Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Pelicansissa ei harmitella maailmanmestareiden lähtöä seurasta, MM-pokaali yritetään saada Lahteen kesällä

Toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolun mukaan NHL- ja KHL-sopimukset ovat osoitus seurassa tehtävän kehitystyön onnistumisesta. MM-pokaali yritetään saada Isku Areenaan ainakin elokuun Alumni All Star -tapahtumaan.

Tomi-Pekka Kolun mielestä Oliwer Kasken ja Jussi Olkinuoran siirtyminen yhden Pelicans-vuoden jälkeen NHL- ja KHL-jäille kertoo onnistuneesta kehitystyöstä seurassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Leijonien maailmanmestaruuspokaali tulee mitä todennäköisimmin vierailemaan Lahdessakin kesän aikana. Perinteisestihän mestarit ovat aina käyttäneet pystiä näytillä kotikonnuillaan.

Seurassa on tehty loistavaa kehitystyötä. Toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu

Bratislavan kultajoukkueessa pelasi kaksi Pelicansin viime kauden pelaajaa, Oliwer Kaski ja Jussi Olkinuora, sekä Lahdessa kiekko-oppinsa hankkinut Juhani Tyrväinen, joka kaksi vuotta sitten siirtyi Helsingin IFK:hon.

– Pystiä yritetään varmuudella saada tänne 16. elokuuta järjestettävän Alumni All Star -tapahtuman yhteyteen. Tältä istumalta ei ole ehditty miettiä mitään muuta ajankohtaa, mutta ei ole myöskään poissuljettu mitään muita vaihtoehtoja. Ja sehän on kavereista itsestään kiinni, kertoi Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu maanantaina.

– Maanantain isoissa kultajuhlissa varmaan purkautuvat isoimmat höyryt, hän naurahti.

Isku Areenalla pelattava Alumni-ottelu sopii Kolun mielestä pokaalin esittelyyn hyvin siksikin, että mukana tulee olemaan muitakin kisapelaajia.

– Siitä tulee kova perjantai-ilta, kun paikalla on huikea kattaus entisiä, nykyisiä ja tulevia NHL-pelaajia. Ihan heti ei varmasti nähdä jäällä samanlaista sikermää, mainosti Kolu.

Mestaruus iso asia koko liigalle

Mestareiden suhde Lahteen ja Pelicansiin on sikäli poikkeuksellinen, että kukaan heistä ei pelaa ensi kauden liigajoukkueessa. Tyrväisen matka jatkuu HIFK:sta Ruotsin pääsarjan Luulajaan. Kaski ja Olkinuora ehtivät pelata Pelicansissa vain yhden kauden, löivät itsensä läpi, ja nyt kutsu on käynyt suurempiin ympyröihin.

KHL:n Admiral Vladivostok on jo julkistanut Olkinuoran sopimuksen ja NHL:n Detroit Red Wingsin odotetaan kertovan Kasken sopimuksesta näinä päivinä.

Lue myös: Oliwer Kaski: Menee tunteisiin, en olisi ehkä vielä vuosi sitten uskonut
 

Pelicansissa ei suinkaan olla kitkeriä mestareiden jatkaessa matkaa.

– Päinvastoin, me ollaan tosi ylpeitä pojista. Sehän tarkoittaa sitä, että seurassa on tehty loistavaa kehitystyötä. Koko liigalle mestaruus oli loistava homma ja kertoo liigan urheilullisesta tasosta.

Kolun mukaan niin Pelicansissa kuin monissa muissakin liigaseuroissa keskitytään urheilulliseen puoleen ja koitetaan viedä nuoria lahjakkuuksia eteenpäin.

– Työn jälki näkyy ja uusia jätkiä tulee koko ajan lisää. Uskon, että meidän nykyryhmässäkin on ihan hyvä nippu kavereita, joista monella on potentiaalia olla MM-pelaajia ensi vuonna, uskoo Kolu.

"Lanuspahan ei lähdetty"

Kolu itse seurasi sunnuntai-illan finaalia kotisohvalta yhdessä vanhimman poikansa kanssa.

– Kyllä siinä jännitettiin, hurrattiin ja lyötiin yläfemmoja. "Lanuspahan" ei kuitenkaan lähdetty, hän naurahti.

Kolu pitää mestaruutta todella hienona asiana koko Suomi-kiekolle.

– En olisi uskonut, että Lahdessakin mestaruutta juhlitaan niin innokkaasti. Tässä on tapahtunut jo sukupolven vaihdos, sillä moni ei varmaan muista vuoden 1995 juhlia, jos oli syntynytkään, ja vuoden 2011 juhlijoistakin on sukupolvi vaihtunut. Tosi makea juttu jääkiekolle kaiken kaikkiaan.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi