Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Jyväskyläläiskirjailija niputtaa kultaleijonien poikkeuksellisen tarinan – osa tuotoista vähävaraisille junioreille

Reilun kuukauden ikäinen Suomen jääkiekkohistorian kolmas miesten maailmanmestaruus lyödään syksyllä kirjoihin ja kansiin. Jyväskyläläisen toimittaja-kirjailija Harri Pirisen teos Kultaleijonien tarina 2019 ilmestyy Bazar Kustannus Oy:n julkaisemana lokakuussa.

Pirinen käy läpi joukkueen yhteenhitsautumisen vaiheet 12 viikon ajalta, ensimmäisestä harjoitusleiristä kultajuhliin. Kirjaa varten tehdyissä lukuisissa haastatteluissa ääneen pääsevät niin pelaajat kuin valmennusryhmäkin, mutta myös se hiljainen taustajoukko, joka omalta osaltaan mahdollisti menestyksen.

Runsaasti kuvitettu teos sisältää tarinoiden ohella kattavat tilastot ja pelaajaesittelyt. Osa kirjan myyntituotoista ohjataan vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Kaksi vuosikymmentä urheilutoimittajana työskennellyt Pirinen on aiemmin kirjoittanut kaksi jääkiekkoaiheista kirjaa. Nuorten jääkiekon maailmanmestarit 2016 sekä Helsingin IFK:sta kertovan teoksen Stadin Kingit – Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö ovat Pirisen käsialaa.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi