Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

"Ihan mahtava homma", sanoo Pelicans-hyökkääjä, kun kilpailutilanne on entistäkin kovempi

Pelicans palasi jääharjoituksiin maanantaina. Tämä viikko menee vielä evakossa Isku Areenassa, mutta pelaajia se ei haittaa.

Tällä kertaa paita pysyi päällä. Instagram-tilillään Taavi Vartiainen on poseerannut kevyemmissäkin tunnelmissa. Kuva: Mirja Hussain

Launeen SOL Areena on aika paljon kaupungin pääjäähallia Isku Areenaa vaatimattomampi, mutta Taavi Vartiainen ei valita.

– Ei kai kaukalon koossa ole mitään eroa, Pelicans-hyökkääjä kuittaa.

– Tehdään oheisharjoitteet Iskulla ja tullaan sitten tänne. Vähän on siirtymiä, mutta ei se haittaa.

Vartiainen ja muu Pelicans-miehistö palasi kesälomilta jääharjoituksiin maanantaina. Tämän viikon kestävä evakko johtuu siitä, että Isku Areenalla ei vielä ole jäätä. Reilu viikko sitten hallissa järjestettiin esperanton maailmankongressi ja tällä viikolla Kuninkuusravien iltajuhlat.

Askeettinen ympäristö sopii siihen työnteon meininkiin, jota joukkueet tähän vuodenaikaan mielellään mainostavat. Kesällä on rentouduttu, mutta myös pidetty kropasta huolta.

– Nyt ollaan todella kovassa tikissä. Ilman paitaa -kuvia on eksynyt sosiaaliseen mediaan. Kerrankin on uskaltanut laittaa niitä, Vartiainen sanoo.

Toden totta, Vartiaisen Instagram-tililtä löytyy heinäkuulta otos, jossa mies poseeraa Kreetan saarella Elafonisin rannalla, tiheään tatuoitu ylävartalo paljaana.

– Se oli avovaimon idea. Minä en kuulemma huolehdi omasta sosiaalisesta mediastani enää, Vartiainen nauraa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Taavi Vartiainen (@tallukka800) jakama julkaisu

Merelän nimi mieleen

Vartiainen on yksi hyökkääjistä, jotka käyvät kovaa kilpailua pelipaikoista Pelicansin pelaavassa liigamiehistössä.

Peliruuhka on entistä kovempi, kun Pelicansin ohjelmassa ovat ensimmäistä kertaa Mestareiden liigan eli CHL:n pelit. Loukkaantumisiakin tulee väistämättä.

Juuri nyt tilanne on kuitenkin se, että kaikki ovat terveenä. Pelicansilla on yli viiden ketjun verran hyökkääjiä, jotka eivät ole juniori-ikäisiä. Tähän päälle vielä juniorikirittäjät päälle.

– Se on ihan mahtava homma. Tuo motivaatiota jokaiselle. Mitä enemmän kilpailua, sitä enemmän repii itsestään irti, Vartiainen näkee.

Siinä saa aika kovaa vetää, jos haluaa minusta ohi tulla. Pelicans-hyökkääjä Taavi Vartiainen

– Ei se ainakaan minua jännitä yhtään. Siinä saa aika kovaa vetää, jos haluaa minusta ohi tulla. Mulla on motivaatio kondiksessa. Yritän repiä muita samalla eteenpäin siinä hienossa kilpailutilanteessa.

Vartiainen, 25, pani viime kaudella niin piste- kuin maaliennätyksensä uusiksi tehtyään runkosarjassa tehot 11+8=19.

– Totta kai henkilökohtaisena tavoitteena on taas kasvattaa peliaikaa, ottaa isompi rooli, olla johtava pelaaja alivoimassa ja tehdä enemmän pisteitä kuin viime kaudella.

Terveessä tilanteessa kilpakumppaneita pitää uskaltaa myös kehua. Kun Vartiaiselta kysyy tärppejä pelaajien seurantaan, hän nostaa esiin 21-vuotiaan Waltteri Merelän. Kaksikko on pelannut tämän viikon jäätreeneissä samassa ketjussa.

– Merre on kasvanut tosi paljon viime kaudesta. Iso, rightin maalintekijä. Kannattaa alleviivata papereista.

Miro-Pekka Saarelainen uskoo olevansa nyt valmiimpi läpimurtoon kuin HIFK:ssa aikoinaan. Kuva: Mirja Hussain

Entistä kypsempi Saarelainen

Vaihtuvuus on ollut kohtalaista. Pelicansin hyökkäyksessä on lähes kahden ketjun verran uusia kasvoja, joiden tehtävänä on tehdä itsensä Lahdessa tunnetuiksi.

Yksi heistä on Mestiksen pistepörssin viime kaudella ylivoimaisesti voittanut Miro-Pekka Saarelainen. Vuosi sitten Saarelainen oli kesällä päivät töissä varastohommissa ja treenasi sen päälle omatoimisesti ennen kuin liittyi Kiekko-Vantaan miehistöön.

– Oli se aika rankkaa. Joka päivä alkoi kuudelta, ja kyllä se oli fyysistäkin duunia. Aina piti miettiä, millainen työpäivä on ollut, että millaista treeniä rupeaa tekemään illalla, hän kertoo.

Saarelainen, 25, sanoo suoraan, että hänen vahvuutensa ovat hyökkäysalueella ja maalinteko mieleisintä puuhaa. Onnistuminen mitataan siis pitkälti pisteillä.

Ville Nieminen aloittaa toisensa kautensa Pelicansin päävalmentajana. Kuva: Mirja Hussain

Edellisellä yrityksellä läpimurto Liigassa jäi tekemättä. Hän pelasi HIFK:ssa muutaman kauden aikana 64 liigaottelua ja teki niissä 15 (8+7) tehopistettä.

– Olen paljon kypsempi pelaaja kuin silloin. Uskallan paremmin käyttää omia vahvuuksiani. Silloin en ihan niin selvästi uskaltanut, Saarelainen myöntää.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi