Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Jääkiekkomanageri: "Vierumäellä ja Suomella vahva asema kansainvälisessä jääkiekossa"

Pehmeitä käsiä hiomassa. Puukuulat saavat kyytiä Vierumäen kansainvälisellä jääkiekon kehitysleirillä. Kuva: Janne Pussila

Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa Sveitsissä Membership Development Managerina toimiva Aku Nieminen kertoo, että Vierumäellä on merkittävä asema jääkiekossa kansainvälisestikin ajateltuna.

Vierumäellä on järjestetty jo 15 kertaa IIHF:n kansainvälinen leiri siten, että vuorovuosin on naisten huippuleiri tai poikien kehitysleiri. Vierumäellä järjestetään vuosittain myös useita nuorten ja naisten kansainvälisiä maajoukkuetapahtumia.

Lisäksi Vierumäeltä löytyy muun muassa jääkiekon kansainvälinen kehityskeskus ja kansainvälinen jääkiekkovalmentajakoulutusohjelma.

– Olemme tehneet jo pitkään Vierumäen kanssa yhteistyötä. Maailmasta ei löydy hirveän montaa tällaista leiripaikkaa, missä olosuhteet ovat näin otolliset, kun kaukaloita on kaksi ja oheisharjoittelupaikatkin ovat hienot, Vierumäellä opiskellut Nieminen sanoo.

Nieminen kertoo, että Suomella on vahva asema Kansainvälisen jääkiekkoliiton päämajassa Zurichissä.

– Kaikkia jäsenmaita kohdellaan tasavertaisesti, mutta on sanomattakin selvää, että jääkiekko on Suomessa niin suuri laji, että se näkyy ja vaikuttaa monin tavoin myös kansainvälisessä liitossa. Lajin kehityksen kannalta Kansainvälinen jääkiekkoliitto tarvitsee Suomea ja muita isoja jääkiekkomaita enemmän kuin he liittoa. Onkin ollut hienoa, kun Suomen jääkiekkoliitto on ollut niin halukas auttamaan pienempiä jääkiekkomaita, Nieminen kiittelee.

Vierumäen jäähallissa viilettää kuluvalla viikolla pelaajia kymmenistä eri maista. Kuva: Janne Pussila
Janne Pussila
janne.pussila@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi