Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
It's Hockey Time

Rikospaikalle palannut Jalonen oli oikeassa, hänen epäilijänsä väärässä - "Kyllä Venäjääkin pelottaa"

Jukka Jalonen uskoo, että Venäjän pystyy kellistämään samoilla keinoilla, joilla Ruotsikin kaatui. Kuva: Jussi Nukari

Aika monessa jutussa on tullut käytettyä leijonaluotsi Jukka Jalosesta nimitystä Jörö-Jukka. Eikä suinkaan millään pahalla, mutta riihimäkisen äyskähtely on joskus antanut aihetta siihen.

Perjantaina Ondrej Nepela -areenan haastattelualueelle tallusti rento Jalonen. Hän puhui jopa enemmän kuin kysyttiin, vastasi perusteellisesti. Kahden sanan töksäytykset loistivat poissaolollaan.

Kosiceen ja Bratislavaan matkannut miehistö ei suinkaan ollut ainoa mahdollinen versio tämän kevään leijonajoukkueesta, vaikka iso liuta kieltäytymisiä tulikin. Kun asiaintila oli tämä, Jalonen päätti valita yhtenäisyyden reitin.

On olemassa pelaajia, vaikkapa nyt Winnipegissä tällä kaudella 30 NHL-ottelua pelannut Sami Niku, jotka mahtuisivat taitojensa puolesta heittämällä tähän ryhmään. Jalonen päätti kuitenkin painottaa leirityksessä mukanaoloa, yhteisiä kokemuksia ja pelitavan pitkällisempää omaksumista.

Tulos, vähintään MM-kisojen neljäs sija, osoittaa vastaansanomattomasti sen, että Jalonen oli linjanvedossaan oikeassa, hänen epäilijänsä väärässä.

"Samoilla lääkkeillä"

Lauantain välierävastus Venäjä on vielä nimivahvempi kuin Ruotsi. Hämmästyttävää kyllä, se on ollut tällä kertaa myös viisikkotasolla tiiviimpi.

- Ennustajat voivat ennustella, mutta joukkue suhtautuu tilanteeseen vähän eri tavalla. Me ei olla ennustajia, eikä voida tietää, miten peli päättyy. Tiedetään ainoastaan se, miten me pelataan, Jalonen totesi.

Ruotsi-ottelun alla päävalmentaja paukutteli avoimesti tiskiin Tre Kronorin heikkoudet. Leijonat iski onnistuneesti juuri niihin. Venäjällä heikkouksia ei samassa mitassa ole, mutta resepti ei muutu miksikään. Kiekon hallinta on kaiken a ja o, sillä Venäjäkin turhautuu.

- Samoilla lääkkeillä, joilla Ruotsin peli lopulta pysähtyi, myös Venäjän peli vaikeutuu. Se ei varmasti pysähdy, mutta mahdollisimman vaikeaksi yritetään se heille tehdä, Jalonen suunnitteli.

"Nehän näyttävät ihan aaseilta"

Kuitenkin hän lausui varoituksen sanan.

- Venäjä on parempi kuin Ruotsi. Paljon parempi kamppailuissa ja niiden pakit keskittyvät siihen, mikä niiden homma on, eli puolustamiseen. Tulee raaka peli.

Venäjän leirissä suomalaisia lätkäjuttuja tuskin tavaillaan, mutta Jalonen heitti silti pienen psyykkauksen ennakkosuosikin suuntaan. Tai kenties omiensa luettavaksi.

- Sama juttu kuin Ruotsilla, kyllä Venäjääkin pelottaa. Jos ne häviää meille, niin nehän näyttävät Venäjällä ihan aaseilta. Niillä on huippuluokan NHL-pelaajia, meillä ei ole käytännössä ketään, päävalmentaja jysäytti.

"Aina tästä hallista tulee hyvä fiilis"

Jalonen on ollut kisoissa ja jo aiemmin leirityksen aikana tyytyväinen näkemäänsä. Leijonat on ottanut kehitysaskeleita paitsi joukkueena, myös yksilötasolla.

- Peli on mennyt koko ajan eteen päin. Osa pelaajista luottaa itseensä enemmän kuin projektin alussa ja pystyy tekemään niitä asioita, joita oikeasti osaa, hän luonnehti.

Ondrej Nepela -areena on mestarivalmentajalle erityinen, joskin jo hieman arkinen paikka. Paluu kahdeksan vuoden takaiselle "rikospaikalle" ei saanut mitään erityisiä värinöitä aikaiseksi.

- Totta kai vähän jotain, mutta ei mitään ihmeellistä. Olen SKA:n ja Jokereiden kanssa käynyt täällä niin monta kertaa. Aina tästä hallista tulee kuitenkin hyvä fiilis, totesi Jukka Jalonen, joka ei ole koskaan hävinnyt MM-kisojen pudotuspelivaiheen ottelua Slovakiassa.

Tuomas Heikkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi