Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Mertaranta-fiilistelyn jälkeen katse kääntyi uuden ilmaveivin metsästykseen – "Ehkä Kaapo tekee jonkin postimerkkimaalin"

Yöunet jäivät Ruotsi-voiton jälkeen lyhyeksi, mutta Suomi on valmis mittaamaan Venäjän MM-välierässä. Nyt tarvitaan samanlaista röyhkeyttä kuin torstaina.

Tätä lisää: Harri Pesonen teki loistavan maskin Jani Hakanpään 3-3-maaliin Ruotsia vastaan. Venäjää vastaankin tarvitaan kaikki mahdolliset temput. Kuva: Jussi Nukari

Torstain ja perjantain väliset unet jäivät Leijonilla lyhyeksi. Kun Ruotsi oli kaatunut MM-puolivälierässä ja sen jälkeiset mediavelvoitteet oli hoidettu, kello oli pitkälti yli yhdentoista illalla. Aamulla joukkueen juna lähti yhdeksän jälkeen kohti Bratislavaa ja mitalipelejä.

– Kyllä sitä unta joutui jonkin aikaa odottelemaan. Ei ihan heti saanut koneita ajettua alas. Jonkin aikaa tuli pyörittyä siinä. Lopulta kun sai unta, sain ihan hyvät unet, puolustaja Jani Hakanpää kertoi Leijonien mediasessiossa perjantai-iltana Bratislavassa.

Hyvässä mielentilassa väsymys ei kuitenkaan paina, ja vähän oli lupa nauttiakin herkullisesta voitosta ennen katseiden kääntämistä Venäjä-välierään.

Kaksi maalia Ruotsi-ottelussa syöttänyt ja voittomaalia lähes vierestä todistanut Harri Pesonen paljasti, että hotellilla oli fiilistelty Antero Mertarannan selostuksia ratkaisuhetkistä.

– Joku kaivoi ne pätkät tasoitus- ja voittomaalista. Ihan legendaarisia sivalluksia siellä taas tuli, Pesonen muikisteli.

– Hauska niitä oli kuulla.

Vaikea torjua sitä, mitä ei näe

Suomi kaatoi Ruotsin röyhkeällä pelillä. Leijonat ei kumarrellut NHL-tähtiä, vaan teki heidän olonsa tukalaksi, voitti kamppailuita hyökkäyspäädyssä ja teki likaista työtä maalin edessä.

Samaa tarvitaan Venäjää vastaan. Maalinedustalle on vaikea murtautua kiekon kanssa. Ruotsia vastaan Suomi teki viidestä maalistaan kolme puolustajien siniviivalaukauksilla.

Jani Hakanpää, Sakari Manninen ja Harri Pesonen olivat ensimmäisinä juhlimassa Mannisen jatkoaikamaalia Ruotsi-ottelussa. Kuva: Jussi Nukari

Maalinedustan duunareista ykkösmieheksi on noussut Pesonen. Ruotsia vastaan hän oli jäällä neljän Suomen maalin aikana ja keräsi kaksi syöttöpistettä.

Pesosen suorituksista mieleenpainuvin oli Hakanpään 3–3-maalia varten tehtyä maski. Pesonen kirjaimellisesti hyppäsi maalivahti Henrik Lundqvistin eteen Hakanpään tällätessä siniviivalta.

– Sanotaan, että on vaikea torjua sitä, mitä ei näe. Tuossa kävi juuri näin. Pessi teki erinomaisen maskin, Hakanpää kehui.

"Pieni häslinki" vaaditaan

Pesonen on ollut maskimiehenä elementissään ja tehnyt sieltä useamman maalinkin MM-jäillä.

– Kyllä sitä on treenattu. Mielestäni omat vahvuuteni ovat lähellä maalia. Pystyn auttamaan joukkuetta siinä, hän totesi.

Pesonen muistutti, että tämän päivän huippumaalivahdit ovat niin hyviä, että laukausten lähtiessä luukulle tarvitsee ”pienen häslingin”.

– Vaati oman tai vastustajan pelaajan siihen. Eilen Ruotsin neljännessä maalissa taisin itsekin olla tekemässä maskia omalle maalivahdille. Se oli vähän turha maski.

Lue myös: Jalosen karvat nousivat pystyyn ennen voittomaalia – "Ajattelin, että ei p*kele sentään, nyt pelataan F-junnulätkää"
 

Sakari Mannisen jatkoaikamaalin Pesonen näki läheltä, mutta siinä ei maskilla ollut mitään tekemistä. Oli vain Mannisen unelmaveto aivan yläristikon alle.

– Se oli aika lailla telkänpöntössä. Ei siellä varmaan paljon tilaa ollut, Lundqvist on aika peittävä maalivahti, Pesonen muistutti.

Jalonen: Metka sattuma

Suomen ja Venäjän kohtaaminen Bratislavassa herättää paljon tunteita ja muistoja. Kevään 2011 MM-välierässä nähtiin sama taistelupari.

– Se on aika metka sattuma, totesi Jukka Jalonen, joka oli Leijonien päävalmentaja silloin ja on myös nyt.

– Sinänsä ei varmaan nyt ole hirveästi merkitystä, millainen peli silloin oli. Nyt on kaksi eri joukkuetta vastakkain, vähän erilaiset asetelmat, eri materiaalit.

Silloin nähtiin myös Mikael Gralundin ikimuistoinen ilmaveivi. Mitähän sitten tällä kertaa, Harri Pesonen?

– En tiedä. Ehkä Kaapo (Kakko) tekee jonkin postimerkkimaalin, Pesonen heitti täkyn ketjukaverilleen.

Nähdäänkö Kaapo Kakolta ihmetemppuja Bratislavassa? Kuva: Jussi Nukari
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi