Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Välierä oli vahva esitys Leijonilta, mutta parannettavaakin jäi – "Hölmöjä tekoja, jotka pitää saada huomiseksi pois"

Voitot Venäjästä ja Ruotsista ovat olleet Suomelta isoja urotekoja, mutta joukkue ei ole vielä kylläinen. Päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi heti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että Leijonat on jo aloittanut valmistautumisen finaaliin.

Jukka Jalonen ja Leijonien muu valmennusryhmä tuulettivat Venäjä-voittoa hetken, mutta käänsivät katseensa nopeasti kohti sunnuntain finaalia. Kuva: Martti Kainulainen

Voitot Venäjästä ja Ruotsista ovat olleet Suomelta isoja urotekoja, mutta joukkue ei ole vielä kylläinen. Päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi heti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että Leijonat on jo aloittanut valmistautumisen finaaliin.

Vastustajaksi tulee joko Kanada tai Tshekki.

– Ei väliä, kumpi tulee finaaliin. Molemmat pelaavat aggressiivisemmin (kuin Venäjä) ja karvaavat kovaa. Se on meille haaste, Jalonen sanoi.

Ulkomaalaiset toimittajat olivat kysymystensä perusteella vaikuttuneita Suomen turnauksesta ja ennen kaikkea joukkuepelistä.

– Kymmenen peliä seitsemääntoista päivään. Ei voi pelata hyvin, jos peluutetaan hyökkääjiä yli 20 minuuttia per peli, Jalonen avasi filosofiaansa.

Hän otti vertailukohdaksi NHL-joukkue St. Louis Bluesiin, joka pelaa parhaillaan Stanley Cupin finaaleissa. Heilläkään ei ole sarjan parhaita pelaajia, mutta heillä on huippujoukkue, Jalonen totesi.

Jalonen piti Leijonien välieräesitystä vahvana, mutta löysi sieltäkin parannettavaa.

– Tuli muutama lapsus kiekon kanssa. Rupesimme kaivamaan vähän verta nokasta. Pelasimme riskialtista kiekkoa keskialueella, oli muutamia hölmöjä tekoja, jotka pitää saada huomiseksi pois. Ei montaa, mutta välillä se yksi tai kaksi riittää.

– Tarvitaan enemmän kristiankuuselamaista pelaamista. Hän ei hölmöile. Vaikka jalka ei enää ihan niin liikukaan, niin pää toimii ja ratkaisut ovat peliä edistäviä.

Lausunto kertoo Leijonista paljon. Kristian Kuusela (turnaustehot 1+1) on kuulunut joukkueen näkymättömimpiin pelaajiin, mutta hänelläkin on tärkeä roolinsa.

Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjov oli kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa erittäin lyhytsanainen. Häneltä kysyttiin muun muassa, odottiko hän turnauksessa enemmän joiltakin tähtipelaajiltaan, kuten Jevgeni Malkinilta.

– En lähde syyttelemään ketään pelaajaa joukkueestani, Vorobjov sanoi.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi