Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicans julkaisi Jaakolan sopimuksen – puolustukseen myös toinen pala Atlantin takaa

Pelicans julkaisi tiistaina alkuviikosta esille nousseen puolustaja Topi Jaakolan vuoden mittaisen sopimuksen. Lisäksi lahtelaiseura ilmoitti tehneensä yhden vuoden mittaisen sopimuksen myös Kanadan ja Yhdysvaltojen passin omistavan Matteo Pietroniro kanssa.

Kokenut, 35-vuotias Jaakola, on 186-senttinen ja 89-kiloinen nelinkertainen suomenmestari sekä vuoden 2011 maailmanmestari. Oulun Kärppien kasvatti on pelannut yli 400 Liiga-ottelun lisäksi 271 ottelua KHL:ssä, 267 ottelua SHL:ssä sekä peräti seitsemät aikuisten MM-kilpailut.

– Liityn joukkueeseen todella hyvillä mielin. Olen kuullut paljon hyvää Pelicansin organisaatiosta. Täällä ymmärretään hyvän ilmapiirin merkitys ja itseäni inspiroi myös lätkävalmennuksen lisäksi se, että pääsen tekemään töitä sellaisten herrojen kuin Harri Hakkarainen ja Tommi Pärmäkoski kanssa. Harrin kanssa olemme harjoitelleet koko kevään ja hän oli myös isossa roolissa siinä, miten tänne päädyin, Jaakola kertoo.

Pietroniro on 20-vuotias puolustaja, joka on pelannut Yhdysvaltain juniorijääkiekon pääsarjassa. Hän toimi viime kaudella Chicago Steelin kapteenina. 185-senttinen ja 84-kiloinen Pietroniro oli sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja. Hän keräsi 62 ottelussa 49 (18+31) tehopistettä. Pudotuspeleissä mies oli koko sarjan pistepörssin kymmenes, 11 ottelussa syntyi 9 (1+8) pistettä. Pietroniron sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2020-21.

– Pietroniro pystyy tekemään tulosta hyökkäyspäässä, mutta osaa olla myös erittäin inhottava pelaaja puolustuspäässä. Pelaaja, josta omat tykkäävät, mutta vastustajat vihaavat. Mies odottaa innolla pääsyä Lahteen kehittymään jääkiekkoilijana ja ottamaan seuraava steppiä urallaan, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen linjaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi