Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Perjantai, Pelicans ja Isku Areena – 16 kertaa toistuva kuvio

Jääkiekko: Puolet lahtelaisten runkosarjasta muodostuu perättäisten päivien peleistä.

Pelicans ja HIFK aloittavat runkosarjaurakkansa perjantaina 13. syyskuuta Lahdessa. Kahdella edellisellä kaudella Tapaninpäivänä kohdanneet joukkueet tanssivat myös tänä vuonna vastakkain 26. joulukuuta. Pelipaikkana toimii tuolloin Helsingin jäähalli. Kuva: Sami Lettojärvi

Kotimaisen jääkiekkoliigan otteluohjelma julkaistiin kuluvalla viikolla. Viidentoista joukkueen ja kaikkiaan 450 ottelun runkosarja käynnistyy torstaina 12. syyskuuta kevään finaalijoukkueiden, HPK:n ja Kärppien kohtaamisella.

Runkosarja paketoituu lauantaina 14. maaliskuuta, pudotuspelien avauskierros starttaa kolme päivää myöhemmin tiistaina ja Kanada-maljan kohtalo ratkeaa viimeistään lauantaina 2. toukokuuta mahdollisen 7. finaalin jälkeen.

Yhteensä 62 prosenttia kaikista runkosarjamatseista pelataan perjantaina ja lauantaina.

Lahden Pelicansin harjoitusottelut käynnistyvät elokuun alussa Rauman perinteisessä Pitsiturnauksessa. Kilpapelit lahtelaisjoukkue aloittaa perjantaina 30. elokuuta Isku Areenalla, seurahistorian ensimmäisellä Champions Hockey League -ottelulla tshekkiläistä HC Ocelari Trinecia vastaan.

Liigan runkosarjan turkoosimiehistö avaa Helsingin IFK:ta vastaan kaksi viikkoa myöhemmin. Heti perjantain HIFK-kotiottelun jälkeen edessä on lauantain vieraspelireissu Mikkeliin.

Isku Areena ja perjantai-ilta sekä vieraskaukalo ja lauantai tulevat tutuiksi yhdistelmiksi kaikille Pelicansin seuraajille. Pelicans pelaa runkosarjan 30 kotiottelustaan yli puolet (16) perjantaisin.

Lauantaisin lahtelaisjoukkueen voi bongata mastokaupungin ulkopuolella 13 kertaa. Lauantaikotiotteluita pelikaaneille on merkitty viisi, joista 25. tammikuuta pelattava Lukko-kamppailu väännetään Tallinnassa.

Kahden perättäisen päivän tuplapeliurakoita lahtelaisilla on yhteensä 15 kappaletta. Toisin sanoen puolet (30 ottelua) lahtelaisten runkosarjapisteistä jaetaan kyseisissä "back to back" -kierrosten kamppailuissa.

Perättäisten päivien hikoilut käynnistyvät 11 kertaa Isku Areenalta. Yhtä tiistaipoikkeusta lukuun ottamatta pelipäivä on aina perjantai.

Vieraskaukalossa pussinokkien kuutta pistettä metsästävä pussukka lävähtää auki neljästi. Helmikuussa Lukko ja Jukurit isännöi Pelicansia saman viikon perjantaina ja lauantaina. Kolme muuta vieraspeliä seuraavaa kamppailua pelataan Lahdessa.

Vuoden 2020 puolella (4.1. JYP, 18.1. Ilves, 19.2. Ässät, 7.3. KalPa) edellisenä iltana kotonaan pelannut Pelicans kohtaa vieraskaukalossa joukkueen, jolla ei ole peliä alla.

Vertailun vuoksi, esimerkiksi KooKoo pelaa alkavalla kaudella vain yhdeksän kertaa perättäisinä päivinä. Kolmesti tuplaurakka saa alkunsa Kouvolan Lumon Areenalta, kuudesti jostain muualta.

KalPalla on Pelicansin tavoin 15 tuplapelisettiä. Kymmenen kertaa kuopiolaiset käynnistelevät koneensa kotonaan Niiralan montussa ja pelaavat kertaalleen jopa kaksi kotipeliä perättäisinä päivinä.

Tappara laittaa vielä Pelicansia ja KalPaakin paremmaksi. Lahtelaisten tavoin CHL:ssä pelaavat kirvesrinnat ovat perättäisinä päivinä tositoimissa 16 kertaa Liigan runkosarjassa. Mahdolliset CHL:n jatkopelit saattavat vielä lisätä molempien joukkueiden kuormaa.

Mitä tästä kaikesta voimme päätellä lahtelaisittain? Viikonloppuisin kalja ja muut virvokkeet uppoavat katsojien suihin paremmin kuin arkena. Tynnyreiden ja kassojen hanat laulavat siis iloisesti molempiin suuntiin.

Perjantai on lisäksi aitiomyynnin kannalta otollisin kotipelipäivä. Firmojen on helpompaa tuoda työntekijänsä ja asiakkaansa Isku Areenalle työviikon päätteeksi perjantaina kuin mökkivapaan vietosta lauantaina.

Näihin seikkoihin pohjaten Pelicansin perjantairakkaus on täysin ymmärrettävää. Toinen asia on se, miten kannattavaa perättäisten pelien pelaaminen on urheilullisesti.

Alkanut kesä treenataan aivan varmasti jälleen kovempaa kuin koskaan, mutta silti. Jos ei fyysinen niin ainakin henkinen kapasiteetti on puntarissa, kun alle 24 tunnin sisään jaossa on yhteensä kuusi pistettä.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi