuillaan, että Espoon Bluesin juniorikoulun läpikäynyt Jaakko Haarti vahvistaa lahtelaisseuran liigamiehistön harjoitusrinkiä.

Oikea käsi alhaalla pelaavaa Haartia, 20, kuvaillaan kiekolliseksi puolustajaksi. 180-senttinen Haarti valittiin viime kauden päätteeksi A-nuorten SM-liigan All Star -kentälliseen sekä sarjan parhaaksi puolustajaksi.

Itselleni tuli kuitenkin yllätyksenä, kuinka ratkaisevassa roolissa koulumenestys on yliopistoliigassa. Puolustaja Jaakko Haarti

Mainiosti sujuneen kauden päätteeksi Haartin aikeissa oli siirtyä Yhdysvaltojen yliopistoliigaan (NCAA), mutta suunnitelmiin tuli muutos muutaman rapakon takana vietetyn viikon jälkeen.

– Tein koulun eteen paljon hommia, jotta paikka yliopistoliigassa aukeaisi. Itselleni tuli kuitenkin yllätyksenä, kuinka ratkaisevassa roolissa koulumenestys on yliopistoliigassa myös jääkiekon suhteen. Mikäli et pääse kursseja läpi, et pääse pelaamaan ja niin edelleen. Tiedän, että jos haluan satsata jääkiekkoon, niin minun pitää laittaa siihen kaikki panokset, Haarti sanoo Pelicansin verkkosivuilla.

Kopissa tuttuja naamoja

Haarti on iloinen Pelicansin tarjoamasta mahdollisuudesta. Aiemmilta vuosilta tutut pelikaverit ovat helpottaneet uuden tulokkaan sopeutumista Lahteen.

– Jessen (Ylönen) kanssa ollaan pelattu samoissa jengeissä, samoin Haatasen Aleksin. Myös Kinnusen Santtu on tuttu maajoukkueesta. Jesse on heti opastanut paljon ja näyttänyt kaupunkia, Haarti listaa.

Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkasen mukaan Haarti on erittäin potentiaalinen pelaaja. Laukkanen ei kuitenkaan lähde arvailemaan, lunastaako nuorukainen heti paikkansa liigamiehistöstä vai hakeeko vauhtia miesten peleihin Mestiksen Peliitoista.

– Viime kauden suoritukset A-nuorissa osoittavat, että kyseessä on huippuluokan lahjakkuus, mutta totuttelu miesten peleihin ottaa varmasti oman aikansa. Meidän tiivis Peliitat-yhteistyö on tällaisten nuorten pelaajien kohdalla erittäin arvokas, Laukkanen kommentoi.

Jaakko Haartin uratilastot löydät täältä.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi