Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Nuorella joukkueella lähdetään, että tunnetaan elävämme" – Pelicans palasi harjoituksiin, katso video

Kun kuluva viikko alkoi, Pelicansin liigajoukkue palasi kesälomilta jääharjoituksiin. Joukkue harjoittelee tämän viikon ajan evakossa Lahden Launeen SOL Areenassa. Isku Areenassa ei ole vielä jäätä, koska hallissa järjestetään muita tapahtumia.

Ensimmäiset pelit ovat edessä jo perjantaina. Pelicans aikoo lähteä nuorisopainotteisella miehistöllä perinteikkääseen Rauman Pitsiturnaukseen, jossa joukkue puolustaa viimevuotista voittoaan.

Joukkueen terveystilanne on hyvä. Päävalmentaja Ville Niemisen mukaan kaikki sopimuspelaajat olisivat pelivalmiudessa, jos liigakausi alkaisi tällä viikolla. Monille kokeneille pelaajille annetaan nyt kuitenkin rauha keskittyä harjoitteluun.

– Nuorella joukkueella lähdetään, että tiedetään ja tunnetaan elävämme. Pitsiturnaus on paljon sitä: että saa tunteen puseroon, että kausi on alkanut, Nieminen sanoo.

Harjoitusvahvuudessa on miehiä, joista valita.

– Hyökkääjiä on seitsemän ketjua. Materiaalia on, ja kilpailu hyökkäyspäässä on kova.

"Harmaantunut, kaljuuntunut, vuoden viisaampi ja vuoden huonommat jutut", kuvailee Ville Nieminen kehittymistään Pelicansissa. Kuva: Mirja Hussain

Puolustajapuolella tilanne on ohuempi, ja vahvistuksia on vielä haussa. Harjoitusvahvuudessa on mukana kokenut kanadalaispakki Ryan Glenn, joka on perhesiteidensä vuoksi aiemminkin treenannut kesällä Lahdessa.

Pelicansilla ei kuitenkaan ole suunnitelmia Glennin, 39, kiinnittämiseksi. Sama koskee maalivahti Karri Rämöä, joka harjoittelee nyt Pelicansin mukana mutta tähyää ensisijaisesti ulkomaille.

Nieminen on mielissään, kun harjoitusringissä on mukana lisävahvistuksia. Miehiä tarpeeksi, jotta pelaajat saa siististi jaettua kahteen harjoitusryhmään. Tiistaina aamujääharjoitukset pidettiin kahdessa tunnin satsissa, kolme kentällistä kerrallaan jäällä.

– Kun illalla vielä pidetään maalinteko- ja laukausharjoituksia, tarvitaan aina ylimääräisiä pelaajia, että saadaan harjoitteet pyörimään, Nieminen havainnollistaa.

Maalivahtiosastolla Rämölle on käyttöä siksikin, koska Jakub Skarek lähtee lähiviikkoina maajoukkuetehtäviin ja myöhemmin mahdollisesti NHL-leirille.

Skarekin kanssa Pelicansin ykkösmaalivahdin paikasta kilpailee Pohjois-Amerikasta värvätty Atte Tolvanen. Rinkiin kuuluu myös 19-vuotias Jasper Patrikainen, joka valittiin viime kaudella nuorten SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Puolustaja Ryan Glenn, 39, on mukana Pelicansin harjoitusringissä. Kuva: Mirja Hussain
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi