Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Kommentti: Ihanaa leijonat, ihanaa - Oksettavaa, IIHF, oksettavaa!

Leijonien käsittämättömät sensaatiot Slovakian MM-kisoissa jatkuvat. Torstain puolivälierässä lähti lauluun 21 pelaajan Ruotsi, välierässä runtua sai vielä nimivahvempi Venäjä.

Tapa, jolla leijonat ottelun voitti, oli hämmentävä. Tai ei oikeastaan edes hämmentävä. Klassista IIHF:aa, etten sanoisi.

Läpi ottelun Suomea vastassa oli paitsi väkivahva Venäjän karhu, myös KHL:ssa työkseen viheltävä päätuomarikaksikko Martin Frano - Tobias Björk.

Näin kävi taas kerran, koska läpimätä IIHF ja koska Venäjä.

Kerron vain muutaman esimerkin. Petteri Lindbohm sai noin vartin kohdalla korkeasta mailasta naamatauluunsa siihen malliin, että verta tuli, mutta Frano ja Björk jättivät päivänselvän 2+2-minuuttisen viheltämättä.

Myös toisessa erässä jäi korkea maila tuomitsematta, kun Marko Anttilaa huitaistiin naamatauluun. Mörkö on luistimet jalassa noin 215-senttinen, joten maila silloin todellakin on korkea.

Franolle ja Björkille voi antaa tunnustusta siitä, että he eivät puhkuneet mitään hupijäähyjä suomalaispelaajille vielä tässä vaiheessa, sitäkin on usein Venäjä-otteluissa nähty.

Mutta muutaman korkean mailan ohella meni läpi sellainen liuta muita venäläisrikkeitä, että laittaahaan se taas miettimään... Vaikkapa sitä, että Frano ja Björk ovat KHL-tuomareita.

On päivänselvää, ettei Vladimir Putinin masinoiman propagandaliigan tuomareiden pitäisi viheltää Venäjän otteluita MM-kisoissa.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla meni läpi kaksi venäläiskamppia ehkä 15 sekunnin sisään. Heti perään tuli sitten se totaalinen hupijäähy. Oliwer Kaski sai kaksi minuuttia huitomisesta.

Se ei leijonia hämännyt ja kapteeni Marko Anttila takoi 1-0 -ratkaisun hetkeä myöhemmin. Episodi laittaa kuitenkin miettimään, jotta mitähän kivaa Franolle ja Björkille on Venäjällä luvassa?

Mutta vielä uudestan perättäisin sanoin: On. Täysin. Kestämätöntä. Että. KHL-tuomarit. Viheltävät. Venäjän. Otteluita. MM-kisoissa.

Eikä se ole pelkästään kestämätöntä. Se on urheilua rienaavaa ja oksettavaa.

On rehellisen urheilun suuri voitto, ettei Suomi näissäkään olosuhteissa taipunut.

Ihanaa, leijonat, ihanaa!

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi