Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Leijonat pysyi rauhallisena tuomareiden sekoilusta huolimatta – "Maailmassa oli kaksi silmäparia, jotka eivät nähneet sitä kamppia"

Venäjän supertähti Nikita Kutsherov veti pariinkin kertaan leijonapelaajilta jalat alta. Tässä kaatuu Miika Koivisto. Kuva: Jussi Nukari

Suomi joutui taistelemaan MM-välierässä paitsi Venäjän NHL-tähtiä, myös tuomareita vastaan.

Päätuomarit, ruotsalainen Tobias Björk ja tshekki Martin Frano, päästivät ottelun käsistään alusta lähtien. Venäjän kolttosia katsottiin läpi sormien ja Suomelle vihellettiin ensimmäinen jäähy hyvin kevyesti.

Huipennus tapahtui kolmannessa erässä, kun Venäjältä meni samassa vaihdossa kaksi selvää kamppia läpi, ja heti perään Oliwer Kaski sai heppoisen jäähyn huitomisesta. Venäjän supertähti Nikita Kutsherov oli elkeistään päätellen itsekin valmis kurvaamaan jäähyboksiin kaadettuaan Juhani Tyrväisen täydessä vauhdissa.

– Uskon, että koko maailmassa oli vain kaksi silmäparia, jotka eivät nähneet sitä, päävalmentaja Jukka Jalonen viittasi tuomarikaksikkoon.

Välillä kuohui hiukan, mutta kokonaisuudessaan Leijonat pysyi tilanteeseen nähden silmiinpistävän rauhallisena.

– Välillä piti rauhoitella itseänikin, että pysyi pää kylmänä, Jalonen myönsi.

Maila naamaan, ei jäähyä

Pelaajat kommentoivat tuomaritoimintaa diplomaattisemmin.

– Varsinkaan voittopelien jälkeen ei ole syytä lähteä syyllistämään. Ei ole muutenkaan ollut aihetta valittaa tuomareista. Nekin yrittävät parhaansa siellä kuten mekin, ihmisiä hekin ovat, puolustaja Petteri Lindbohm sanoi.

Lindbohm sai avauserässä venäläispelaajan mailasta kasvoihin. Oikea tuomio olisi ollut 2+2 minuutin jäähy, mutta rangaistusta ei tullut ollenkaan. Lindbohm joutui pukukoppiin tikattavaksi.

Oliwer Kaski sai ottelussa kaksi jäähyä, joista kummatkin olivat hyvin kevyitä.

– Ensimmäisessä sain mailaa selkään, mutta en tiedä, mistä minä jäähyni sain, Kaski kertoi väännöstään Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

– En sitä toistakaan oikein ymmärtänyt. Ei ole ikinä kuumottanut niin paljon kuin siellä istua jäähyaitiossa, kun peliä on kymmenen minuuttia jäljellä.

Kasken mukaan Leijonat on pyrkinyt olemaan keskittymättä tuomareihin.

– Se on ollut iso juttu. Me emme pysty heitä kontrolloimaan. Pelataan omaa peliä, ja jos tulee alivoima, niin tapetaan se.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi