Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans lähti Pitsiturnaukseen pärjäämään ja voitti koko turnauksen – "Raskas, mutta antoisa päivä"

Hyökkääjä Jesse Ylönen tarjosi viihdettä koko rahalla.

Pelicans voitti jääkiekon Pitsiturnauksen. Arkistokuva. Kuva: Katja Luoma

Historian 26:s Pitsiturnaus päättyi perjantai-iltana taas Pelicansin juhliin. Tasan vuosi sitten lahtelaisjoukkue vei myös kauden avausturnauksen nimiinsä.

Pelicansin päivä oli pitkä ja raskas. Nuorella ryhmällä liikkeellä ollut Pelicans aloitti alkusarjan väännöt aamulla kello yhdeksän KooKoota vastaan.

Finaali Ässiä vastaan alkoi iltakahdeksalta, joten ei ollut suuri ihme, jos muutamilla pelaajilla oli hieman piimää pohkeissa.

– Tämä oli todella raskas, mutta samalla sangen antoisa päivä. Silloin kun Pitsiin lähdetään mukaan, niin siellä yritetään myös pärjätä, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sanoi.

 

Joukkueen pirtein pelaaja läpi turnauksen oli Jesse Ylönen. Jos Ylönen teki jo viime kaudella useisiin kiekkoihmisiin vaikutuksen kypsällä pelaamisellaan, niin nyt vikkelä laituri on ottanut kehityksessään huomattavia askelia.

Ylönen vei myös turnauksen pistepörssin voiton tehoilla 2+3. Tehojakin tärkeämpää on Ylösen kyky ja halu pelata molempiin suuntiin. Ylönen kuuluu myös siihen kategoriaan, joka pystyy tekemään kanssapelaajistaan parempia.

Muita tehokkaita lahtelaispelaajia olivat Hannes Björninen (2+1), unkarilaisvahvistus Janos Hári (0+3), Jonatan Tanus (2+0), Severi Lahtinen (2+1) ja Frank Gymer (2+1).

Kummatkin maalivahdit esiintyivät myös edukseen. Jakub Skarekista ja Atte Tolvasesta voi odottaa vahvaa kaksikkoa myös liigakaudella.

"Voin sanoa pojille, että hyvin meni"

Pelicansin nuori ja kokematon puolustusosasto ansaitsee myös maininnan. Siellä luutivat Aapo Ahola, Toni Hannukkala, Aleksi Ek, Jarkko Pynnönen, Santtu Kinnunen, Matteo Pietroniro ja Santeri Koponen.

Nieminen antoi pakistolle puhtaat paperit.

– Haluamme puolustaa rohkeasti eteenpäin ja pelata hyvin kiekolla. Kun näitä juttuja valmentajana seurasin, voin sanoa pojille, että hyvin meni.

Kauden ensimmäiset pelit ovat aina vaikeita. Pelaajilla on intoa enemmän kuin laki sallisi. Vaikka Pelicans aloitti jääharjoittelun vasta tällä viikolla, siihen nähden luistin kulki jopa yllättävänkin rivakasti. Myös pelilliset asiat toimivat ajoittain vähintäänkin tyydyttävästi.

– Tärkeintä oli nähdä se pelaamisen riemu. Pojat ilmiselvästi nauttivat taas jääkiekosta. Pelasimme vaistoilla, mutta teimme sen silti yhdessä. Muutamat nopeat pelitilanteet selvitimme kuin aikamiehet. Sen lisäksi kaukalossa piisasi puhetta, joka on ehdottoman hyvä merkki. Kaikkiaan pelaamisessamme oli lupaavia elementtejä. Ensi viikolla treenaamme maanantain ja tiistain. Keskiviikko on testipäivä. Viikonloppuna sitten taas pelataan, Nieminen sanoi.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi