Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Kävi Venäjää vastaan miten kävi, Leijonat voivat olla ylpeitä itsestään

Suomella on MM-mitalipeleissä samankaltainen asetelma kuin Vancouverin ja Sotshin olympialaisissa, kirjoittaa ESS:n toimittaja Mikael Hoikkala Bratislavasta.

Jukka Jalonen on valmistanut Leijonat MM-välierään Bratislavaan ja kohtaamaan Venäjän. Ruotsia vastaan valmistautuminen meni nappiin. Kuva: Jussi Nukari

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kukaan ei kuitenkaan muistele jälkikäteen, että joukkue vaikutti ennakkoon hyvin valmistautuneelta ja ilmapiiriltään terveeltä, jos ratkaisevassa ottelussa tulee neniin.

Nyt voi sanoa, että Suomi oli torstaina puolivälierässä juuri niin hyvä kuin joukkueesta oli huokunut pelin alla. Samoin Ruotsin esitys vastasi elkeitä. Tre Kronor on kireä, eikä oikein osannut käsitellä ennakkosuosikin asemaansa.

Jukka Jalonen oli tehnyt työnsä tarkasti. Leijonien valmennusjohdon laatima pelisuunnitelma toimi täydellisesti.

– Varmaan näitte, miten heidän oman pään pelinsä toimi, kun pantiin vähän kiekkoa liikkeelle ja pakkien taakse. Ei ne oikein pystyneet pelaamaan omaa peliään eivätkä jaksaneet hyökätä, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

– Varmaan heillä oli pelko, että häviävät tämän pelin, hän aprikoi.
 

Yleensä tällaiset altavastaajan voitot, varsinkin runsasmaalisissa peleissä, tulevat onnen ja tehokkaan viimeistelyn ansiosta. Nyt näin ei ollut. Onnekkaan osa oli lähellä osua Ruotsille, joka hävisi maalipaikat selvästi ja oli silti voittaa ottelun.

Suomen jatkopaikka oli täysin ansaittu. Eurokaukaloista kootun Leijona-nipun sensaatiovoitto Ruotsin NHL-porukasta on hieno tarina, jota saatetaan muistella vielä pitkään. Näiden itsensä ylittäneiden Leijonien puolesta on helppo olla vilpittömästi iloinen.

Välierävastus Venäjä on vielä luokkaa kovempi vastus ja ollut läpi turnauksen paljon vakuuttavampi kuin Ruotsi. Tre Kronorin kaataminen oli uroteko, mutta Venäjän kaatuessa voitaisiin jo puhua pienestä ihmeestä.

Vertailukohtina tulevat mieleen Vancouverin ja Sotshin olympialaiset. Niissä Suomi joutui pettymään välierissä isompiaan vastaan, mutta himmeinkin mitali maistui lopulta makealta ja pronssiotteluista on jäänyt suuria muistoja. Olli Jokisen läpiajo ja voittomaali. Teemu Selänteen, Kimmo Timosen ja kumppaneiden maajoukkuejäähyväiset.

Ihan näin suurta tarinaa ei ole nyt tarjolla, mutta yhtä kaikki: taistelkaa loppuun asti, Leijonat, ja olkaa ylpeitä itsestänne. Kävi mitalipeleissä miten kävi.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi