Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Jalonen ylisti säkenöiviä leijonia, mutta vaikeni tuomareiden KHL-kytkyistä – "Parempi, kun pidän turpani kiinni"

Leijonavalmennuksen ja huollon onnenhetki. Venäjän karhu on nyljetty. Kuva: Martti Kainulainen

Leijonat eteni MM-finaaliin suorastaan säkenöivällä tavalla. Vaikka voittolukemat Venäjästä olivat vain 1-0, oli Suomi isäntä talossa.

Joukkue laittoi päälle niin s-tanallisen rallin, että se olisi voinut voittaa ottelun ainakin 3-0 tai 4-0. Suurin syy siihen, että marginaalia saatiin aikaiseksi vain yksi osuma, seisoi Venäjän veräjällä. Andrei Vasilevski torjui 29 kertaa.

Toki myös Kevin Lankinen (32 torjuntaa) leijonauunissa oli erinomainen.

Nollapeli Venäjän hurjaa tykistöä vastaan on mykistävä suoritus.

– Iso voitto meille ja suomalaiselle jääkiekolle. Olen todella ylpeä siitä, kuinka joukkue taisteli, uhrautui ja pelasi toinen toisilleen, päävalmentaja Jukka Jalonen hehkutti.

Mutta eipä vähä mitään, leijonat haluaa lisää.

– Tämä ei tälle joukkueelle riitä. Haluamme voittaa huomenna maailmanmestaruuden. Valmistautuminen siihen on jo alkanut, Jalonen ilmoitti.

"Erikoisia tulkintoja"

Olisi hienoa, jos leijonien loistavan suorituksen jälkeen ei tarvitsisi puhua muusta kuin pelistä, mutta on pakko. KHL-tuomareiden Martin Franon ja Tobias Björkin touhut eivät oikein kestäneet päivänvaloa.

– Välillä piti vähän itseäkin rauhoitella vaihtoaitiossa. Olihan siellä taas aika erikoisia tulkintoja välillä, Jalonen tuumasi lukuisiin viheltämättä jääneisiin venäläisrikkeisiin viitaten.

KHL-tuomarit Venäjän ratkaisevassa MM-kisaottelussa tuntuu erikoiselta ajatukselta. Idän ihmeliigan hyvin tunteva päävalmentaja asetteli sanansa tarkoin.

– Lähtökohtaisesti KHL-tuomareiden pitäisi olla ihan ok, eivät ne kuitenkaan venäläisiä olleet... No, en mä sano tähän mitään, parempi pitää turpa kiinni tästä asiasta, Jalonen latasi.

– En kommentoi tuomareita. Suomi taisteli hyvin, Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjov puolestaan totesi.

"Kansa rakastaa kapteeni Mörköä"

Leijonat onnistui lauantai-iltapäivän pelisuunnitelmassaan täydellisesti. Venäjä jäi alusta lähtien telineisiin ja kun se vähänkään pääsi niistä irti, se kompuroi vähän väliä.

– Venäjällä ei ollut energiaa hyökätä, kun olivat joutuneet pyörimään omissa 30 sekuntia. Silloin on pakko vaihtaa ukkoja ennen kuin hyökkää, Jalonen näki.

Tähdetöntä Suomen joukkuetta on peluutettu koko kisojen ajan erittäin tasaisesti. Jalosen mukaan syy on ilmiselvä.

– Kun pelataan kymmenen ottelua 17 päivään, pitää joukkuetta kuormittaa tasaisesti. Hyökkääjille ei voi kasata 20 minuutin pelikohtaista kuormaa, se on ihan tyhmää, hän linjasi.

Mutta tähdetöntäkö? Ei sentään, uusi – tai oikeastaan jo aika vanha – tähti on syttynyt. Hän on Marko Anttila, pidetty empaattinen ja sympaattinen kapteeni Mörkö. 4-4 -tasoitus Ruotsia vastaan puolivälierässä ja nyt ottelun ainoa maali välierässä.

– Ikääkin alkaa jo tulla, mutta hän kehittyy silti vuosi vuodelta. Uskon, että Suomen kansa rakastaa Mörköä tänä päivänä, Jalonen sanoi.

Niin muuten taitaa tehdä.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi